Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lysá nad Labem

Před časem Klárka narazila na jednu zajímavost poblíž Lysé nad Labem. Na tu tentokrát nedošlo, až někdy jindy. Ale obhlédly jsme kostel Narození sv. Jana Křtitele v Lysé nad Labem a zámecký park o kousek dál tamtéž. Kostel i park jsou vyzdobeny množstvím soch z Braunovy dílny. A i když bylo poměrně horko, bylo pěkné se projít parkem s tolika věcmi k vidění. Sochy parku představují měsíce v roce, antická božstva, různé alegorie času, počasí a vědních disciplín.

Na hřbitov došlo taky, ale evangelický zrušili v roce 1977 a ten, který jim tam zůstal, je sice pěkný, ale poměrně nudný, usedlý. Pro čočku aparátu toho moc nebylo. V mapách je uvedený i židovský hřbitov, ale na jeho místě zůstala po okupaci pouze mýtina lemovaná stromy a obkroužená zahrádkami a garážemi. Dost neutěšné místo.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Studie Vašich fotek

(Jan Wohlráb, 25. 12. 2011 0:49)

Hezký večer přeji, velice pozorně jsem si prohlédl vaše poslední fotografie focené v r.2011 a mohu jen blahopřát. Jistě že by se dalo vytknout pár nedostatků ale to jsou maličkosti na které časem sama přídete. Přeji vám dobré světlo při focení.

Re: Studie Vašich fotek

(batuzek, 26. 12. 2011 20:53)

Děkuji mnohokrát, pane Jene!!! To víte, technicky to s mojí výbavou nebude nikdy na sto procent, ale pokud to jde, snažím se o duši :-) Díky za návštěvu a podporu - až bude zase nějaká výstavička, dám vědět. "Źivé" fotky jsou přece jen o dost lepší.. M.