Jdi na obsah Jdi na menu
 


Saxana se vrátí, ale na Slovensko až na Vánoce

29. 1. 2009


I když je " čarodějnicí " , zpříjemňuje vzpomínky na dětství několika generacím diváků. Dívka na koštěti, tedy Saxana, v podaní Petry Černocké se na filmových plátnech objevila v premiéře v roce 1971. Po téměř čtyřiceti letech se její tvůrci rozhodli, že populární postavu oživí.
Petru Černockú preslávila postava Saxany.
Petru Černockou proslavila role Saxany

 

"Nejde o stejnou řeku - ta je teď úplně jiná. Už v 90. letech jsme byli s Milošem Macourkem vyzváni, abychom napsali scénář, ale projekt zaspal. Novou verzi jsem napsal s Vlastimilem Mistríkem," řekl pro Českou tiskovou kancelář před rokem režisér Václav Vorlíček. Na filmu Saxana - veletrh strašidel už nemohl spolupracovat s dvorním scénáristou Milošem Macourkem, protože ten v roce 2002 zemřel.

Hrdinkou pokračování bude malá Saxanka, dcera původní Saxany. Miluje pohádky, o čarodějnické minulosti své matky však nic netuší. Náhodou se dostane do říše pohádek, kde právě probíhá veletrh strašidel. Říši ohrožuje komiksový zloduch Crackman, proti kterému musí Saxanka ve snímku kombinujícím hraný film s 3D animací bojovat.

Petra Černocká a Jan Hrušínský, kteří v původní Dívce na koštěti ztvárnili zamilovanou dvojici, si v pokračování zahráli rodiče Saxanky. Kromě nich se ve filmu objeví Jiřina Bohdalová, Josef Somr nebo Petr Nárožný. Pohádka, která bude mít v Česku premiéru v září, přijde do slovenských kin 3. prosince.


 

Náhledy fotografií ze složky Saxana Dívka na koštěti

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář