Jdi na obsah Jdi na menu
 


Petra Černocká - Byla jsem bezzásadová matka

18. 1. 2009

CUKR A BIČObrazek

Myslím, že jsem byla jako matka víceméně bezzásadová. Samozřejmě že jsem měla nejdřív velké oči a jako novopečený rodič jsem chtěla podat špičkový výkon. Jenže každá prvomatka je amatér, u kterého nadšení často přesahuje jeho možnosti.

Brzo po návratu z porodnice jsem zjistila, že něco nehraje. Neměla jsem doma sladkého andílka, který buď hezky spinká, nebo papá a hraje si. Nebyla jsem připravená na to, že moje miminko bude křičet, i když všechny potřebné úkony jako přebalení nebo nakrmení budou splněny. Že se bude každou noc ve dvě budit a požadovat ode mě nějaké rozptýlení, a když se mu ho nedostane, spustí hodinový srdceryvný řev.

No a tak jsem už zkraje začala dělat kompromisy. Když Barunka v poledne usnula, honem jsem vyvěsila telefon a zalehla také - místo plánovaného žehlení košilek a plínek. S výchovou to pak bylo stejné. Nedokázala jsem nikdy dlouho vzdorovat nátlaku jediného potomka. Jak bych mohla, vždyť děti mají vždycky víc energie než jejich životem už trochu znavení rodiče. Navíc když svoje dítě milujete, tak nikdy nedokážete být tak krutí, abyste mu nakonec alespoň trochu nesplnili to, po čem tak touží. Nakonec jsem zůstala u jediného výchovného prostředku: totiž poskytování dobrého příkladu. Nelhala jsem, nepodváděla a nemanipulovala. Děti neomylně poznají, když od nich rodiče pokrytecky požadují něco, co sami nedodržují. Pak vám to totiž dají sežrat i s chlupama, jak se říká. Dnes jsem s Bárou velmi spokojená, a dokonce si nechávám líbit, když ona tak trochu vychovává mě.Petra ČernockáObrazek





Petra Černocká zpěvačka (59)

Dcera Barbora (29)



 

Náhledy fotografií ze složky Petra Černocká současnost

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář