Jdi na obsah Jdi na menu

Informace pro rodiče 26.6.2016

26. 6. 2016

Vážení a milí rodiče,

posílám Vám poslední informace ke konci letošního školního roku. Další informace ve 4. třídě už Vám bude psát nová třídní učitelka Barbora Smetanová.

  • Moc děti chválím za prezentování domácí četby, skvělé povídání o zvířatech a představování svých zálib a koníčků ostatním. Mnozí nám povídání zpestřili i hrou na hudební nástroje, tancem, ukázkou sportovní výstroje a speciálního oblečení, což bylo moc fajn. Podařily se mi i fotky, které uvidíte na naší úterní odpolední „rozlučce“.
  • Děti již odevzdaly učebnice ze 3. třídy. Několik dětí za jejich poničení musí přinést menší část jejich pořizovací ceny. Prosím o uhrazení těchto peněz do středy. Učebnice do 4. ročníku dostanou děti až v září.
  • Příští rok budou mít děti svoji třídu v přízemí „nové“ budovy vlevo (na chodbě, kde jsou ŠD).
  • Děti si odnesly domů výtvarné potřeby a jiné pomůcky ze svých šuplíků. Zachovalé výtvarné potřeby, které jsem měla vybrané na společné používání, předám paní učitelce, kterou budou mít děti na VV.
  • Kurz bruslení by se měl uskutečnit předběžně v září společně se žáky budoucích 3. tříd a 4. A. Na naší úterní akci budu od Vás potřebovat vědět, zda se kurzu Vaše dítě zúčastní či nikoliv. Přesnější naplánování může ale proběhnout až podle nových rozvrhů na začátku nového školního roku, protože budou děti jezdit se svými novými učitelkami.
  • Vyúčtování peněz z jarmarku: Utržili jsme 4 480 Kč hrubého, po odečtení nákladů (1 664 Kč – květináče, osivo, výtvarné potřeby, 200 Kč – příspěvek na Keňánka) jsme vydělali 2 616 Kč čistého. Z těchto peněz ( a ze zbylých peněz ze ŠvP) jsem dětem nakoupila odměny na konec školního roku. Zbylých 1 490 Kč spolu se zbytkem peněz 258 Kč v třídním fondu, celkem tedy 1 748 Kč předám budoucí třídní B. Smetanové.
  • Pondělí 27. 6. – hodnocení soutěže a práce skupin za celý školní rok, dodatečné vyhodnocení nejlepších dětí v letošním sběru papíru, odměňování všech šikovných dětí za řešení DÚ pro chytré sovy…, úklid třídy a nácvik vystoupení pro Vás rodiče.
  • Úterý 28. 6. – návštěva kina v Modřanech (film Alvin a Chipmunkové: Čiperná jízda).

Sraz: ve třídě nebo v šatně do 7,50 hodin, společně půjdeme na nádraží.

Cena: 100 Kč (vstupenka a jízdné), prosím o uhrazení v úterý.

Návrat: vlakem v 11,30 hodin, na nádraží bude rozchod, kdo jde do ŠD, dovedu ho do školy.

Od 17 hodin v naší třídě a na chodbě proběhne závěrečné rozloučení před prázdninami, které s dětmi pro Vás pilně chystáme.

Program: naše oblíbené písničky, promítání fotografií z letošních akcí a ŠvP, malá výstava výtvarných a slohových prací z poslední doby. Moc se na Vás s dětmi těšíme!

Prosím, aby děti přišly v 16,45 hodin, aby se mohly připravit na vystoupení. Děkuji.

  • Středa 29. 6. -  část dne branné cvičení (na sebe sportovní oblečení a obuv podle počasí), rozdávání sešitů, prací a výkresů, s sebou velkou igelitku.

Tento den musí mít už všichni vyklizenou šatní skříňku. Ve 4. třídě budou mít zase skříňku jinou. Náhradní klíčky, které mám u sebe, předám budoucí třídní učitelce slečně Smetanové. Některé děti už je ale u mě nemají a ztratily si je…

  • Čtvrtek 30. 6.rozdání vysvědčení (1 vyučovací hodina). Tento den mají všechny děti odhlášený oběd. Pokud máte o oběd zájem, je možné ho přihlásit.

 

Na závěr Vám chci moc poděkovat za tříletou spolupráci, podporu a pomoc. Přeji Vám a dětem krásné, pohodové prázdniny a dovolenou plnou sluníčka!                      Petra Holubová