Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kvůli kotěcí kalamitě nestíháme dávat aktuality ohledně dění v útulku, tak aspoň trochu co se u nás děje...

28. 8. 2019

Kvůli kotěcí kalamitě nestíháme dávat aktuality ohledně dění v útulku, je to kolotoč stále dokola, stále hlášené nové březí kočky či koťata která nikomu nepatří, sotva se umístí několik koťat, dvakrát tolik jich čeká na přijetí..Stále krmíme koťata bez maminy a kolotoč kolem nejmenších, je nikdy nekončící.
Z těch co zůstavájí jsou po druhé vakcinaci Tobiášek, Mareček, Matýsek, Matoušek, Amorek, zatím všichni v pořádku, v neděli by měla naskočit plná iminita a bude zase velké stěhování...Loňská koťata k dospělákům, ta letošní testovaná, očkovaná, dolů, kde bude konečně prostor na řádění.
Po první vakcinaci jsou Anastázie, Antonie, Amorek, Chicco, Cipísek, zatím bez reakce.
Optimus se potýká s virózou se kterou přišel, přes skutečnost že plíce jsou čisté, velmi špatně dýchá a je neustále pod léky, snad bude konečně lépe. Hanýsek se po příchodu složil a je přeléčen a u něj to vypadá velmi nadějně, tam léky zabraly.
Koťata bez maminky musela být rozdělena, jedna z holčiček neustále okusuje ostatní, tak moc, že už je to na hranici kdy by jim mohla ublížit, řešili jsme několik variant, protože už fakt že jsou bez mámy je špatný, ještě je dělit a holčičku nechat samotnou, ale ukázalo se to jako dobrá volba. Daří se jí velmi dobře, vlastně podstatně lépe než sourozencům, kteří nerostou a nepřibírají, přesto že vzorně pijí po dvou hodinách mlíčko a začali trošku baštit kotěcí paštiky, zatím to s nimi nevypadá vůbec dobře. Koťátka od Vandy v naprostém pořádku, maminka také jen potřebuje pořádně nabrat, koťátka ji úplně vyčerpávají. Pan Borůvka je pěkný gauner, s každým se hned pere, kocourek nalezen ve Voříškově ul. v Klatovech se okamžitě začlenil mezi ostatní a je jako by tady byl odjakživa.
Dospělé kočičky krom Floriánka a Fleur, kteří léta bojují s onemocněním lymfatických uzlin, v pořádku, jen chroničtí marodi nesou změny počasí špatně a je to chvíli lepší chvíli horší. V současné době jedeme na plné obrátky a už jsme k ,,smrti unavení,, ale o to větší poděkování těm kteří pomáhají, děkujeme za lidi kteří pomohou, když je třeba. Romanan a Lenka Mathausovi o sto šest ocenují ošacení na nadcházející bazárky, úžasná pomoc od dobrovolnice která nafotila knížky do antikvariátu a průběžně je odesílá, další dobrovolník nám odesílá balíčky z poslední aukce, tady máme trošku problém s komunikací, takže pokud někdo zaplacenou aukci neobdržel, dejte nám prosím vědět ať můžeme vyřešit, asi tři balíčky nebyly odeslány a přišli jsme na to jen díky Vám, že jste se ozvali, protože prostě není čas, vše zjišťovat. Prosíme mějte pochopení pro už zcela na kolaps zralou posluhu našich kočiček. Řeklo by se bude lépe, ale bohužel nebude to trvat dlouho a za dveřmi bude várka podzimních koťat.
Krom síly a energie malinkatí ďáblíci pravidelně a efektivně luxují účet, je to prostě období větší spotřeby krmení, mlíčka a steliva, takže pokud jim chcete pomoci, můžete jim zaslat třeba jen pár korun na účet 2000952043 / 2010 a i malá pomoc, je velkou pomocí.
Děkujeme hlavně všem za pochopení vyjmečné situace a až se šmudlící trošku osamostatní, budou zase zprávy pravidelnější, my čerstvější, zatím usínáme ve stoje a padáme únavou, ale nejlepší zpráva je že všichni zatím relativně v pořádku a to je to nejdůležitější.

Optimus

Na obrázku může být: kočka a uvnitř

Na obrázku může být: kočka, stůl a uvnitř

Armínek

Na obrázku může být: kočka a uvnitř

Matoušek

Na obrázku může být: kočka, stůl a uvnitř

Na obrázku může být: kočka a uvnitř

Chicco

Na obrázku může být: uvnitř

Anastázie

Na obrázku může být: uvnitř

Armínek a Pan Borůvka

Na obrázku může být: uvnitř

Tobiášek

Na obrázku může být: kočka

Kočička z Klatov a Pan Borůvka

Na obrázku může být: kočka a uvnitř

Na obrázku může být: stůl a uvnitř

Pan Borůvka

Na obrázku může být: sedící lidé a uvnitř