Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČAROVNÉ POVÍDÁNÍ S DÍVKOU NA KOŠTĚTI

7. 7. 2007

ČAROVNÉ POVÍDÁNÍ S DÍVKOU NA KOŠTĚTI

PETRA ČERNOCKÁ poskytla Peprnetu exklusivní rozhovor o staré i nové Saxaně. A vy teď máte jedinečnou šanci si ho přečíst také.

2.7.2007 07:19

Jak jste se tenkrát k dívce na koštěti dostala?
Prostě jsem šla na konkurz. Bylo nás tam fůra, a proč vybrali mě netuším.Pan režisér se prostě rozhodnul pro mě a proč, to je jeho tajemství.

Co by Saxaně vám stál po boku Jan Hrušínský, dovedla by jste si ho představit jako svého partnera i ve skutečnosti?
Teď, když jste mě donutili o tom přemýšlet, tak si říkám proč ne?Je to příjemný, inteligentní a hlavně vtipný muž.Tehdy to byl ale klučík o pár let mladší než já, a tak mě ani nenapadlo, že by , jako partner připadal v úvahu.

Vzpomínáte na natáčení ráda?
Vzpomínám hlavně často, protože se mě na mé zážitky z filmování novináři ptají už přes třicet let.Vzpomenout si na něco originálního, co jsem ještě neřekla, je prakticky vyloučené. Dobře mi tak, měla jsem natočit ještě nějaký další významný film, ale ty ostatní bohužel už nebyly zdaleka tak úspěšné. Já ale hlavně už na žádné konkurzy nechodila, protože jsem toužila být zpěvačkou, což se mi naštěstí splnilo.

Zkoušela jste někdy létat na koštěti?
No to je trochu infantilní otázka na kterou nevím co odpovědět. O létání se mi, jako všem občas zdá, ale koště k tomu ve snu nepotřebuji. Jinak ale mám lítací sny ráda, protože se jen prostě odrazíte a už jste ve vzduchu.

Chtěla by jste mít někdy tak dlouhou ruku jako měla Saxana?
Ne, to je snad jen touha zlodějů, těm by se šikla.

Jak se vám hrálo s Vladimírem Menšíkem?
Někdy to nebylo jednoduché, protože to byl ostřílený herec, který se na place trochu bavil tím, že kolegy překvapoval. Já na to zpočátku nebyla připravená, jeho žertíky mě nejdřív vyhazovaly z kontextu, ale pak jsem si zvykla. Byl to v každém případě velmi laskavý a chápavý člověk s ohromným smyslem pro humor. Od začátku byl velmi přátelský, ale to byl ke všem, takže si nemohu myslet, že jsem mu padla do oka právě já.
Nyní se chystá pokračování Saxany, jak se na natáčení připravujete?
Nijak, nevím čím bych mohla přispět ke zdaru filmu v tomto okamžiku. Možná bych mohla trochu zhubnout,abych byla atraktivnější, tím dnes nic člověk nezkazí. Jenže já se přes léto naopak moc v jídle na chalupě neomezuji, naopak ráda každý den vařím, takže spíš budu o něco tlustší, než bych chtěla.Točit se snad má začít hned v září.

Natáčení druhého dílu se posunulo, znáte důvod?
Takové důvody se hercům myslím nesdělují, protože jde většinou o ekonomické záležitosti.

Prozradíte nám něco z podpokličky, přípravy filmu?
O ničem, nad čím by čtenáři mohli užasnout, jako nad exkluzivní zprávou nevím. Protože režisér Vorlíček často jezdí na chalupu ke své dceři, do stejné vsi, jako já, tak ho asi během léta potkám a zkusím, pro podobné případy, něco vyzvědět.

Myslíte si, že druhej díl bude mít větší úspěch než ten první?
To bych se pohybovala v rovině čisté spekulace. Mě by rozhodně potěšilo, kdyby druhý díl, měl stejný ohlas, jako ten první.

Měla by jste na závěr nějaký vzkaz pro Peprníky?
Peprníci, Peprníci, hezky zdravte na ulici, hulvátů je všude dost, tak snad úsměv pro radost!

 

Náhledy fotografií ze složky Saxana Dívka na koštěti

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář