Jdi na obsah Jdi na menu
 


Den s Petrou Černockou: Zpěvačka i babička na plný úvazek! Zvládá kocoura, zahradu, vnučku i koncertování!

10. 6. 2012

Ráno s kocourem.  Foto: Aha! – Alexandr Malachovský, Daniel Černovský

Kdyby tak měla koště, na kterém svištěla povětřím před nějakými čtyřiceti lety. Tehdy coby čarodějnická kráska Saxana lítala, kam se jí zachtělo. Zpěvačka a herečka Petra Černocká (62) by takový kouzelný smeták jistě uvítala i dneska. Vždyť je doslova na roztrhání.

Zpěvačka Petra Černocká na zápraží svého domku

Nejenže má spoustu koncertů, ale do toho se naplno vrhla i do své nové role – babičkovské. Samozřejmě, tahle dáma je pořád šik a vůbec na to nevypadá. Ale nutno uznat, že si péči o milovanou vnučku maximálně užívá. Jak tedy takový běžný den u ní vypadá? Byli jsme jí v patách!

8:00 - Každý den začíná u Petry podobně. „Nejdřív dám nažrat kocourovi,“ vypráví a láskyplně chystá domácímu mazlíčkovi mističku. Teprve pak připravuje snídani sobě. „Udělám si kávičku, sednu k počítači a podívám se, co se děje. A když už jsem jakžtakž rozkoukaná, otevřu zápisník a zjistím, co mě dnes čeká a zároveň se ujistím, jestli jsem náhodou na něco nezapomněla,“ pokračuje Petra.

8:30 - Pokud byste ji v tuto dobu náhodou zavolali, nepochodíte. „Mívám tak hodinu na rozjezd. Když mi někdo zavolá, tak jsem nevrlá. Všichni známí už vědí, že rozumně konverzovat lze se mnou skutečně až po deváté,“ směje se.

10:00 - Pro Petru přijíždí vůz, který ji odváží do Staré Boleslavi, je hostem rozhlasového pořadu Nadi Konvalinkové. „Pan kuchař vaří za naší asistence. Příjemné je to v tom, že mu do toho můžeme trochu kecat a kibicovat. Pak to musíme sníst a podat hlášení, jaké to bylo,“ konstatuje s úsměvem.

14:15 - Návrat domů. Volnou chvíli zpěvačka a herečka využije k práci na zahrádce. „Čekala jsem na vhodné počasí, protože dlouho byla pořád zima. Vysadím pelargonie a další květiny. Snad mi je už mráz nespálí,“ doufá Petra. Sotva se dá do sázení, telefonuje dcera Bára (32). „Odpoledne zpívá s kapelou Yellow Sisters na náměstí Míru, tak mě poprosila, jestli bych tam nemohla přijít a tu hodinu, co bude hrát, malou nepohlídala,“ prozrazuje obsah hovoru.

16:00 - Svou vnučku Olivii Coco, které je rok a tři měsíce, hlídá Petra pravidelně. Na první pohled je zřejmé, že si ty dvě náramně sednou. „Je rozkošná, tu by si oblíbil každej,“ rozplývá se. „Je senzační, ale znáte to, když něco milujete, tak se o to také bojíte. Od té doby, co začala běhat a být taková živější, přichází zodpovědnost a stres, abyste mrňouse zase v pořádku vrátili,“ svěřuje se Petra. Holčička už i mluví a její první slůvka byla, jak jinak – máma, bába, děda. Saxanu, kterou si zahrála její babička, ale ještě neviděla. „Na to je ještě malá… Ale když ji dcera pouštěla videoklip na písničku »Vylili mě«, kde spolu rapujeme, tak začala mávat a volat: babííí, mamííí.“ Petra se během koncertu své dcery už naplno ujímá babičkovské role. Když začne Bára zpívat, Coco v kočárku neposedí, a tak ji babička bere do náruče a pod pódiem na mámu společně mávají a dojde i na taneček.

 

Dcera Bára Vaculíková (na snímku uprostřed).

20:00 - Večer Petra se svým manželem Jiří Pracným koncertuje v Moravském Krumlově. Že to zpěvačka s obecenstvem opravdu umí, svědčí i to, že na přání místního dětského sboru si s ním bez problémů a bez zkoušky zazpívá hit z filmu Dívka na koštěti. „Saxano, v knihách vázaných v kůži zapsáno, kouzel je víc než dost,“ nese se sálem a lidé bouřlivě tleskají. Petře je aplaus ještě větší odměnou než květiny, které dostává.

Petra Černocká s Janem Hrušínským v Dívce na koštěti (1972).

 

 

Náhledy fotografií ze složky Petra Černocká současnost

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář