Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krajowa Wystawa Psów Rasowych 2,3 i 9 GRUPY FCI

Krajowa Wystawa Psów Rasowych 2,3 i 9 GRUPY FCI

 

  • datum konání: 29.4.2017
  • místo konání: Jelenia Góra (PL)
  • rozhodčí: Robert Kubeš (ČR)
  • Krajowa wystava v Polsku = Národní výstava

 

Já míním a život mění a nebo.......sny a přání se stávají skutečností. Je tomu i v případě naší druhé výstavy v Polsku. Shodou okolností opět Jelenia Góra. (Jelení Hora). 

Když jsem dostala nabídku, abychom s Caterhamem jeli do Jelení Hory, tak jsem o tom nejprve přemýšlela a přihlášení jsem odkládala skoro na poslední chvíli. Nakonec jsem však přihlásila, už i proto, že sobotní výstavu psů pro skupiny II. III. a IX. FCI posuzoval Robert Kubeš. S Caterhamem jsme od něj byli dosud posuzováni 3x a vždy jsme vyšli s V1, CAC. Lákalo mě to zkusit tedy i zde. Byla to hlavně příležitost získat první polský CAC (nebo CWC).

Vykoupat jsem musela už ve čvrtek, protože v pátek jsme odjíželi přespat k manželům Bastlovým, se kterými jsme do Polska jeli. 

Na víkend hlásili nic moc počasí, ale v Jelení Hoře mělo být 10 stupnů, tak jsem říkala, že to zvládneme. Jen jsem se modlila, aby nepršelo.

Ráno jsme odjížděli, bylo naštěstí sucho. Nemusela jsem tedy Caterhama do bedýnky na cestu fénovat. Cesta nám ubíhala docela rychle. Trochu jsem i zaspala. Při přejezdu Krkonošemi (přesně za Harrachovem najednou takového sněhu). Uplně jsem se zhrozila. V hlavně mi proběhlo, že jsem si nevzala ty správné boty. Co budu dělat, když bude v Jelení Hoře taky tolik sněhu.

Grand Ch. Caterham Shahrastani, maj. Petra a Martin Pšádovi

18217757_10202895697549350_320427115_n_jelenia-gora-2017.jpg

Naštěstí, jak jsme sjížděli z Krkonoš, sněhu ubývalo. Do Jelení Hory najednou vidím, jak skrz mraky prosvítá sluníčko. Cítila jsem, že tam nahoře, mezi mraky a nebem nad námi někdo drží ochranu ruku.

Jelení Hora nás přivítala sluníčkem, které vydrželo až do cca 14 hodin. Čekala na nás malá hala (na fotbalovém stadionu), asi používaná na házenou nebo jiný podobný sport. Podlaha byla klasická palubovka, ale pokrytá modrým pevným igelitem. Při běhání docela dupala. Uplně jsem slyšela odrazy balonů, dupot při basketbalu. 

Caterham se s halou i s podlahou popasoval velmi dobře. Vůbec mu to nevadilo. Běhal s radostí a nadšením. Před námi bylo asi 10 vystavujících se pejsků a pak šli hned na řadu Čínští chocholatí psi.

Celkem bylo přihlášeno 10 zástupců Čínských chocholatých psů. Z České republiky se představili Luchnis For Molosos Gratzi, V1, CWC, nejlepší pes (mezi třída), Melayora Molosos Gratzi, V1, CWC nejlepší fena (tř. šampionů). Oba v majetku paní Ornely Catullo v handlingu Martina Bastla a moje láska Caterham Shahrastani, V1, CWC (tř. šampionů).

Grand Ch. Caterham Shahrastani

18254316_10202895698749380_619278440_n_jelenia-gora_2017.jpg

Zpět do ČR jsme se nevraceli a přespali jsme v jednom místním kempu. Cca 2 km od místa vystavování. Ubytování bylo super. V pokoji pohodlná postel, sprcha, lednička, dokonce i televize. A světe div se, člověk si i vybral, na co se bude dívat. Už dlouho jsme se tak dobře nevyspala. Caterham mě každou hodinu a půl budil, bo se mu špatně ke mě vyskakovalo do postele. Podlaha bylo totiž plovoucí a jemu to klouzalo. Musela jsem ho tedy zvedat.

Abych nebyla úplně pozitivní, tak nám pršelo asi tři hodiny, ale to jsme 
s Caterhame prospali. Venčit jsem ho tedy pak musela v pláštěnce, bo ještě trošku poprchávalo, ale zvládli jsme to bez úhony.

Tím, že jsme v sobotu získali naše první CWC, udělali jsme první krok k čekatelství polského šampiona. Teď v neděli udělat ten druhý.

O tom bude moje další povídání.