Jdi na obsah Jdi na menu
 


Černocká: Na důchod se těším ( z chatu )

22. 2. 2007



Obrazek



Petra Černocká dorazila na chat do online redakce...

Obrazek


... a moc dobře se při čtení otázek bavila.

Petra Černocká, která se coby soutěžící objeví ve Hvězdách u piana, se zapsala do srdcí svých fanoušků, když zpívala ve skupinách Pastýři a Kardinálové.

 

Další popularitu jí přinesla role čarodějnice Saxany ve filmu Dívka na koštěti, jehož pokračování se nyní natáčí.

 

Je vdaná za kytaristu Jiřího Pracného, ze svého prvního manželství s Janem Vaculíkem má dceru Báru Vaculíkovou. Co na sebe dále prozradila?

 


Dobrý den, včera jsem si přečetla, že Vaše dcera uvízla v Gambii. Uritě jste se spletla, předpokladam, že Vaše dcera je v Guinei, kde došlo k tomu, co v tisku uvadí.Mám s touto zemí spojitost, situace tam není zrovna růžová s ohledem na to, že bezpečnost na ulicích hlídá ozbrojená armáda nakloněná tamnímu prezidentovi. Obrátila se dcera na MZV? Vsichni diplomaté a návštěvníci země měli dost času opustit zemi, pro diplomaty posílali i speciály. Proč Vaše dcera zemi neopustila včas?, když vše- stávka byla hlášena uritě 10 dní předem?

Eva Sokolová

 

Dobrý den, máte naprostou pravdu. Tisk si moc starostí s upřesněním, kde je moje dcera nedělal. Možná je to tím, že více než převratů v africké zemi, se ve zprávách věnují třeba tomu, že někomu v Staré Boleslavi bouchla kamna. Dceru povolám k výslechu, protože mi zřejmě zatajila, že měla šanci přijet dřív, ale chápu jí. Prý je to velmi krásná země.

 


Dobry den pani Petra, ani nechcem polozit otazu, len Vam popriat veľa zdravia a pohody. Mam taku prijemnu prihodu prave s Vasim CD-Se mnou si broukej. Uz asi 2 tyzdne ho dookola pocuvam v aute a moja dcera (17) mi pri pohlade na obal , mierne ironicky hovori- mami to zase pocuvas nieco nepocuvatelne z Tvojho mladi? Tak jej hovorim ze veru ano a ze mi vzdy pri tom puka srdce. Asi po tretej pesnicke ma poklepala po ramene a hovori - ale ta kočka je super, vezmem si to CD a skusim to hrat na gitare. Teda Vam chcem povedat, ze Vas stale pocuvaju vsetky vekove skupiny. Majte sa krasne.

Zdena,Košice

 

To je moc pěkné psaní, co mi píšete. Moje dcera mi moje zpívání toleruje, ale ze všeho nejraději má taky ty staré dobré písničky. Ještě na škole si se spolužáky udělala mejdan a prej se na to hrozně dobře trsalo. Moc vás zdravím.

 


Kdy obnovíte své oficiální stránky,prosím? Měla byste s nima trochu hnout.Jinak jste fantastická a moc vám držím palce.Těším se na Saxanu 2 Děkuji

Jana

 

O těch stránkách vím, že poněkud stagnují. Ten chlapík, který je obhospodařoval před rokem zmizel ze světa a já zrovna pracuji na tom, jak je vlastními silami zase rozpohybuji. Docela srandovní stránky jsem objevila pod cernockapetra, které si vede jedna moje obdivovatelka, která mi to ani neřekla, třeba tam najdete nějakou zajímavost.

 


Ahojky milá Petro! Vzpomeneš si na dovolenou v Egyptě v r.2004? V Golden 5? Párkrát jsme spolu s Tebou a Tvým Jirkou a mým Honzou seděli na pláži u báru. Bylo to fajn. Pak jsme se ještě pozdravili na předpremiéře TAJEMSTVÍ v Kalichu... Přeju To moc úspěchů a pohody a zdravíčko a ať jsi stále tak prima baba. Zdraví Tě

Vlasta

 

Já vás moc zdravím, v roce 2004 jsem byla v Egyptě, myslím, už podruhé. Hrozně se mi to plete, ale řekla bych, že to byl ten výlet, ze kterého mám doma asi 20 fotek, jak se Jiří líbá s velbloudem. Jestli jste byli u toho, jak toho velblouda denně rozmazloval dobrotama, tak si myslím, že si na vás vzpomínám. V tom Kalichu jste měli se mnou víc zacloumat, protože jsem na to už zapomněla. Přeji vám moc krásnou letošní dovolenou.

 


Hezké popoledni,paní Petro.Až teď jsem naskočila na chat s Vámi.Jsme stejný ročník,ale kam se já na Vás hrabu.Nějak se mně nedaří vypadat tak skvěle jako vyhlížíte Vy. Ach jo.Mám Vás ráda už od dob Saxany.Už se ví,kdo v pokračování bude hrát Vaši dcerku,malou Saxanku? Děkuji a zůstaňte stále tak prima ženskou, jako doposud.

Jitka

 

Nepropadejte panice, přece nevěříte titulním fotkám z novin, kde všechny vypadají i v 50 na 20. Počítač je šikula, a stejně nejdůležitější je to, ne jak člověk vypadá, ale jak se cítí - v jaké je kondici. Teda, mezi náma, já zrovna dneska nic moc. Včera jsem byla 2 hodiny u zubaře, který se piplal s jedním jediným zubem, který mě bolí ještě teď. takže vidíte, že i na mě čas spolehlivě hlodá. Malá Saxanka se teprve hledá a já už se na ni moc těším.

 


Kam jste chodil na SŠ?A jakou nejhorší znamku jste mela a kde?a v kolikate tride?

Milan

 

Chodila jsem 6 let na konzervatoř a známky jsem měla moc dobré. Ne, že bych byla takový "Einstein", ale hudebníci většinou nebývají zrovna studijní typy. Takže já jsem ještě dopadala celkem dobře. Ale už na ZŠ jsem neustále balancovala mezi 3 a 4 z počtů, ale protože jsem měla ostatní známky dobré, tak se nade mnou slitovali.

 


Dobrý den Petro jste moc príma žena a co se o vás píše negativního, hodte za hlavu.je to možná závist, ale vy se držíte a přeji vám moc ůspěchů a at se vám dcera vrátí v pořádku. nebudete někdy letos koncertovaz v Brně?zdravím a mějte se dobře.

Karolína

 

Já jedu do Brna zrovna zítra. Jenže, znáte to, kultura se z kulturáku přesunula do obchoďáků, takže tentokrát to opět není můj večer, ale ples. Jestli se chcete hodit do gala, tak to bude v Brně - Žabovřesky.

 

Děkuji ráda bych přišla jen nevím kde přesně a zda budou lístky. jinak žádný problém, tak se těším. krásný den

Karolína

Karolíno, zkuste zapátrat, já to sama nevím.

 


Jaký parfém používáte?

Hela

 

V tomto směru jsem velmi bezcharakterní a značky měním. Teď jsem ale objevila Burbery. Je to anglický parfém a trochu jiný, než bývají ty francouzské. Moc se mi líbí.

 


Dobrý den! Zajímá mě, jak je možné, že člověk, který nazpíval dvě, možná tři převzaté písničky a hrál v jednom filmu, může být stále uctíván jako tzv. celebrita. Tím myslím Vás. Mám pocit, že jste toho moc nedokázala. Ale třeba se mýlím. Z Vašeho phledu určitě. Jinak hezký den!

Milan Dušek

 

Ježíši Maria. Koukám, že z vašeho pohledu žiju marně. Já si ale nemyslím, že život má být jen o písničkách a filmech. Ta jeho důležitější součást se naštěstí odehrává mimo pohledy lidí. Tam se mi myslím daří. A jsem snad i užitečná.

 


Chtela jsem se Vas zeptat jestli uz mate zpravy o dceri a jaka je tam situace,moc Vam fandim i dceri.Ziji 14 let v zahranici,ale mam stale rada ceske pisnicky z meho mladi.Hodne stesti,lasky a uspechu.

Radka

 

Dcera už je doma. Spadl mi kámen ze srdce, zatímco ona vůbec netušila, že nějaký na srdci mám. Ó, bezstarostné mládí...

 


Hezký den.Paní Petruško,jsem Vaší stálou fanynkou už od dětství,mám ráda Vaše písničky a Váš hlas.Chtěla bych se zeptat,zda byste se nemohla spojit s archívem ČT a všechna svá vystoupení a klipy, pro všechny fanoušky ,nechat natočit na DVD,jako připomínku Vaší krásné kariéry? Byl by to pro nás úžasný dar.Děkuji a přeji hodně úspěchů.

Jarka z Litvínova

 

DVD zatím nemám, protože trošku nevím, jak na to. A víte, že se někde poptám, v archívu ČT musí být přímo poklady, na které jsem už zapomněla. No, tak mě napadá, že tady půjde jako vždycky o nějaké ty prachy. Uvidíme.

 


Co takhle důchod?

Adéla

 

No, někde mi ho už vyměřují. Musím se na to u nás na 10 zeptat. Nerada bych státu nechala něco navrch. Hele, a nemohli bychom místo důchodci říkat raději senioři? To zní líp. Abyste věděl, já už se na stáří v jistém směru těším. Doufám, že si najdu dost času, abych obsadilo jedno místo v lavici v Univerzitě třetího věku.

 


Mila Petro!Nezlobte se, ze se vas na nic nezeptam, chci vam jen poprat dalsi hezke chvile v tom ceskem soubyznysu!Jak tu ctu ty otazky, jdou na me vazne mrakoty, jak ty cesky lidi umej bejt zavistivy a neprejici.Jen co maji prez Blesk tu moznost to napsat, hned to udelaji!!! Karel Svoboda mel vazne pravdu: malej ceskej rybnik!!! Mejte se moc hezky, ma vas rada moje mama a mam vas rada i ja!!!!!!!

Helena

 

Díky za přání. Já se moc na náhodné pisatele nezlobím, nehledě na to, že i já se občas přistihnu, že někomu něco trochu závidím. Jenže já si hned vynadám a rozhodně to nikde nepíšu. Neberte to, jako že jsem ješitná, ale táta mě rád nemá? Potěšilo by mě, kdyby mě měla ráda celá vaše rodina, které tímto přeji hodně zdraví a lásky.

 


Vůbec se nenechte kritikou rozhodit,hvezdy 70-80 let, mezi ktere patrite preziji i nyni, protoze nebyly umele vyrobeny ve fabrikach na showbussines, ale museli neco umet. Soucasne hvezdy jsou preletave a brzy zapomenute, nic po nich nezustavba, jenom skandaly. Po Vas toho zustane dost! Tim Vas nepohrbivam.

Eva

 

Já s vámi celkem souhlasím. Po mně určitě pár písniček zbyde a doufám, že se s nimi seznámí i moje pravnoučata. V tu dobu, i když mě nepohřbíváte, už budu sedět někde na obláčku. Vzhledem k tomu, že bydlím ve Strašnicích, tak ta spojka přes místní krásné krematorium bude poměrně krátká.

 


Paní Petro, obdivuji Vás za to,že na sobě stále pracujete a že dokážete písničky nejen dobře zazpívat,ale i se na nich podílet jako autorka. Nevím,zda můžete odpovědět,ale zajímalo by mně,kde mohu sehnat Vaší novou desku. Děkuji a přeji hodně štěstí!

Džejn

 

Víte, že mě moc těší, že se třeba nesháníte po písni: Koukej, se mnou si píseň broukej... Kterou jsem napsala v roce 1971 na Bratislavskou lyru, protože ta patří k těm, které mají být v památečním šuplíku. Moje nová deska se jmenuje Souhvězdí střelce, jsou tam moje písničky i texty, ale tentokrát jsem si pozvala ještě dva spolupracovníky, muzikanty ze skupiny Vlasty redla, kteří aranžovali, nahrávali a byli pro mě druhou nejdůležitější složkou pro vznik CD, které je myslím hodně o mě, potažmo o ženám mého věku a o těch, které se narodily ve znamení Střelce vůbec nejvíc.

 


No, já musím reagovat na pana Duška, že jste nic nedokázala. Ne, že bych chtěla napsat, že jste stará, ale já na Vás chodila už jako malá /je mi 40/,a měla jsem Vás moc ráda, máte za sebou řadu tvůrčích let a odvedenou dobrou práci. Z mého pohledu právě dnes, kdo se mihne někde na večírku se nazývá celebritou a 80 procent z nich nestojí Naprosto za nic!! Uz ze slova celebrita mi naskakuje husina.

Eva

 

Já vám moc děkuju. Ať dělám, co dělám, každá kritika mě trochu rozhodí. Takže jste mi zase trochu zvedla náladu. Víte, nové celebrity se dnes prakticky vyrábějí, jsou takové trochu instantní a dlouho nevydrží. Na novou značku jogurtu je kolikrát větší spoleh. Já už jsem si dávno připustila, že zpěvačka nebo herečka je sice lidská bytost, ale zároveň i tržní produkt. Takže mě nic nevyvede z míry a máte pravdu, slovo "celebrita" je blbé. Pokud je někdo dobrý, tak by bylo správné použít slovo "osobnost".

 


Vzdycky jsem Vas mel rad, jako zpevacku i jako herecku. Tim vic me pred lety prekvapilo, ze zijete s Jirkou Pracnym, mym spoluzakem z Aera. Ja ziji uz 25 let v Sydney a potesilo by me se s Jirkou spojit. Je nejaka cesta?

Josef Podlaha

 

Tak vidíte, jako zpěvačku a herečku mě teda máte rádi přinejmenším vy dva, vy a můj Jirka. Byl by určitě moc rád, kdyby ste mu napsal. Mailovou adresu vám na vyžádání dají tady v Blesku.cz. Je to adresa na mě, protože Jirka s computery nekamarádí. Nebojte, já mu to číst nebudu.

 


Dobrý den, nechtěla byste se více věnovat herectví?

Lucka

 

Víte, já jsem tu možnost odmítla už na studiích. Studovala jsem operní zpěv a nic než muzika mě nezajímalo. Nikdy jsem nechodila na žádné konkurzy, protože jsem velmi záhy začala koncertovat s kapelou a jezdit po celé republice. Nicméně herečky velmi obdivuji, protože to je strašně těžké povolání. Kde o výsledky vaší práce rozhoduje bohužel spousta dalších lidí a složek. Taky musí poslouchat režiséra a vyjít i s protivnou kolegyní. Pro mě by to nebylo, já jsem takový spíše samostatný běžec.

 


Chystáte další výběrovku? Chybí mi stále Jarní kalendář, Snění nad hlávkou zelí, Letní den, David a spousta dalších velkých hitů? Díky za odpověď.

David

 

Zatím ne. Skoro jsem si myslela, že všechny moje staré písničky už doma mají. Vidím, že vy po nějakých starších ještě toužíte, jenže já se radši dívám dopředu a skládám si písničky nové. Moje nejvěrnější posluchači mi to myslím tolerují, ale na koncertech si jich pár můžu zazpívat. To víte, že se nejprve velmi slušně zeptám.

 


Četla jsem už 3x Vaši knížku Co mi maminky nepověděly a jsou tam Vaše krásný texty písní. Jak to, že nejsou slyšet v radiu,TV ? Je to škoda, hrajou jen ten Náklaďák (nic proti němu).

Míla F.

 

Jestli jste jí četla 3x, tak už ji musíte umět skoro nazpamět. Obzvláště pyšná jsem třeba na pasáž, jak se v kuchyni potýkám s elektrickými vynálezy. Zajímalo by mě, jestli vás taky potěšila a jestli jste na tom tak špatně s technikou jako já. Zpěváci mojí generace mají všichni nějaké nové písničky. Rádia se spíše spoléhají na ty notoricky oblíbené. Zrovna teď jsem křtila moje nové CD, kde najdete jen moje nové písničky s mými texty, třeba vás potěší.

 


Kolik je vám let? Tipuju tak 43.


 

Děkuju za poklonu a rovnou vám dám hádanku, jsem o deset let starší než Zlata Adamovská a o dva roky mladší než Helena Vondráčková. Ta mimochodem fakt vypadá dobře. Koukněte se na její páteční pořad Hvězdy u piana, jak jí to ve zlatém korzetu sluší. Budu tam taky, ale asi vás nepotěším, protože jsem strašným způsobem zkazila jednu z nejhezčích písniček, o nichž jsem si myslelal, že ji dobře znám, která se jmenuje: Rosa na kolejích. Omlouvám se předem.

 

Vážení přátelé, my už jsme tady v redakci trochu za zenitem našeho přemýšlení. Jestli máte stejný hlad jako Petra Černocká, tak vám taky přejeme dobrou chuť a vyřizujeme, že se na vás někdy příště bude těšit nashledanou.






 

Náhledy fotografií ze složky Petra Černocká současnost

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář