Jdi na obsah Jdi na menu
 


Svatba #2, aneb "RUČNÍKY JSOU VŠUDE!!!

14. 5. 2016

To jsme takhle včera jeli na další svatbu. Tentokrát na ní oba dva mí rodiče měli svědčit (takže taková "větší" událost) a měla to být standardní svatba na městském úřadě.

Komplikace začaly už ráno... Ony vlastně potom nepokračovaly. Zásadní komplikace tentokrát nebylo nestartující auto, nýbrž ztracená kulma. Mamka najednou nutně potřebovala kulmu, kterou nepoužila...no, ani nevím, jak dlouho jsem ten přístroj ani neviděl. A tak jsme vyhlásili celobytové pátrání, divím se, že s námi nehledaly i kočky. Prohledali jsme všechna možná zákoutí, podívali se snad na všechna místa, kde by se kulma mohla nacházet (asi nebude v knihovně nebo v kuchyni, že?), ale kulma nikde nebyla. Zato na všech možných místech byly ručníky. Ano, správně, snad v každé skříni byl nějaký ručník, mamka zase nadávala na to, že nemá nikde místo na své věci, když je to všude samý ručník, a že se nediví, že tu kulmu nemůže najít. To už jsem jen rezignovaně seděl na gauči a čekal, zda se kulma někde zázrakem objeví. Zázrak přišel a kulma se objevila! Už sice nevím, kdo a kde ji našel, ale důležité bylo, že jsme konečně mohli vyjet, jelikož si mamka mohla upravit svoje vlasy.

Do Vrchlabí, místa konání svatby a místa původu ženicha, nevěsty, mě, mých rodičů, jsme dorazili živi a zdrávi. u mé tety jsme vyzvedli dortíky (není důležité, pro koho byly, důležité je, že vypadaly naprosto nádherně) a vydali jsme se za ženichem a nevěstou.

Vtipná věc na obřadu byla ta, že jsme k zámku a zároveň městskému úřadu přišli pěšky a zaskočili jsme všechny nepřipravené. I tak byl obřad velmi rychlý (a také maličký). hned potom jsme se šli fotit, fotili jsme se po celém Vrchlabském parku a nádherně jsme se prošli. A potom jsme šli na oběd, měli jsme závitek z vepřové panenky s brambory a císařským hráškem. Bylo to naprosto výborné. A k večeři jsme měli obrovský tác se sýry a ještě větší s různými salámy a také hodně pečiva - bylo to moc dobré.

Večer jsme se museli vrátit za našimi kočičkami, aby tu na noc nebyly samy.

Byl to super den (i s všudypřítomnými ručníky a ztracenou kulmou laugh)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář