Jdi na obsah Jdi na menu
 


Robb Stark

Robb Stark - Richard Madden

Nejstarší syn Eddarda Starka a Catelyn Tully, dědic Zimohradu, přezdívaný Mladý vlk.

Robb Stark je nejstarším synem lorda Eddarda Starka a jeho manželky Catelyn z rodu Tullyů a je tudíž i dědicem Zimohradu a Severu. Stejně jako většina jeho sourozenců, s výjimkou jeho nejmladší sestry Aryi, zdědil po své matce modré oči a rezavé vlasy. Po svém otci má smysl pro spravedlnost a čest. 
robb-stark-robb-stark-24308417-500-600.png

 

 

Herec- 

Rodiče tohoto skotského herce se jmenují Pet a Richard. Narodil se nedaleko Glasgow, kde navštěvoval PACE Youth Theatre a vystudoval Royal Scottish Academy of Music and Drama. Ještě jako student hrál Romea v divadelní hře Romeo a Julie v Globe Theatre v Londýně. Objevil se na scéně National Th

eatre of Scotland a Royal Shakespeare Company.

Jako filmový herec debutoval ve snímku SPOLUVINA, kde hrál chlapce, který byl obětí znásilnění. Pak následovaly seriály BARMY AUNT BOOMERANG a po delší odmlce HOPE S

PRINGS a SIRENS. Asi nejvíce se do povědomí diváků tento mladý herecký talent zapsal rolí Robba Starka v seriálu HRA O TRŮNY.

Má dvě sestry, Caru a Lauren. Miluje film, divadlo a rád jezdí na koni. Momentálně natáčí film SONGBIRD, který vzniká podle stejnojmenného románu Sebastiana Faulkse.