Jdi na obsah Jdi na menu
 


Poslanec kokot v parlamentu EU

Všechno to začlo někdy tak koncem listopadu, kdy sme dělali ve škole jednu z takovejch těch soutěží, kde se dá vyhrát zájezd pro třídu, tohle mělo bejt do toho parlamentu s tim, že nám tam nějakej ministr něco poví a pak si budem hrát na poslance no. Bylo tam místo pro jen jednu školu z tý naší krásný republiky, proto se to naše revoluční nejmenovaná učitelka rozhodla vyřešit tak, že budeme podvádět a tu soutěž uděláme všichni spolu a ona nám bude říkat ty odpovědi. No nebylo už tak strašný překvapení, že o dva tejdny pozdějc se nám ve skupině na fb objevila zpráva od našeho bejvalýho předsedy, že sme jako ten zájezd teda vyhráli. EU zacálovala většinu výdajů a my sme se měli podívat do krásnýho města Štrasburku a všechno mělo bejt fajn. Když sem to ještě předtim říkal svýmu nejlepšímu kamarádovi ze základky, říkal, ať se v tý é ú nenechám zatlačit a pořádně to tam potrollim. Řek sem mu, že když bude příležitost, tak to udělám, ale že úvodní proslov naší školy byl stejně přisouzenej někomu jinýmu. (i tak ve třech větách se asi nic moc potrollit nedá) Jo tehdá sem eště nic nevěděl.

Příběh má několik hlavních postav. Mě - Mohameda, moje dva kamarády Židuš a Míšana, náš učitelskej dozor a konečně ten kokotskej poslanec, kterej si hrál na kamaráda a pak se mi furt snažil vrážet nůž do zad :-D

 

10.12.2014 - pět ráno, vyjíždíme, dobrá nálada žejo, PROSTĚ SME TO VOCHCALI A NEMÁME ŠKOLU. Za zmínku stojí ještě jedno, krom naší třídy zbylo asi ještě 18 sponzorovaných míst, takže se rozhodlo, že s náma pojedou lidi, který se "zasloužili o školu" nebo maj nějakej talent či co. No, nechci nikoho urážet, to jako né, akorát se mi furt nedařilo objevit ten klíč, podle kterýho tyhle lidi byli vybíraný. Ne že by s nima taky nebyla sranda ale. Ještě stavíme někde v Německu po cestě, kde se odehraje jenom fakt málo věcí, to, že si nechávám bundu v buse s tim že "něco vydržim" a pak stojim na záchodě v mekáči u sušáku v zoufalý touze se nějak ohřát (asi nějáký severní klima nebo co) a pak někde na procházce, kde sem naštval nějakou asiatku tim, že zabírala celou lavičku a já si chtěl sednout, tak sem na ní udělal BAF a vona jen řekla "veri fani" a odešla. A já to přitom myslel dobře.

 

Potom spíme někde ve Francii v ne úplně těch miniaturních formulích, ale pořád dost malých, po dvou. Tady se ukazuje, jak na nás ti naší tří dozoři dohlížej jako na pětiletý. V devět kontrolujou pokoje, aby nikdo náhodou nebyl spolu, prej aby sme byli "odpočatý". Kurva v devět, to tak možná obědvám, ale určitě nechodim spát. Michal je nachytanej nejdřív, když se pro něco někam vrací, pak když de na záchod a ostatní si můžou poslouchat, jak kvůli tomu půl hodiny vyváděj a dělaj scénu, ŽE BY SE ŠEJKSPÍR NESTYDĚL ZA TO. Ještě mu slíbí, že má průser a de se spát. Na pokoji sem udělal pro Židuš menší striptýz během čištění zubů za znění výborný písničky Any way you want it, trochu pokecáme a asi ve dvě ráno usnem. Takže sme pokecali asi dost. Neříkal bych takovou nedůležitou věc, ale souvisí to s tim, jak sme pak druhej den v tom parlamentu byli unavený. Strašně.

 

O pár hodin pozdějc už jedem busem tam, před parlamentem se oddělí ty doplňci, co nesmí soutěžit a dou do města na celej den, nás zamknou vevnitř. Po vystání asi hodinový fronty s kontrolou věcí nás dovedli do nějaký olbřmí jídelny, kde nám dali nějakej spálenej chleba a napít a řekli nám program. Nejdřív budem tři hodiny poslouchat toho main poslance/ministra/whatever, pak dáme jídlo a odpoledne bude to hlavní, budem dělat parlament EU rozdělenej na šest skupin s šesti tématama (bylo tam něco jako imigrace, já si vytáh životní prostředí, průmysl, nezaměstnanost a práce pro mladý a takový nějaký věci prostě), každá skupina má uvaděče a hlavního mluvčího, kterej jí zastupuje, po přednesu návrhů na zlepšení problému všichni v parlamentu odvolí, jestli schvalujou návrhy, neschvalujou, nebo se zdrží hlasování.

 

Pak ještě úplně ke konci, někdy před šestou hodinou se vyhodnotila nějaká dobrovolná soutěž s otázkama typu "kolik zemí má EU" a ta vítězná skupina vyhrála nějaký trička. No úplně nedůležitý, zajímalo to tak naše dozory. (nezajímalo, ale předstírali to, protože celou dobu byli strašně pokrytecký) Ostatní už akorát chtěli domů. A KONEČNĚ, pardon, už se dostávám k hlavnímu příběhu - mýmu dni.

1601662_744903245579334_2935038902639443557_o.jpg

Tak tam někde sme byli.

 

V tý frontě dovnitř na první pohled praštilo do očí, že víceméně všechny ostatní školy, co tam byly, přijely buď v národních krojích, případně oblecích a holky všechny ve stejnejch šatech. Byly i výjimky, ale tak 80% lidí tam vypadalo jako maximální tryhardi. Z toho mi došlo, že se na ten den v parlamentu a na ty témata asi doma celkem připravovali, což se mi pozdějc potvrdilo. Narozdíl od nás, který sme tam přijeli jakože normoš a with no clue o čem to bude. Krom těch témat, ty nám říkali. Je fakt, že já vypadal s Židuš divně i mezi našima spolužákama. Voni měli aspoň košile a džíny a holky něco slušnýho, kdežto moje teplákovka s mikinou Ecko asi nebyla přecijenom ta nejlepší volba. O mikině a manšestrácích ještě po pradědovi, co měl na sobě Židuš se taky moc dobrýho říct nedalo, člověka spíš napadlo něco na styl "opravdu se může na jednom kusu oblečení zachytit tolik špíny?", ale tak ty kalhoty to byl asi nějakej vědeckej matroš.

 

Na snídani, znechucenej kvalitou potravy a nápoje, kterej bych za čaj označil opravdu jen stěží, sem byl nucenej pro nedostatek karbohydrátů a tekutin odcizit nějakej džus a schovat ho klasicky pod pytlovitou mikinu. Pozdějc se hodil, když nás vysušovala enormní Francouzská síla. Taky nám tam dali jmenovky s těma označenýma šesti skupinama, kde sem dostal to životní prostředí. Jako jméno sem si napsal Mohamed, protože mi to přijde takový krásně historický a prorocký jméno.

 

Po menším ověření těchdle starejch kapsářskejch schopností ze základky nás odvedli do toho hlavního parlamentního sálu. Mě s Židuš oddělili od ostatních a nastrčili nás k Řekům a Řekyním. Vypadali docela fajn, chvíli sme klábosili, pak přišli na řadu ty lidi, co představovali svoje školy. No hodinu poslouchat „Helou, I am from *insert random country here*, my school is grejt end my country is bjůtifl.“, to fakt brzo omrzí. Prvních deset mělo možná nějakej minipotlesček, zbytek už v podstatě vůbec, max od svých dvou učitelů, ještě některý říkali věci jako, v čem maj nadaný studenty nebo že vyhráli nějaký soutěže, wow, chcete říct tajemství? MĚ TO NEZAJÍMÁ UŽ A NEBAVÍM SE NA ZÁJEZDU, KTEREJ MĚL SPOJIT PŘÍJEMNÝ S UŽITEČNÝM. Pak začal mluvit ten Franta z EU, s nim se střídaly ještě Němka a Britka, aby to bylo multijazyčný a lidi, co neuměj anglicky si mohli dát překladatelský sluchátka. Ty sluchátka strašně tlačily a po tom představování bylo dost lidí fakt otupělých, včetně nás, tak sme to s Židuš shodili a dělali, že sme prvotřídní lingvisti. To se nám celkem dařilo až do doby, kdy sme usnuli.

Nebyli sme sami, i když náš dozor opakovaně tvrdil, že jo. Klimbala namátkou zhruba půlka lidí včetně učitelů, kde sem neváhal pořídit důkazní fotografie :-D Ne, že by to pozdějc k něčemu bylo. Naše učitelka nás prej pozorovala orlíma očima, který říkaly „kluci vy ste v prdeli“. Taky Michal to někde na druhým konci sálu zakempil a ještě na trochu delší dobu, což se přidalo k tomu, že šel nepovoleně po chodbě, jako prohřešek proti lidství :-D.

pro-clanek-na-blog.jpg

Jde vidět, že učitelé sou taky lidi.

Ale druhá půlka lidí nespala, naopak, to až k mýmu podivu ale, vytáhli si papíry a začli si zapisovat všechno, co ten Franťour říkal. Takže odjeli pravděpodobně s několika A4 popsanýma věcma jako "EU JE DOBRÁ, EU vám dává jíst, EU vám dává místo, EU vám dává práci, EU vám dává domov, EU vám dává vzduch, kterej dejcháte, EU vám dává život". Propaganda kam se člověk podívá. Z čehož mi došla další věc, ty lidi, co tam byli, nebyli všichni z jedný třídy, ty školy si prostě vybrali co největší šprty, aby to všem jaksepatří natřely. Wow. Amazed. Teda krom Řeků, ty byli jako my. Vyskytla se v celým tom monologu od poslanců jedna světlá chvilka, a to byly ty dotazy na konci. Spousta pozérů se nahlas ptala na věci, který nikdy nemusí vědět, ale jako ptali se i na normální věci. No a jeden Řek, duševně na úrovni senilního důchodce z novinky.cz se ozval, že Unie nepomáhá dost zemím, co maj dluhy, že u nich je to třeba furt hrozný. Tak sem řek Židuš "tyvole tak jednou sem grant ne!", vytáh sem dvě eura z kapsy a plácnul je před toho řeka. Chvíli koukal, pak se trochu nasral, ale asi se tam do mě nemoh pustit :-D. Ale asi to byl nějakej vůl, protože ty ostatní Řekové a Řekyně se taky smáli. Potom si mě přidaly i na FB (ty holky, na co si přidávat nějaký horáky), ale musel sem tajně pustit informaci, že se ve skutečnosti nejmenuju Mohamed. A dodnes s nima snapchatuju!

 

Kolem jedný ten nátlak konečně skončil a pustili nás na oběd. Kuchaři se od snídaně celkem pochlapili a místo spálenýho pečiva nám udělali vcelku stravitelný špagety s ne už tak stravitelnýma masovýma koulema. Potom nás rozdělili do těch šesti skupin a poslali nás všechny daleko od sebe do oddělených místností na přípravu na hlavní náplň. Ještě předtim, než skončil oběd sme se pokusili s Židuš utéct, vyplížili sme se sice z jídelny až do haly, ale neskutečnou náhodou na nás učitelé přišli, tak sme plácli starý dobrý "hledáme záchod" a bylo to v cajku. A kdybysme utekli, neměl bych zážitek!

 

Pak v těch místnostech nás dali do skupinek po deseti, aby tam byly rozdílný národy, tak sme s Židuš a pár holkama šli za Slovákama, který sme si na snídani zkamarádili tim, že vždycky, když někde šli, začli sme řvát "BRATIA BRATIA BRATIA". Pak tam přišla ženská a říká: "Takže teď vybereme někoho kdo uvede toho hlavního mluvčího a toho mluvčího, kterej bude mluvit za tuhle skupinu. Vy v těch skupinách po deseti jim tady řeknete vaše návrhy a nápady ohledně zlepšení životního prostředí a environmentality a reportér si to zapíše aby to pak moh říct, to na čem se tady všichni shodnem. Pak si to tady řekne ještě na zkoušku a pude se na to. Je tu někdo, kdo se hlásí?" Přihlásil se jeden ulízanej Chorvat, kterej se ukázal jako ne moc přátelskej, že by chtěl dělat toho uvaděče. Jo takže říct dvě věty dobrý, aby si udělal dobrý méno, ale mluvit před všema o něčem, o čem neví se mu nechce co? A na reportéra se jaksi nikdo nehlásil. Najednou vedle sebe slyšim říkat: "Danuš tak moh bys to zkusit, přece nenecháš nějakýho Němce, aby ti vyfouk celou slávu, ne?" Tak sem řek, že to je fakt, že to by bylo jak v Mnichově, že zas Čechy nedostanou šanci nic říct, ale že mam strach trochu, protože nejsem vůbec připravenej nic říct. Ale Židuš je dobrej kamarád a řek: "Hele, neboj se, ty to zvládneš, JEDNOU SEŠ CHLAP TAK DO TOHO" a zvedl mojí ruku. Já sem se chtěl bránit ale to už se ozvalo "Aaah great, we've got our reporter! Please come here, ummm... Mohamed? Yeah come here Mohamed." Tak sem si tam k ní sednul, pozdravil sem se s Jákobem z Chorvatska, dozvěděl sem se, že nedělá žádnej sport, nehraje žádný hry, protože studuje. Říkám si muj život na tom eště neni tak špatně. Co studuje, vždyť je ještě na střední. A pak řek, že bysme se do toho radši měli pustit a vytáh svoje papíry, kde měl napsaný pomocný fráze pro VŠECH ŠEST TÉMAT a řek, že to tak maj všichni. Až tehdy sem si uvědomil, jak sem v prdeli. Ale věřil sem si, že to nějak nakonec zvládnu.

 

Půl hodiny nám pak říkaly ty skupinky po deseti svoje návrhy, no něco sem si stihnul napsat, ale vždycky tak 4 slova, pak začal mluvit někdo jinej, krom toho tam byla dost špatná akustika v tý místnosti a taky angličtina všech nebyla tak docela srozumitelná, takže po půl hodině sem neměl v podstatě nic a bylo mi jasný, že sem jako vždycky odkázanej na improvizaci. To sem taky ještě nevěděl, že budou dotazy. Pak se EU žena zeptala, jestli sem olrajt a mam všechno. No řek sem že jasnýý, co jinýho. Pak sem si měl zkusit ten proslov. Jak tam bylo třeba jen kolem 80ti lidí, tak sem neměl trému ani trochu a byl sem sám překvapenej, že sem vypudil fráze, který dávaly naoko relativní smysl a dokonce sem do toho zakombinoval prvky z jinejch proslovů. Ale to až pozdějc. Pak ostatní odešli si posedat do parlamentu, mě s Jákobem odvedli jinam, jeho do první řady, mě na hlavní můstek. Jákob se na mě podíval pohledem, z kterýho bylo jasný, jak moc mu záleží, aby nás odvolili. A měl sem ofc mluvit ze všech první. Ale zas sem byl rád.

 

Pak začli přicházet ostatní, viděl sem spoustu překvapenejch a pobavenejch pohledů od spolužáků, to mě posílilo. Ještě mi taky Židuš řek poslední věc. "Neboj se jich, kdyby ti to nešlo, vzpomeň si na to, že tenhle parlament je místo, kde ty hajzlové zakázali NAŠEMU POMAZÁNKOVÝMU MÁSLU, ABY SE MENOVALO POMAZÁNKOVÝ MÁSLO. MÁSELNÁ POMAZÁNKA, CO TO KURVA JE?" Tim mě samozřejmě naprosto nabudil, a bylo mi už všechno jasný.

Aby se neřeklo, tady je video, jak sem si počínal.

https://www.facebook.com/video.php?v=10201991833435812

No co bych k tomu asi řek :-D. Koukalo na mě na začátku 500 nepřátelsky naladěných pravděpodobných šprtů. Měl sem fakt trému, proto sem se dvakrát asi přeřek a taky řek něco málo blbostí gramatickejch, ale nakonec sem byl vedle toho Holanďana vedle mě jedinej dobrej Angličtinář tam. Ostatním pak už často vůbec nebylo rozumět. Když sem začal mluvit svým klasickým stylem, ve spoustě nepřátelských tváří se trochu probudily děti, což bylo super a děsně mi to dodalo, což se hodilo, když se mě pak někteří snažili sundat nepříjemnejma otázkama. Sebevědomě a relativně vtipně sem je musel odbíjet. Ten Frantík nejdřív dělal jojojo, ale pak se mu přestalo líbit, že sem takovej čurák tam :-D. Nebo když mi nefungoval mikrofon a tak sem chvíli mluvil naprázdno. A pak sem jen řek to klasický OUUUU co všechny rozsekalo :-D. Taky moje sluchátka byly rozbitý, takže tomu Frantíkovi sem skoro vůbec nerozuměl (moje Fj ve škole se zrovna moc nepočítá) a proto sem nepoznal, kdy se mu to začlo nelíbit. No nakonec mě zastavil, ale mojí popularitu v parlamentu už zastavit nedokázal. Nakonec mě odvolili asi 300 pro 100 proti a 100 zdržení, což mě posunulo nakonec na druhý místo, A TO SEM BYL MÁLEM PRVNÍ HOŠI z učitelskýho sboru. Ale tu holku s ultradlouhou nepříjemnou otázkou a postojem "teď tě sundám mofo" sem prostě vyndal já jak chleba z tašky. Pak sem udělal takovou blbost, když mi Matěj ukázal v publiku, ať udělám tomu vedle parohy, já vedenej Mr Beanem ve svojí hlavě sem neváhal, čimž sem náš dozor i Francouze komplet dojebal, jak se pozdějc ukázalo. No ale prostě, tleskali mi nejvíc, i tak to považuju celý nakonec spíš za osobní úspěch, hlavně tim, že sem v projevu použil film TEAM AMERICA: SVĚTOVEJ POLICAJT (mohamed z malý vesnice, kam přijeli nevěřící a on jim vyhlásil džihád), ze Sobotkovo projevu, kde náš epic volouš premiér zapomněl, že neumí anglicky (WE NEED, WE NEED, WE NEED) a konečně známej proslov Martina Luthera Kinga Jr. I have a dream. Což sem všechno musel využít, abych měl vůbec co říct.

 

- dnešní ponaučení - Koukejte se na filmy a budete mít vždycky co říct. :-D

 

Pak sem už poslech jen těch dalších pět mluvičů a v podstatě se končilo. Nutný říct, že ten kluk vedle, co sem mu dělal parohy, byl strašně v pohodě a vůbec si to nebral, rozloučili sme se jak starý kámoši. Po skončení projevů už mělo bejt jen to vyhlášení soutěže, kde se mělo uvolnit na řečnickým můstku místo zpátky těm politikům. Tak sme museli odejít, já, naspíděnej adrenalinem sem napodobil běh kapitána Jacka Sparrowa, čímž jsem opět udělal toho zábavnýho blázna pro celej sál a ještě víc nakakal učitele a za všudypřítomných úsměvů se vrátil ke gratulujícím Řekům. U vyhlašování soutěže bylo fajn, že sme si už mohli aspoň v pohodě povídat. Rozdali trička a rozchod. Já sem šel k mojí čekající třídě a všude se ozývalo "hey Mohamed!" a tak, moji spolužáci se ukázali jako fajnoví, stáli za mnou, když mě učitelka chtěla hubovat. Říkala totální nesmysly, který jí jednoznačně všichni vyvraceli a protiřečila si sama sobě, ale jasný, já sem byl ten špatnej, jenom proto, že sem udělal srandu. Když sme to video ukazovali pak angličtinářkám, přišlo jim to roztomilý :-D No nakonec mi nic říct tam nemohla, protože byla sama s Legolasem, druhým dozorem. Tak sme prostě došli do busu, kde začla klasická zábava po nakonec super dni a hlavní téma byl ofc prorok. Takže když se to tak vezme, sem moc rád, že to nakonec tak dopadlo. I když. .

 

O tejden pozdějc mi řekli, že budu mít trojec z chování za poplivání školy, podplatili pisálka na školní stránky, aby se o mně ani nezmínil a napsal nedůležitý věci :-D a Míšanovi dali dvojku protože "celou dobu spal v parlamentu". Ani památeční fotka, kde měl hlavu zdviženou, čili jasně dokazovala, že CELOU DOBU spát nemohl nepomohla. Ani Zemanovo pasy nepomohla. Ani spící učitel. Pomohla až trochu pedagogická rada, kde mi to zmírnili aspoň na dvojku, ale i tak, za co. Meh. No stejně sem byl rád, dvojka je stejně nic, bych dostal možná i tak, protože se jim nelíbí, že se ve škole oblíkám, jak chci a tak. Nebo že nemám věci. Nebo co já vim. Vymyslet se dá vždycky něco.

mohamed.jpg

Salutuju vám. Bohužel nebyla lepší kvalita, protože Franta nechal z ofiko fotek vymazat všechny, kde sem byl, takže jen z kamarádovo iPhonu. I tak nejsem model tak co :-D

 

Ale už je to tak strašně dlouhý, původně sem to chtěl rozdělit na dvě části, jenže já umim zkrátka psát jenom najednou. Jestli ste dočetli celý, klanim se, jestli ste něco přeskočili, trochu se klanim a děkuju všem. Byl to nakonec super zážitek a aspoň mám o čem vyprávět. Mám vás rád.

Ticq

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Nejlepší!!!!

Thebigggestgirlfan,3. 3. 2015 22:02

Tohle je úplně to nejvíc nejlepší čtení na dlouhé zimní večery... :)** a nejen na ně ;)

Nejlepší!!!!

Thebigggestgirlfan,3. 3. 2015 22:01

Tohle je úplně to nejvíc nejlepší čtení na dlouhé zimní večery... :)** a nejen na ně ;)

Wrajting obout dis artikl

Íngliš Týčr,28. 2. 2015 21:28

Vel plajet ačkuali wrajtet maj Lil TiQ. I want tu tálk obout dis best frient kan ju tel us obout wat hafe hí don ? Hí síms lajk gut bady is hí funi or wat ? Baj di vej rally gut artikl jů síms like a híro dat waz punišed for d heroik akt end wen ju ar wrajting obout dis wrajting gaj waz hé dér ?

Haf najs dej báj mé jor Íngliš Týčr.

Re: Wrajting obout dis artikl

Ticq,28. 2. 2015 22:33

Nejlepší kámoš mi píše tyhle nesrozumitelný sračky, abych pod těma článkama něco měl. A v tikovi ti vypadlo c Michale :-D

Re: Wrajting obout dis artikl

r,1. 3. 2015 2:12

r

Re: Re: Wrajting obout dis artikl

Ticq,1. 3. 2015 2:15

R

Re: Re: Re: Wrajting obout dis artikl

Íngliš Týčr,3. 3. 2015 0:59

Staph plís iz it anojing

Sezame, otevři se

Derood,28. 2. 2015 20:58

Super příběh, jako kdybych tam byl s tebou. Popsání jednotlivých chvilek mě naladilo na tu správnou vlnu a jen jsem četl až do konce.