Jdi na obsah Jdi na menu
 


Až do odvolání ABSOLUTNÍ STOP STAV!!!

25. 8. 2023
Nemáme jinou možnost, než vyhlásit stop stav na příjem jakékoli kočky či kotěte až do odvolání.
Pokud Vám a ostatním říkáme že nemáme místo, prostě nemáme.
Pokud Vám přesto ti kterým jsme tuto skutečnost sdělili dávají kontakt na nás, chtějí se Vás jen zbavit. Kontakt na nás je veřejně dostupný, telefon, email, fb, instagram, web - všude jsou všechny kontakty, tím Vám opravdu nepomohou.
Pokud chcete pomoci opuštěné kočce či koťatům, předně musíte kontaktovat obec v jejímž katastru jste ji nalezli viz OBČANSKÝ ZÁKONÍK-§ 1058
(1) Je-li nalezeno zvíře, u něhož je zjevné, že mělo vlastníka, oznámí nálezce nález bez zbytečného odkladu obci, nelze-li z okolností poznat, komu má být vráceno. - OBEC MÁ POVINNOST SE O TOULAVÉ ZVÍŘE POSTARAT, O PSA STEJNĚ JAKO O KOČKU!!!
Tam, kde je Městská polici, volejte číslo 156, neni-li, tak Odbor životního prostředí, ale především si najděte číslo na starostu obce a volejte jemu . Nahrávejte hovor, stěžujte si, chtějte odmítnutí písemně.
Pomoc opuštěné kočce sice začíná zvenutím telefonu, ale rozhodně není pomocí pouze někam zavolat. Pokud Vám obec vyjde vstříc, dejte jim vědět, že se budete o její osud zajímat a zajímejte se. Jen tak budete mít jistotu, že bylo kočičce skutečně pomoženo.
Pokud se obec staví odmítavě a není s nimi řeč, a všichni víme že takových je většina, zkuste pomoci sami. Poskytnutím místa u sebe, rodiny známých, než se třeba uvolní místo v útulku.
To není situace, kdy některá z kočiček najde domov jak si mnozí myslí. Kočička která najde domov, neodchází z karantény, ale od již naočkovaných vykastrovaných, testovaných kočiček. Takže to není okamžik kdy je místo. To je chvíle kdy kočičky opuští karanténu a stěhují se k ostatním.
Děkujeme za pochopení
 
 
vvv.jpg