Výborný nakládaný hermelín
5 ks hermelín
1 lžička chilli
10 kuliček celý černý pepř
2 paličky česnek
0,5 ks cibule
5 kuliček nové koření
2 lžičky mletá sladká paprika
2 špetky sůl
3 lístky bobkový list
0,5 ks červená cibule
2 ks sušená chilli paprička
V misce smícháme rozmačkaný česnek se solí, sladkou paprikou a chilli. Tři stroužky česneku ponecháme v celku na později. Hermelíny podélně rozkrojíme a z obou stran potřeme připravenou česnekovou čalamádou. Do každého hermelínu přidáme pár plátků na kolečka nakrájené cibule. Obě půlky hermelínu k sobě pevně přiložíme.
Na dno sklenice dáme trochu cibule /oba druhy/ a na ni položíme první hermelín. Přidáme pár kuliček nového koření a na vrch další dávku cibule. S vrstvením takto pokračujeme až do konce. Podél hermelínů zasuneme chilli papričky, stroužky česneku a bobkové listy.
Po naplnění sklenice přelijeme hermelíny olejem. I ten vrchní hermelín musí být celý ponořený! Sklenici zavřeme a snažíme se zbavit případných vzduchových bublin /jemné údery na sklenici/. Nakládaný hermelín necháme přes noc odpočívat při pokojové teplotě, ráno dáme do lednice a za 5 dní můžeme podávat.
Výborný nakládaný hermelín podáváme s chlebem.
MaKačka: autor receptu: Výborný nakládaný hermelín