Jdi na obsah Jdi na menu
 


Společenství domu .

 Jedná o běžný typ panelákového společenství . Schůze jako za bolševika s partyzánskými rysy , Předseda , členové výboru atd .  

Dům prošel za několik posledních cca.10 let několika dílčími úpravami (rekonstrukce) . Došlo k zateplení budovy , rekonstrukci balkonů ..... a v tomto období došlo k výměně výtahu a instalaci kamer .Poslední tři obměny (osvětlení ,výtah, kamery) zůstávají zahaleny "tajemstvím" a tak trochu to vypadá , že si předseda (starší pán v důchodu) dělá co se mu zlíbí a nějak zvlášt´ ho nezajímá názor vlastníků a nájemníků . Osobně nemám absolutně důvěru k tomuto člověku a myslím si , že není zcela upřímný a férový a pokud chce dosáhnout nějakého záměru tak je schopen více či méně mlžit a nemyslím si , že by měl dělat předsedu . Ale je to pouze můj subjektivní názor . Způsoby jak získává podpisy jsou na hraně "slušnosti" , kdy obejde byty s tím , že potřebuje podpis , že byl daný nájemník srozuměn s tím , že budou probíhat práce na novém výtahu . Záhy se člověk dozví , že podepsal souhlas k rozsahu prací , k montáži kamer a prostě co se mu hodí . Myslím si , že by takový postup mohl být i v rozporu se zákonem . 

Rekonstrukce výtahu - řada lidí v domě se tváří , že neví v jakém rozsahu měla být rekonstrukce realizována a za jakou finanční částku . Připadá mi , že předseda jedná jako nějaký "despota" , který si někdo něco v zákulisí dohodne a nepovažuje za nutné nájemníky detailně informovat a umožnit každému , aby se mohl vhodnou a dostatečnou formou seznámit s rozsahem prací v domě a vyjádřit svůj postoj (nejlépe písemně ) .  . Někdy to vypadá , že předseda zneužívá neznalosti vlastníků bytových jednotek , kteří si myslí , že co tento pán "rozhodne" tak se musí realizovat a občas to vypadá , že jsou všichni nezpůsobilí o čemkoliv rozhodovat . Někteří doma tyto kroky kritizují , ale nikdo se nepostaví a neřekne rozhodné slovo proti . Přitom každý vlastník bytové jednotky má právo na to , aby se vyjádřil k rozsahu a způsobu prováděných prací a úprav v domě . Pokud s tím nebudou majitelé souhlasit tak si předseda jakoby vedený shora (marioneta) může doma lepit papírové domečky . 

 

Kamerový systém 

Asi největší zásah do osobnostních práv je  instalace kamerového systému bez vysloveného souhlasu všech obyvatel , nájemníků a vlastníků . Tento dům není možno navštívit ani opustit bez zaznamenání obrazového (zvukového?) záznamu . Ten kdo by měl nebo má možnost sledovat záznamy kamer , bude vědět kdo kam a s kým ...... Člověk ztratí možnost svobodně používat vchodové dveře a to jak v přední tak i zadní části domu bez toho aby ho někdo sledoval a zaznamenával . Stejné je to s používáním poštovní schránky kdy může opět docházet k nežádoucímu zásahu do soukromí . S tímto zásahem do osobnostních práv a soukromého života nesouhlasím .

 

My máme společenství blbců . Někdo "chytrý" rozhodl o montáži osvětlení z peněz nás všech s pohybovými čidly před rekonstrukcí výtahu a ted´ po montáži sádrokartonových desek místo pletiva , čidla samozřejmě fungují jen z části a člověk musí chodit v některých místech potmě . Je sice lepší nevidět tu hrůzu , ale kdo bude platit rozšíření čidel ? To přijde zase pán z vrtačkou a bude vrtat celý týden díry ? No nejsou to č..... 8.5. se převrtává . Člověk má někdy pocit , že toto společenství (spolčení) řídí absolvent pomocné školy a podle toho i utrácí naše peníze ..