Jdi na obsah Jdi na menu

Informace pro rodiče 18.10.2015

18. 10. 2015

Vážení a milí rodiče,

posílám Vám informace k tomuto týdnu od 19.10. - 23.10.2015.

  • Připomínám, že celý příští týden je volno (26.a 27.10.je ředitelské volno, 28.10. státní svátek a 29.a 30.10.jsou podzimní prázdniny).

Český jazyk: Stále budeme procvičovat stavbu slov (předponová část, kořen a příponová část) a slova příbuzná. Vysvětlíme si případy psaní ú uvnitř slov (jen ale na několika slovech, je to pro děti hodně těžké, např. trojúhelník...). Budeme se také věnovat slohovému učivu – co je vypravování, osnova, jaké má části, jak se zapisuje přímá řeč...(uč.str.29-33).

Diktát č.12: Uč.str.33/cv.16

Diktát č.13: malá prosba, nebuď hlučný, pojď domů, přesný trojúhelník, úžeh a úpal, drůbeží maso, velký úspěch, drobky chleba, hladká látka, ústní příprava, kamarádka Jitka, řídká kaše, sladká jahůdka, lesklá trubka

Čtení: Děti měly moc hezké vlastní erby. Všechny se představily ostatním svým rytířským jménem a ukázaly a popsaly svůj erb. Všechny moc chválím, bylo vidět, že je úkol bavil. Budeme pokračovat ve společném čtení pověstí. Ve čtenářské dílně jsme naposledy nejen „četli“, ale pracovali i s ilustracemi v knížkách, hledali a zapisovali základní informace o vlastní knížce.

Matematika: Začali jsme násobilku 7, tento týden budeme násobky 7 a příklady na násobení a dělení pilně procvičovat (uč.str.14-15). Snažím se dětem příklady propojovat, budeme si opět tvořit čtveřice příkladů ze tří zadaných čísel (např. 7, 56, 8: 7.8=56, 8.7=56, 56:8=7, 56:7=8). Tento týden již budu známkovat i násobilku 6. Napíšeme si také kontrolní práci na řešení podobných slovních úloh, které měly děti za DÚ minulý týden.

V geometrii jsme si poprvé vyzkoušeli rýsování kolmic pomocí trojúhelníku s ryskou. Ve středu budeme v učivu o různoběžkách a kolmicích pokračovat (str.92).

Prvouka: Pokročíme k učivu Voda v krajině a Orientace v krajině, vysvětlíme si, co je směrová růžice a hlavní a vedlejší světové strany (str.17 – 19). Kdo má, může si na čtvrtek přinést do školy kompas nebo buzolu.

VV: Začali jsme si strašidelně zdobit třídu papírovými vystřihovánkami dýní, duchů a netopýrů.

HV: Zkoušeli jsme ve dvojicích tančit mazurku a naučili se několik lidových písní (A ja su synek z Polanky, Měla babka čtyři jabka...).

Přeji krásnou druhou polovinu října! Petra Holubová