Jdi na obsah Jdi na menu
 


Povodeň

  Byl to docela dobrý nápad - uspořádat vzpomínkovou akci na pohromu, která potkala Popovice před sto lety. Pod záštitou obce, se skutečným nadšením, ve velmi krátkém čase pánové Hocek, Brenner, paní Voříšková a další sehnali poměrně velké množství informací, především z kroniky, ale i z dalších zdrojů o povodni a připravili poutavou přednášku, včetně fotodokumentace o krutých následcích povodně. Myslím, že většina z posluchačů si uvědomila, čeho matka příroda je schopna. A ještě něco jiného mnohým z nás tato akce dala. Viděli jsme na vlastní oči, jak a v jakých podmínkách tenkrát lidé žili. Jak se obec za pouhých sto let změnila. A přesto si myslím, že lidé žili docela spokojeně, měli tak nějak k sobě blíž, což dosvědčovalo vyprávění mého otce i dědy o časech minulých. Písemně to dokládá i můj vzdálený příbuzný, pan Josef Dvořák z Věžniček, kde ve své kronice píše, jak celá ves se scházela v jednom domě na Věžničkách, kde si popovídali, zazpívali... . No, nechme minulost, třeba to bylo i trochu jinak - myslím s tím spokojeným žitím a podívejme se na to, jak to tenkrát bylo. 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Your Steer To Blood Pressure Numbers

ADertyNerSlutt,9. 10. 2018 3:22

Poids est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque set votre coeur bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la prendre facilement de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/acheter-tadalafil-50-mg-officiel/

Strident blood influence symptoms

Avestealef,28. 7. 2018 3:08

Torsion bras de quelqu'un est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque temps votre determination bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la flanerie de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/acheter-cialis-legalement-2/

Historie

neřeknu,30. 12. 2007 20:17

nemůžete toho přidat více z té historie?myslím hlavně Mladovic.