Jdi na obsah Jdi na menu
 


Českej seveřánek - Horský vlk

Poslední aktualizace inzerce - 4.7.2017

Vítejte na webu Českých seveřánků. Pejsků, kteří přímou část své krve zdědili po svých severských rodičích a dokáží Vám nabídnout nevšední zážitky všedních dnů, romantiku severu, dobrodužství divočiny, pejsci, jež mohou Váš život obohatit a změnit k lepšímu. Najdete v nich neobyčejné, nezávislé, aktivní psí kamarády, kteří Vás mohou k ledasčemu inspirovat a podpořit Vaše sportovní i rekreační výkony, stejně jako utužit Vaše zdraví, nervovou soustavu a celkově Vaši odolnost. Stačí jim naslouchat, porozumět a být opravdovými kamarády....

Cílem tohoto webu je především osvěta chovu kříženců severských plemen (Českých seveřánků) čekajících na adopci v útulcích, nebo u náhradních pánů. Tyto stránky by Vám měli být pomocnou berličkou při případně nutné převýchově, pomoci s jejich začleněním do Vašeho života a zároveň s tím nejdůležitějším, pomoci nálézt cestu k jejich porozumění a uznání. Dále inspirací, jak trávit společný čas.

Vítejte v bílé, divoké romantice severu, kterou můžete najít v jejich očích plných života a naděje na něj. Kterou můžete poznat díky Vašemu novému čtyřnohému příteli s krví psů, kteří urazili pouze malou cestu od svých vlčích předků, ale za to tísíce mil na Aljašce v ať dobách Jacka Londona nebo dávnějších, Sibiři, hlídali stáda pastevců, byli zásadním dopravním prostředkem pro Eskymáky. Najděte svého nového kamaráda v útulku a vyražte společně třeba na vlčí stezky.      NEKUPUJ. ADOPTUJ!

 

02.jpg

 

"Ten kdo se obrátil zády k přepychu a pohodlí stárnoucí civilizace a vydává se za dravou mladostí, kdo volí primitivní prostotu severu, má jednoduchou možnost změřit své šance na úspěch. Jsou nepřímo úměrné množství a síle všech jeho nenapravitelně zakořeněných zvyklostí. Brzy zjistí, že pokud je jen trochu zdatným kandidátem na přežití, jsou pro něho návyky na materiální statky takřka nepodstatné. S takovými novotami, jako je záměna vybraných lahůdek za prostou stravu, pevných bot za měkké poddajné mokasíny, tepla peřin za nocleh na sněhu, není tak těžké se vypořádat."

                                                         Jack London - V odlehlých končinách

 

 

Rychlá navigace

 

"Právě údolí, jímž Yukon protéká, je bohužel z celé Aljašky nejchladnější. Běžně tu bývá čtyřicet pět až padesát stupňů pod nulou. Jak říkají tady na severu:"Dost zima na to, aby ses vyčural a mohl se o to opřít."

                                                    Gary Paulsen - Závod bílou divočinou

 

"Tvůj domov je tam, kde jsi se svým spřežením a saněmi. Počasí neunikneč. Nebo, jak říká jeden známý musher: Musíš tancovat, i když se ti nelíbí muzika."

                                                     Gary Paulsen - Závod bílou divočinou

 

"Zatímco Dave Monson (musher) jeho pomocník Nate Gray spí jen dvacet minut a doplácí na to. Usnul totiž na špalku u ohně s vyhrnutým rukávem a s nohou až blízko ohniště. Nohu si popálil a ruka mu omrzla."

                                                                    John Firth - Yukon Quest

 

"Člověk už prožil spoustu chvil, kdy byl venku sám jen se psy a polární září. Skoro by se to dalo přirovnat k duchovním zážitkům. Ale ne k těm, které prožijete v kostele. Tyhle jsou spjaté s přírodou, kterou jste v tu chvíli obklopeni. OStře si totiž uvědomujete, že žijete, a ten pocit nic nepotlačí. Je to opravdu neskutečný."

                                                                      John Firth - Yukon Quest

 

"Bill Cotter, musher, zedník z Nenany na Aljašce, vítěz Quest 1987 sám říká: "Je pouze jedna věc pro kterou žijete. Kromě závodu pro vás neexistuje nic. Soustředíte se jen na něj. Světová ekonomika, válka, sucha na středozápadě, to pro Vás nemá význam, Jediné co je pro Vás důležité je vaše smečka, vy sám, prostředí kolem vám a zajištění zdraví nejen vašeho, ale i vašich psů. Důležité je přežít. Myslím, že útrapy, které my považujeme za samozřejmé, by zabily spoustu lidí. Skoro nás těší vyhlídka na ně, protože  jsme se s nimi naučili vypořádat.""

                                                                        John Firth - Yukon Quest

 

Toulovcův dogtrekking 2017 - Toulovcův long

27. 4. 2017

e05.jpg V roce 2016 to byla premiéra vůbec. Long 90km. Letos jsme se s Merlinem na Toulovce vrátili na novou trasu, která ze Žďárských vrchů zavítala i do Železných hor. Trasa která měla 92,5km a převýšení cca 2 700 m nebyla úplně snadná.

 

Biele Karpaty, jaro 2016

1. 5. 2016

07.jpgJarních 60km krásami divokých Bielých Karpat. Vršatecká Bradla, údolím Sionie, Vlárský průsmyk, hluboké lesy a divoké louky této krajiny.

 

Toulovcův dogtrekking 2016 - Toulovcův long

9. 4. 2016

toulovcuv-dogtrekking-11.jpgV pátek 28.září 2001 byl odstartován vůbec první doktrekkingový závod u nás a to právě v srdci Českomoravské vysočiny, ve Víru. Startujících bylo patnáct. Účastníky OSAMĚLÉHO VLKA a jejich pejsky čekalo dlouhých 121km přes divukrásnou krajinu Žďárských vrchů a to s časovým limitem 48hodin.

 

Velká odysea neboli Tour pro psy: jako vyjet třikrát na Everest

14. 2. 2016

12633574_1218792124802138_3132634291383073157_o.jpgNení koníček jako koníček. Třeba Vít Kolátor ze Žďáru nad Sázavou propadl závodům psích spřežení. A to tak moc, že už jeho smečka čítá 24 psů. Se čtrnácti nejlepšími alaskany vyrazil v lednu na desetidenní Velkou odyseu do Francie.

 

Šediváčkův long 2015 na běžkách - Eliška Riegerová

14. 2. 2016

10405473_1050578948302641_8715472873454340206_n-300x200.jpgKdyž jsem se začal ve FB skupině mushingu, co by běžkař, zajímat o podmínky a náročnost Šediváčkova longu, poslala mi jedna účastnice odkaz na svůj blog, kde zvěčnila svoji zkušenost z této akce konané v roce 2015. Měl jsem velkou radost, protože mi tím dostatečně přiblížila průběh a zodpověděla několik otázek, které na které jsem neznal odpověď. Elišku Riegrovou jsem proto požádal a s jejím souhlasem i pro Vás převzal její článek na tento web. Věřím že i Vám přiblíží náročnost a nutnost nejen fyzického vybavení. Odkaz na web Elišky Riegerové je jezek.vyjimecny.cz