Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak jsem soutěžila

Moji milý psí a člověčí kamarádi,

své povídání začnu poněkud netradičně poděkováním.

Mé velké psí poděkování patří všem redaktorům HOBBY.IDNES.cz, kteří soutěž "Psí Album" připravili a vybírali jednotlivé pejsky do finální Třiapadesátky soutěžících. Jedním z nich jsem byla i já........Jen díky jejich hlasu pro mou maličkost, byla otištěna má fotografie ve čtvrtečních novinách dne 25.10.2012, kde jsem byli uveřejněni všichni výherci soutěže "Psí Album".

 

Petra už poděkovala na FB, ale přesto i toto patří vám, kdož FB nemáte: Dobrý den/ahoj všem přátelům, kteří nám pomáhali a hlasovali do soutěže MF DNES "Psí Album". Naše milovaná Afghánečka Bonnie Monteka zaujala tým redaktorů MF DNES a umístila se mezi pejsky od 4. - do 53. místa. Což je víc, než jsme mohli doufat. Je to i vaše zásluha, že Bonní fotografie dnes vyšla v tištěné MF DNES. Děkuji, děkuji, děkuji. Petra

 

 A jak se něco takového mohlo stát? O tom v následujících řádcích.

Jsou věci mezi nebem a zemí, neb se říká, že nic se neděje jen tak. Všechno má svůj řád a správný čas.

03.10.2012 poslední den soutěže "Psí Album" MF DNES za Petrou přišla kolegyňka Lucka, že se na stránkách www.idnes.cz dočetla o této soutěži. Co mě takhle zkusit přhlásit, respektivě poslat mojí fotku do soutěže.

Lucí, hlavně Tobě patří velké poděkování za to, že jsi ten nápad měla a Petru poňoukla k tomu, aby mé přihlášení do soutěže uskutečnila.

Pravdou je, že na to málem nedošlo. Už ani nevím, co měla Petra ten den za směnu. K PC usedala něco po deváté večer. Nojo, ale jakou fotku vybrat. Jako na potvoru všechny mé ucházející fotky, které by se daly prezentovat,  jsou uložené mimo PC. Naposledy, když dlouho zůstaly v PC, se PC odporoučelo do důchodu dříve, než je Petra stihla stáhnout.

Petra narychlo prošla stávající fotogalerii na mém webu a vybrala fotečku, viz níže. Honem jí umístila na stránky rajčete. Ještě, že už tam má dlouho svůj účet. Však vy ho znáte moc dobře, neboť se na www.ardeth.rajce.net chodíte dívat na fotečky, které Petra pořizuje na výstavách, výletech, občas tam hodí i mé fotky (jednou za rok, když je co)

Bonnie Monteka - soutěžní fotografie pro soutěž "Psí Album", pořádala Mladá Fronta Dnes, autor fotografie: Petra Pšádová

 bonnie_rajce.jpg

Hned druhý den Petra rozposlala odkaz na rajče na všechny své kolegy v práci, přátele na FB, rodinné příslušníky. Tak nějak jsme s Martinem, Petry manželem doufali, že snad někoho zaujmu a pošle mi svůj hlas.

Hlasování na webu probíhalo v rozmezí 04. - 17.2012, ze kterého mělo vzejít posledních 53 soutěžících. Z nich pak tři finalisty určila porota složená z redaktorů Hobby.IDNES.cz a Doma Dnes. Tři finalisté si mezi sebe rozdělili hodnotné poukázky na chovatelské potřeby do sítě prodejen PET CENTRUM. Článek ZDE

Vyhlášení vítězů soutěže "Psí Album" bylo dnes 25.10.2012 v Mladé Frontě DNES. Celé tablo je viz níže a ve fotogalerii pod mým povídáním.

 

Tablo výherců soutěže "Psí Album", pod záštitou Mladé Fronty DNES. Fotografie Tabla výherců soutěže "Psí Album" je zde na www.bonnie-monteka. estranky.cz zveřejněna se souhlasem redakce Mladá Fronta DNES. Fotografie podléhá výhradním autorským právům Mladé Fronty DNES. Fotografie nesmí být kopírována ani jinak používána bez souhlasu vlastníka - redakce Mladá Fronta DNES.

zdroj: Mladá Fronta DNES

Fotografii s v originální velikosti najdete ve fotogalerii, hned pod tímto povídáním (web estranek neumožňuje vložit do textu plné znění fotografie)

 285x435-psi-tablo_53vitezove_na25_10.jpg

 Nikoho z nás ani ve snu nenapadlo, že mám šanci být mezi posledními 53. výherci této psí soutěže.

U nás doma bylo zjištění, že jsem mezi posledními 53 výherci a ve společnosti pejsků umístěných na 4. - 53. místě něco jako lavina neočekávaného.

Martinův tatínek ihned informoval Martina, ten se zase spojil s Petry maminkou. Ta už čtvrteční MF DNES měla doma, ale ještě ji neotevřela. Hned poté Martin volal Petře, že jsem v soutěži uspěla, že je má fotografie otištěna v novinách v krásném tablu velké psí společnosti. 

Petra byla hodně zaskočená, ale moc šťastná. O svou radost se hned podělila s Luckou, protože Lucka, všichni, kdo mi poslali svůj hlas v první fázi mají velký podíl na tom, že jsem mohla dojít v soutěži  tak daleko.

Pro Petru s Martinem je to velký historický mezník, neboť tím, že jsem byla vybrána, že jsem se líbila, mimo jiné byla oceněna jejich práce, kterou vynakládají na to, aby můj kožíšek udržely takový, jak ho z mých fotografií znáte. Věřte mi, že je to pro  oba velmi náročné. Petra s Martinem to dělají s trpělivostí (někdy hodně velkou) a láskou ke mě, ale nejde jen o to. Oba a celá moje se ze všech svých sil snaží, abych měla spokojený psí život. Doufám, že je to na mých fotkách vidět.

Každý překonává hranice jiným způsobem, my se po malých krůčcích se snažíme z nemožného udělat možné. Jako byla například moje účast v soutěži "Psí Album". 

Petra dnes měla,  stejně jako já, velké štěstí. Podařilo se jí získat  fotografii Tabla výherců soutěže "Psí Album" v elektronické podobě včetně souhlasu redakce Mladé Fronty DNES a doplnit jej k tomuto skromnému povídání. Bez něj by nebylo úplné.

Uvidíme, zda se v budoucnu opět zúčastním další psí soutěže.

Došla mi slova na jazyku a že ho mám dost dlouhý.

 

Začala jsem poděkováním, rozloučím se poděkováním.

Děkuji všem, kdo zavítáte na mé webové stránky a chvíli strávíte společně s mým životem.

Děkuji všem přátelům od Afghánů a nejen od Afghánů, že Petru držíte nad vodou, když propadá slabomyslnosti a myslí na to, že už můj kožíšek nebude vypadat jako kožíšek dlouhosrstého psa.

Děkuji za to, že bylo Petře a Martinovi umožněno, díky této krásné soutěži, zase o něco posunout hranici nemožného v našich životech. Snad to nebude naposledy.

 

                                                               Vaše Afghánečka Bonnie Monteka     

 

Náhledy fotografií ze složky Tablo výherců soutěže "Psí Album" MF DNES