Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pouť ke svaté Markétě v Horní Plané.

15. 7. 2017

 Farní kostel sv. Markéty v Horní Plané

Farní kostel sv. Markéty v Horní Plané

 

Hlavní oltář farního kostela sv. Markéty v Horní Plané

Hlavní oltář farního kostela sv. Markéty v Horní Plané

 

Milovaní bratři a sestry, drazí poutníci ke svaté Markétě, přátelé Boží!

Srdečně vás všechny zvu na tradiční pouť ke cti sv. Markéty, panny a mučednice, hlavní patronky Římskokatolické farnosti Horní Planá.

V sobotu 15. července 2017 v 18 hodin se koná ve farním kostele sv. Markéty v Horní Plané koncert duchovní hudby. Účinkuje populární hornoplánský smíšený pěvecký sbor Musica viva pod vedením sbormistra pana Václava Krause. Těšíme se na krásný hudební i duchovní zážitek.

V neděli 16. července 2017 v 11:30 hodin se koná ve farním kostele sv. Markéty v Horní Plané slavná poutní mše svatá z titulární slavnosti sv. Markéty, panny a mučednice.

Bezprostředně po skončení mše svaté se všichni odebereme před farní kostel, kde slavnostně požehnám velký misijní kříž s umělecky obnoveným korpusem ukřižovaného Ježíše Krista na plechu. Restaurátorské práce velice kvalitně provedla akademická malířka a restaurátorka paní Lea Konvalinková z firmy RAM ART s.r.o. v Českém Krumlově.

A nakonec, drazí poutníci, jste všichni srdečně zváni do farního sálu na faře v Horní Plané k tradičnímu malému posezení s pohoštěním.

 

Velký misijní kříž s umělecky obnoveným korpusem ukřižovaného Ježíše Krista na plechu

Velký misijní kříž s umělecky obnoveným korpusem ukřižovaného Ježíše Krista na plechu před farním kostelem v Horní Plané

 

Fotografie ze závěrečných prací při instalaci obnoveného korpusu na misijní kříž, jakož i detaily kříže s korpusem Ježíše Krista ve vysoké kvalitě a rozlišení si můžete prohlédnout v našem fotoalbu.

 

Abyste lépe poznali a pochopili životní osudy i mučednickou smrt sv. Markéty, můžete si přečíst velice působivou legendu o sv. Markétě „Krása a statečnost“.

 

 

 Váš služebník a duchovní otec P. Mgr. Ing. Jan Špaček, dr. h. c.