Jdi na obsah Jdi na menu

Mrkvová bábovka s mandlemi

2. 3. 2015

Mrkvový dort s mandlemi

300 g loupaných mandlí

300 g mrkve

300 g cukru

80 g mouky

4 vejce

špetka soli

citronová kůra

½ prášku do pečiva

Poleva:

2 bílky

150 g moučkového cukru

citronová šťáva

V míse smícháme vejce, cukr a nastrouhanou mrkev, přidáme nasekané mandle (část na hrubo, část rozemeleme na mouku). Aby se mouka z rozmixovaných mandlí nelepila, dáme mandle na chvíli do mrazáku, obsažený tuk ztuhne a lépe se pak mixuje.

Do směsi přidáme nastrouhanou citronovou kůru, špetku soli, mouku a kypřící prášek. Vše dobře promícháme a dáme do vymazané formy. Pečeme v předehřáté troubě na 160 ° 10 minut, potom pečeme na 180° půl hodiny.
Než mrkvový dort vychladne, připravíme polevu – vyšleháme bílky s moučkovým cukrem a citronovou šťávou. Polevou ozdobíme vršek dortu.