Jdi na obsah Jdi na menu
 


MVP Brno 2011 _červen

26. 6. 2011

MVP Brno 2011 (červen)

  • datum konání: 25.6.2011
  • místo konání: Brno, BVV
  • hala: "B"/kruh č. 1
  • posuzovatel: MVDr. Michaela Pavlásková (SK)

 

Co předcházelo výstavě:  V práci si ze mě kolegové tropí žerty, že se můj život řídí podle výstav. Protože pracuji ve dvousměnném provozu i s víkendovými směnami, je plánování výstav opravdový oříšek.

Ale víte, co se říká o plánech..........."já míním, život mění"........nebo, "když chceš pobavit boha, řekni mu, jaké máš plány".

Naposled jsem plány musela přehodnotit v případě MVP Praha a NV Klatovy (tu jsem musela  oželet úplně).

Mezinárodní výstava v Brně (červnový termín) se pro mě stává takovou malou tradicí, stejně jako MVP Praha. Letos poprvé uvidím z Brna víc, než jen cestu z Hlavního nádraží (autobusové, vlakové) směr Výstaviště a zpátky.

Nejedu totiž sama, ale s mým manželem Martinem. S pomocí jednoho moc hodného človíčka se mi podařilo získat typy na ubytování. S Martinem jsme zasedli a dlouze vybírali. Snažila jsem se hledat takové ubytování, které by bylo cestovně dostupné MHD.

Získané poznatky o ubytování se mohou hodit kdykoliv do budoucna. Za jeden víkend si určitě Brno nestihneme prohlédnout, Kromě toho, jestli mi to konečně vyjde, ráda bych v Brně v r. 2012 navštívila DUOCACIB po oba dva dny. Vracest se v sobotu do Prahy a v neděli jet znovu do Brna je trošku fyzicky namahavé.

S Martinem jsme po dlouhém vybírání a přebírání vybrali Hotel Bílá růže.

Info o hotelu:

  • web hotelu: http://www.hotel-bilaruze.cz
  • web II: http://bilaruze.hotel.cz/.
  • Hotel je situovaný cca 1km od centra města, dostupný MHD
  • Cesta k hotelu: od vlakového nádraží, autobusového nádraží "U Grand hotelu"  tramvají č. 9 ze zastávky "Hlavní nádraží, výstup na zastávce Konopná, čas - cca 5 minut
  • Cesta k Výstavišti:  tramvaj č. 9, s přestupem "Hlavní nádraží" na tramvaj. č. 1 (směr Výstaviště). Dohromady cesta trvá cca 20 minut.

Brno - Komárov, Hotel Bílá růže, zároveň vstup do fotogalerie - Výlet Brno

 brno_hotel_bila_ruze.jpg

 

Pátek 24.6.2011_Odjezd směr Brno: Po delší době mám zase dovolenou, sice jen jeden den, ale je to dovolená. Ještě před odjezdem do Brna, který jsme s Martinem měli naplánovaný na 13 hodinu, jsem doma udělala nezbytný úklid domácnosti.

Ve 12,10 jsem vyrazila směr Florenc. Jako na potvoru visel nad Trójou pořádný mrak. Říkala jsem si, zda vydrží bez deště, než se dostanu na metro. Ale ouvej. Déšt se spustil chvilku před tím, než jsem vytáhla paty z domu. Legrační na tom bylo, že na Florenci slunečno, ani kapka. Jako už tradičně jsem cestovala do Brna se Student Agency. Cesta probíhala pohodově při sledování filmu "Dům u Jezera" s Keanu Reevesem a Sandrou Bullock.

V Brně jsme byli něco málo před 16 hodinou. Tramvaj č. 12 staví hned naproti Hlavnímu vlakovému nádraží. Tramvaj č. 9 má zastávku proti mostu, malý ostrůvek mezi tramvajemi a autobusovým nádražím, kde staví Student  Agency a EuroLines.

 Hotel Bílá Růže, kde jsme bydleli, leží ve čtvrti "Komárov".  Cca 10 - 12 minut tramvají, výstupní zastávka "Konopná".

Malá nevýhoda hotelu je, že kolem něj co 10 minut tramvaje. Nás však nerušily, neboť jsme měli pokoj situovaný do dvora.

Po menší prohlídce okolí nás čekala večeře. Večer jsme pak už jen odpočívali a nabírali sílu na sobotu.

Sobota 25.6.2011 Mezinárodní výstava psů:  Noc na jsem se vyspala skoro královsky. Z hotelu jsme se vydali směr Výstaviště kolem osmé hodiny. Cestou jsme řešili, jestli se mnou Martin půjde ke kruhu, nebo co vlastně zhruba do 10,30 bude dělat (odhadovaný čas konce posouzení Afghánů v kruhu).  Dopadlo to tak, že já šla napřed s tím, že za mnou Martin buď přijde, nebo mi zavolá, jak to se mnou vlastně vypadá.

Posuzování se odehrávalo, jako už tradičně, v hale "B", kruh č. 1. Velký prostrorný kruh, po obvodu šedý koberec. Drobná výhoda/nevýhoda je, že je hned vedle oken. Což může být při fotografování trochu problém. Naštěstí mi okna opět pomohla a fotografie nedopadly vůbec (až na pár vyjimek) špatně.

MVP Brno byla zajímavá už tím, že ze 17 přihlášených Afghánů, bylo 8 z nich odchovem CHS Gandamak:

  • tř. otevřená psi - odchov "P" a "S" CHS Gandamak - Pierre Cardin, a Sonny Star
  • tř. šampiónů psi - odchov "M" a "O" CHS Gandamak - Ich. Multi Ch. Marcus Aurelius a Ch. Omar Sharif
  • tř. mladých feny - odchov "T" CHS Gandamak - Tiffany Dupont, Tinna Turner, Tracy Chapman
  • tř. šampiónů feny - odchov "P" CHS Gandamak - Ch. Pauline

Další velké početní zastoupení měla CHS z Allahovy země, kterou reprezentovaly odchovy "Y" a "Z" - Ich Multi Ch. Yasani Iram, Zafira a Jch. Zenaida

I CHS Robega měla své dva zástupce. Odchov "C" reprezentovali pes Columbus a fena Jch. Cameron Diaz.

Ich. Catalina Santa z Netluckých pastvin (majitel MVDr. Lucie Pilařová)

 ich_catalina_santa.jpg

 

Počátek posuzování jsem málem prošvihla, neboť se do hodnocení slovenská rozhodčí, MVDr. Michaela Pavlásková,  pustila opravdu s vervou. Myslím, že paní rozhodčí měla přístup jak vystavovatelům, tak ke psům velmi laskavý.

Jedno, dvě kolečka v běhu, posouzení v postoji s prohlídkou všech nastopených jedinců najednou. Následně nechala každého psa proběhnout kolečku samostatně. Posouzení v pohybu tam a zpět proti sobě a nastoupení před stoleček opět do postoje, kde zapisovatelka psala posudky.

Všimla jsem si toho při focení už v loni a letos to nebylo jiné. Pokud mám zachytit psa pěkně v postoji, v době posuzování u stolu,  je potřeba, aby vystavovatel a jeho pes stál maličko dál od stolu. Někteří mi ve focení nevědomky pomohli, u některých mám sice fotečky při statickém posouzení, ale stůl, nebo paní rozhodčí mi tam překáží. V horším přípdě nemám postoj vůbec.

Ve třídě otevřené a šampiónech se sešly zástupci CHS Gandamak. V otevřené třídě Pierre Cardine s majitelkou Slávkou Slabejovou a Sonny Star v majetku ing. Michala Klusoně. V1 CAC získal Sonny.

Ve třídě šampiónů jsem pro změnu viděli sourozence Marcuse Aurelia s Marcelou Malíkovou a jeho bratra Omara Sharifa Vladimíra Magury. Vítězně z tohoto souboje dětí krásné fenečky Jennis Joplin Gandamak vyšel Omar Sharif, který nejen, že získal V1, CAC, ale i CACIB, BOB. V závěrečných soutěžích pak BIG skupiny X. a ještě BOD III.

Mě osobně nejvíce zaujaly feny a to tř. mladých a tř. otevřená. V mladých nastoupil pouze vrh "T" CHS Gandamak, což bylo krásné srovnání jak jsou holky vlastně všechny stejné, ale přesto každá jiná. Více viz foto. Tinu a Tracy jsem viděla na posledy naživo v únoru v Brně a nestačila jsem koukat, jak holky vyrostly.

Tiffany, Tina a Tracy mi opět připomněly, jak je čas relativní veličina a jak rychle plyne. Každou minutu je třeba žít naplno, je-li to možné. Nikdy nevíte, kolik je vám toho času dáno a kolik vám bude dovoleno strávit času s našimi milovanými afghány.

 Feny - třída mladých - vrh "T" CHS Gandamak (foto zároveň jako vstup do fotogalerie)

  • Tiffany Dupont Gandamak Slovakia - majitel: ing. Alena Mačíová
  • Tina Turner Gandamak Slovakia - majitel: Iva Toulová
  • Tracy Chapman Gandamak Slovakia - majitel: Petra Vojteková - Bezáková

 sestry_vrh_t_gandamk.jpg

V mezitřídě získala svého páteho CACe Jch.Cameron Diaz van de Robega (majitel Romana Hřebejková) a tím bohatě splnila čekatelství šampionátu ČR. Pro získání Českého šampióna je nutné získat 4x CAC s tím, že mezi prvním a posledením CACem je 1rok a den, čili Cameron (doma Kim) musí ještě chvilku počkat, než Český šampionát dokončí. Za ní opět se s hodnocením V2 r. CAC umístila světlá feneča Zenaida z Allahovy země (majitel Lída Faktorová).

Ve třdě otevřené fen se představily Buffy Primavera Bohemia (majitel Irena Benešová), To Lejla (odchovem L. Mirič, majitel p. Rambousková Eva. Kdo by nevěděl, otecm fenečky To Lejly je Ich. Multi Ch. Franco Nero Gandamak) a Jch. Zenaida "Megie" z Allahovy země, majitel Lída Faktorová.

Ve třídě šampiónek fen se do výstavního kruhu po delší přestávce vrátila Ich. Catalina Santa z Netluckých pastvin a s ní jsme mohli vidět Pauline Gandamak Ivy Toulové. Paulinka měla tentokrát výstavu jako jednu velkou zábavu, místo běhání si sem tam poskočila jako koník. Výsledné hodnocení znělo V2, r. CAC a r. CACIB. Kate (Catalinu) bězně předvádí její majitelka MVDr. Lucie Pilařová, ale tentokrát jí se vší parádou zastoupil její manžel pan David. Oběma to šlo v kruhu pěkně od tlapky a tak si pan David s Kate vyběhali krásné hodnocení V1, CAC, CACIB.

Protože se pouzovalo v rychlém sledu, velmi brzy byl zadán titul BOB (Best of breed, nejlepší v plemeni). O BOBa se proti sobě sešli Omar Sharif Gandamak, už tradičně v handlingu Petry Vojtekové - Bezákov a Ich. Catalina Santa z Netluckých pastivin (v majetku MVDr. Lucie Pilařové). Na výstavě byl Catalině handlerem její páníček Ing. David Pilař.

BOB

  • Omar Sharif Gandamak (majitel Vladimír Magura, handler Petra Vojteková Bezáková)
  • rozhodčí MVDr. Michaela Pavlásková
  • Catalina Santa z Netluckých pastvin, majitel. MVDr.  Lucie Pilařová, handler Ing.David Pilař, viz foto - zleva

bob_mvp_brno_0611.jpg

Výsledky nejlepších

 Třída  Výsledek Jméno psa  Majitel
psi - mezitída  V1,CAC  Columbu van de Robega  Marcela Malíková
psi - otevřená  V1, CAC  Sonny Star Gandamak Slovakia  ing. Michal Klusoň
psi - pracovní  V1, CAC, r. CACIB  Ich. Multi Ch. Yasani Yram z Allahovy země  Lída Faktorová
psi - šampiónů  V1, CAC, CACIB, BOB, BIG, BOD III.  Omar Sharif Gandamak Slovakia  Vladimír Magura
feny - mladých  V1, CAJC, Best of Junior, Junior BIG, res Junior BOD  Tracy Chapman Gandamak Slovakia  Petra Vojteková- Bezáková
feny - mezitřída  V1, CAC  Jch. Cameron Diaz van de Robega  Romana Hřebejková
feny - otevřená  V1, CAC  Jch. Zenaida z Allahovy země  Lída Faktorová
 feny - šampiónů  V2, r. CAC, r. CACIB  Ch. Pauline Gandamak Slovakia  Iva Toulová

 

Během posuzování, kde se vzal, tu se vzal, objevil se můj manžel Martin. Měla jsem velkou radost, že je u kruhu se mnou. Myslím, že jsem asi vypadala jako šašek, když jsem s fotoaparátem pobíhala kolem kruhu a snažila se zachytit co nejlepší záběry dění v kruhu. Jestli se mi to povedlo, posuďte sami na www.ardeth.rajce.net

Jakmile byly všichni Afgháni posouzeni, zadán BOB, rozloučila jsem se s přáteli s tím, že se s některými snad potkám během Národní výstavy v Mladé Boleslavi a utíkala se věnovat manželovi.

Naše první kroky mířily ke stánkům se psími potřebami. Slíbila jsem Bonnince, že jí dokoupím kosmetiku. Protože jsem jí z posledních tří výstav vždy přinesla jen kosmetiku (nakupovala jsem postupně, jak mi kosmetika doma docházela), koupili jsme jí s Martinem i něco na zub. Však si to naše milovaná holčička zaslouží.

Protože Výstaviště hostilo v době konání MVP ProPet a výstavu Hospodářských zvířat, šli jsem se také podívat.

 
ProPet Brno _0611

V Pavilonu "A" se konala výstava "Včelstev" a jejich produktů a Výstava potkanů. Nevzpomínám si, že bych se někdy na výstavu potkanů šla podívat. Musím říct, že vystavení potkaníci měli velmi rozličné barvy. Byli opravdu úžasní. I když se mi líbí myšky, pískomilové, křečci i potkaníci, nemůžu mít žádného hlodavce kvůli své alegrii doma. Hlodaveci mají velmi agresivní alergeny, které by si s mou alergií příliš nerozuměly. Něco málo foteček, viz fotogalerie

Mezi pavilony "C" a "V" byla výstava zemědělské techniky a mě velmi  zaujaly traktory, dva jsem si musela vyfotit. Martin se zastavil u stánku, kde prodávaly nůžky značky "SVIN". Většinou se s pání a pánem potkáváme na podzim při Aquathermu (veletrh zaměřený na instalateřinu a topenařinu)

V pavilu "C" probíhala výstava koček. Musím říci, že i ta byla velmi zajímavá. Kočičky odpočívaly ve zvláštních klecích se sklem, kde mohly pozorovat návštěvníky a opačně. Fotit jsme musela bez blesku, abych kočičky zbytečně neoslňovala, ale hlavně by se světlo odráželo od skla a z fotek by nic nebylo. Z toho mála se mi nepovedly jen dvě (v pavilónu bylo mnoho lidí a špatně se kolem kočiček chodilo)

 Fotečky Výstavy potkanů a koček najdete viz foto níže pod tímto textem.

vstup do fotogalerie

foto: plemeno Kočky Bengálské

 propet_2011_06.jpg

Výstaviště jsme opouštěli něco ke dvanácté hodině. Vrátili jsem se na Nové sady s tím, že se půjdeme podívat do města. Trošku mě bolely nožičky a protože jsem brala léky, pobyt na sluníčku mi dělal trošku problémy. Vylezli jsme jen ke Katedrále Sv. Petra a Pavla. Velmi impozatní stavba s krásnou malířskou a sochařskou výzdobou. Nejsem přímo věřící v Boha, ale věřím, že něco mezi nebem a zemí existuje. Že se občas dějí věci jak mají, i když nám jejich smysl dojde třeba později.

Z věží Svatopetrské katedrály je krásný výhled na město. Podařilo se mi z jedné z nich vyfotit i hrad Špilberk. K němu jsem nedošli. Martin říkal, že si ho necháme na příští návštěvu. Uvidíme zda na podzim, nebo zase až na přesrok.

V Brně je spousta míst, kam je možné zajít. Čili máme mnoho příležtostí k objevování. Od katerdrály jsme se vydali směr střed města (nám. Svobody), cestou jsem zachytila něco málo fotografií. Hlavně jsem objevila další věž, na kterou je možné vylézt. Martinovou velkou zálibou jsou právě rozhledny a různé vyhlídky. Když už někam jedem, musí se alespoň na jednu vylézt. Brně se nám tento úkol podařilo splnit.

Počasí nám nad očekávání přálo, déšť nás zastihl jen 2x ve velmi krátkých intervalech. Na hotel jsme se vrátili kolem třetí hodiny. Oba jsem odpadli až do večeře.

Neděle 26.6.2011 "návrat do Prahy": Zpáteční cestu do Prahy jsme měli naplánovanou na 11 hodinu. Cesta proběhla v pohodě až na jednu veslou příhodu. Nevím kolik to bylo kilometrů, ale dálnice D1 z Brna do Prahy je největší kotrcavka, chcete-li tankodrom v České republice. Nevzpomínám si, že bych měla takhle naklepaný zadek. Opačný směr je proti tomu brnkačka.

Domů jsme přijeli cca 14 hodin. Martin zasedl před TV, neboť mu dávali přímý přenos ze závodů formulí F1 a já se v tom samém čase pustilia do parafování fotografií a jejich nahrávání na rajče. Doklidila jsem zbytek domácnosti, co jsem nestihla v pátek před odjezdem.

Víkend to byl krásný. Doufám, že si jej za rok zase zopakuji i s Martinem a poštěstí se nám objevit další krásy města Brna.