Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dívka na koštěti podruhé

5. 8. 2008

Strašidla se utkají s ´Bohdalkou´

Práce na pokračování Dívky na koštěti s pracovním názvem Saxana - Veletrh strašidel jsou v plném proudu! Hraná část už byla natočena.

Obrazek



Patnáct grafiků nyní piluje počítačové scény. Dennodenně se postavičkám snaží dodat správné 3D parametry.

"Film bude 3D, aby strašidýlka vypadala co nejuvěřitelněji," sdělil výkonný producent Jan Balzer.

Režisér Václav Vorlíček je nadšen. Po počátečních tahanicích a nepříjemnostech, kdy se hádal režisér s produkčním, se konečně začalo blýskat na lepší časy. "O film projevili zájem v zahraničí, kde již znají moje předchozí filmy, například Tři oříšky pro Popelku," pochlubil se Vorlíček.


A naznačil děj filmu: "Bývalá žákyně čarodějnické školy Saxana, která v minulém díle utekla do světa lidí, když dostala tři sta let po škole, se šťastně provdala za svou první lásku Honzu Bláhu. Mají dceru, která se po mamince jmenuje Saxana. Ta ovšem o maminčině čarodějnické minulosti nic netuší. Pak ale objeví na půdě truhlu a v ní kouzelnou obrázkovou knížku. Stačí jen málo a devítiletá holčička se dostane do pohádkové říše, kde právě probíhá veletrh strašidel."

Ve filmu si opět zahraje Petra Černocká (58) a Jan Hrušínský (55). Dále se tam objeví Petr Nárožný (70), Jiřina Bohdalová (77), Ivana Chýlková (44), Markéta Hrubešová (35), Jiří Lábus (58) či Naďa Konvalinková (57). Do kin by film měl přijít v druhé polovině příštího roku.


Proč ve filmu nakonec nebude hrát Jan Kraus - představitel zloducha Mikyho z prvního dílu?

Nabídli mu málo peněz

Jan Kraus: V Saxaně II si nezahraju!



Jan Kraus (54) se v pokračování Dívky na koštěti neobjeví! Diváci si ho pamatují jako zloducha Mikiho Rouska, který ukradne čarodějný Lexikon kouzel.

Obrazek



"Nemyslel jsem si, že na tom filmu zbohatnu, ale tak hanebnou nabídku jsem nečekal," řekl  Kraus.

Původně s vámi ale režisér Václav Vorlíček počítal, ne?
 

"Nehraju tam, i když jsem to panu režisérovi slíbil. Od producenta jsem dostal tak hanebnou nabídku, že se přijmout prostě nedala. Měl jsem pocit, že je to jen taková hra, ale on to myslel vážně. A tak tam nebudu. Chtěl jsem to udělat jen kvůli Václavu Vorlíčkovi, protože se mu cítím být zavázaný za dobré filmy z doby komunismu. Ale určitý limit mám také."




 

Náhledy fotografií ze složky Saxana Dívka na koštěti

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář