Exotické zelené kuřecí kari
Uvedený recept je převzatý z Exotické Thajské kuchyně...
Recept pro 2 osoby.
K přípravě hlavního chodu potřebu-jeme:
4 polévkové lžíce nejlépe olivového oleje, 200ml vody, 120g bambu-sových výhonků, šálek čerstvé bazalky, 100g zelené kari pasty, 300g kuřecích plátků, 200ml kokosového krému a 6-8 nakrájených čili papriček.
Příloha: nejlépe jasmínová rýže.
Postup:
Ve Wok pánvi rozpálíme olej, přidáme zelenou kari pastu a pražíme 2 minuty než se uvolní aroma. Poté přidáme kokosový krém. Pak přidáme vodu, kterou zprudka uvedeme do varu. Přidáme kuřecí plátky a když jsou již téměř hotové přidáme bambusové výhonky. Ozdobíme čerstvou bazalkou a čili papričkami.
Podáváme s jakýmkoliv aperitivem nebo ovocným likérem.
Přejeme Vám dobrou chuť.