Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

Rozšířené možnosti mé práce s Bicomem

bicom-mozika.jpgMoji milí,
     ne vždy se s každým z Vás potkávám, nebo mám prostor vám volat a vysvětlovat co vše se mění v mojí práci s Bicomem, tak Vám píši tuto zprávu, která sice je obsáhlejší, ale zase o mě v tomto směru delší dobu neuslyšíte. Počítám s tím, že někomu trvá delší dobu, než ucítí „volání“ a přijde, u někoho bude trvat než se vzhledem ke vzdálenostem potkáme, hlavně abyste byli v obraze .... 

Kdo jste u mě byli na Bicomu od začátku roku 2019, tak víte, že na konci roku 2018 jsem si k vánocům udělala radost zakoupením 2 sad s psychosomatickými ampulkami, konkrétně to byly blokády čaker na všech úrovních (vědomá, nevědomá, podvědomá) a k nim několik zásadních psychických bloků spojených s omezujícími přesvědčeními, rodovými disharmoniemi, vzteky na sebe, vzteky a strachy na stvořitele, na rodiče i blokáda emocionálními jedy, která vznikne při dlouhodobém prožívání negativních emocí ... , všechny tyto bloky nás v životech ovlivňují. Jako druhé platíčko s ampulemi jsem opatřila sadu strachů kde jich je 60. Třeba jsou tam strachy z projevení se, z lékařů, výšek, z chudoby, z hojnosti, z testů, z odmítnutí, z opuštění ... . K sadám se kterými jsme již od začátku roku pracovala jsem si v létě 2019 dokoupila sadu s 55 strachy a 27 přesvědčeními, kde jsou některé kombinované ampulky, které mohou znamenat strach a nebo limitující přesvědčení a pak na podzim ještě 120 amulí s emocemi a 60 s konflikty, takže v současné době mám psychosomatické sady kompletní.  
 

Od ledna 2019, po základním zaškolení jsem s prvními dvěma psychosomatickými platíčky začala pracovat . Někteří lidé výrazně vnímali tyto harmonizace a někdy si toho všimlo i jejich okolí, brala jsem to "prostě" jako další rozšíření terapie. 

V červnu 2019, jsem byla na školení věnovaném pouze psychosomatickým sadám a jejich využití v Bicom terpii. Toto školení vedla žena, která je součástí týmu, který tyto ampule vytvořil a posunula moje vnímání možností na novou, vyšší úroveň.  Pochopila jsem proč někteří lidé tak výrazně reagují na kombinovaná sezení, která jsem dělala i s použitím těchto sad. Pochopila jsem jaký to je dar, když můžeme pracovat na všech 3 úrovních (vědomá, nevědomá, podvědomá),  jak je důležité, když odstraníme některé bloky na nevědomé a podvědomé úrovni (kde tím, že si je neuvědomujeme nepozorovaně sedí a blokují).

Krásně mi to zapadlo do informací, které jsem na podzim 2018 slyšela od pana Liptona na jeho přednášce o epigenetice v Praze, kdy nám říkal jak hodně nás v životě ovlivňují programy v nevědomí, které máme zapsané z prvních 6ti až 7 let života. Tehdy říkal že jsou metody, kterými se s tím dá pracovat, jako třeba hypnóza, nebo jiné techniky na přeprogramování blokujících programů v nevědomí a podvědomí. A mě po bicom školení na psychosomatické sady došlo, že mám teď v ruce jeden z těch nástrojů, se kterým se na těchto úrovních dá pracovat. Což je i pro mě veliký průlom. Zároveň k celému procesu cítím velikou pokoru a respekt.

Na školení říkali, že na jeden psychický blok je dobré počítat alespoň se dvěma sezeními (nicméně se většinou dá ladit více bloků najednou) v kratším rozestupu (to bývá, jak říkám od chipu k chipu, zhruba měsíční rozestup) a pak podle situace. Věřím, že když se uvolní něco zásadního, člověku se uleví, může se "oklepat" a z jiné perspektivy zhodnotit a často i vyřešit to, co ho trápí. Chronické věci a zátěže, které si člověk nese dlouhá léta samozřejmě (většinou) trvají déle, než se s nimi pohne, ale důležité je, že jsou možnosti. 

Pro mě to v praxi znamená, že mám na začátku sezení, po vytestování sad, nově vnitřní rozcestník, který mi napovídá, jakou cestou se vydat. Podle toho, co mi vyjde buď začnu na psychosomatické úrovni, nebo na energetické úrovni meridiánů - více fyzická úroveň těla (do teď jsem vždy začínala po "staru" s 5ti elementy a meridiány) a pak postupuji podle toho jak mě vede intuice. Vidím to jako veliký, skokový vývojový posun a těší mě výsledky které tato evoluce přinesla.

Sama za sebe a za syna Dana (dnes 10 let) jsem šťastná že je mám ( a i Bicom jako takový)  - většinou Dana beru na Bicom, když je nemocný nějakou infekcí (to vytestuji jestli je zátěž virového, nebo bakteriálního původu, posílím imunitu, pustím programy na vyvádění patogenů a máme to místo léků) , a když vnímám že není úplně vyladěný (to vnímám jako prevenci) a v těch chvílích se dostanu k psychosomatice a koukám co na tom tvorečkovi je k ladění. Po sezeních vidím, jak je uvolněnější, a věci, které třeba zrovna řešíme třeba se spolužáky, nebo sebekontrolou, jak bych řekla povolí. (Jdeme se poladit na Bicom třeba i když se nám stane něco nepříjemného, například na podzim 2019 nám bezdomovci závislí na drogách vykradli a na nějaký čas obydleli chatku. Po této události jsem sobě i Danovi udělala energetickou podporu, vyrovnání se šokem, stresem a vše co vyšlo, určitě nám to pomohlo se s celou situací lépe srovnat.)

Sebe řeším průběžně, někdy si udělám celé sezení a někdy si jen tak "pustím " program, když mám čas před, nebo mezi klienty. Vidím, jak se vrstvy odhalují. Když jsem na jaře 2019 měla rozjetý zánět zubu a bolelo mě břicho, jsem velice intenzivně  používala programy na záněty, regeneraci tkání, regeneraci sliznic, podporu imunity, podporu energie, podporu meridiánů, a i k nim jsem přidávala psychosomatické bloky a harmonizaci čaker. To byla jízda, byla jsem tehdy na Bicomu častěji než běžně a bylo fascinující vidět posuny, jak se některé ampulky „držely“ a jiné se uvolňovaly a nebylo jich už potřeba ...  Také to pro mě byl zdvižený ukazováček a šla jsem do sebe co se týká jídla (kvůli váze, nebo spíš mému tukovému polštářku na břichu, jelikož nadměrná tuková tkáň prostě je rizikovým faktorem a podporuje, podle některých zdrojů dokonce i způsobuje zánětlivé procesy).  V mém případě se to týká hlavně sladkého, nyní mnohem více přemýšlím co mi stojí za to dát si do pusy. Jinak co se týká běžného jídla, tak to já jím stále podle svých představ, hodně zeleniny, kvalitní proteiny a celozrnné obiloviny. To je pro mě již návyk. Ale s těmi sladkými svody to nemám tak lehké. Beru pravidelně vybrané doplňky, skoro každý den mám "odkyselovací" ponožky na noc a prostě "sekám latinu“. To víte, brzy mi bude 50 :) a je potřeba se udržovat.

Vím, že každý potřebuje svůj čas, kdy se rozhodne a ono to pak jde. A že je velký rozdíl mezi tím, co víme a co děláme. Nicméně, jedním z důvodů, které nás můžou brzdit starat se o sebe jsou naše programy, které jsme si zapsali do podvědomí v průběhu prvních 6ti-7mi let našeho život, třeba že sladké je vyjádřením lásky a odměnka. Že nejsme dost dobří. Že na nás nezáleží. ... (více semůžete dočíst v příspěvku 5 primárních emocionálních zranění)

         

To mě vede k poslední úvaze, kterou jsem Vám dnes chtěla napsat. Mám takové „své“ heslo: „Nepotřebujete diagnózu, abyste věděli, že něco není v pohodě.“ Pokud vnímáte že vaše tělo není v pohodě, a i když to jsou menší signály se kterými byste ani nikam nešli, tak se ozvěte a domluvte si sezení. Nemůžu každému připomínat, že ta možnost u mě je (mám co dělat se sebou a svými nejbližšími, je potřeba si tu zodpovědnost přijmout za svou), taky mi přijde hloupé každému na jeho stěžování si na fyzický diskomfort říkat: „Proč si nedomluvíš sezení?“ A pak mě  mrzí a někdy i bolí, když se lidé trápí a já si myslím, že by tolik nemuseli, kdyby se o sebe začali starat dříve. Vím, že to je někdy nepříjemné, když vám řeknu hele podle mě by bylo nejlepší omezit tohle, zařadit tohle, jíst tohle, nejíst tohle, přijít opakovaně .... ale možná je to lepší slyšet ode mě, a něco s tím udělat, než se pak trápit s něčím zásadním ... 

Víte, nebo možná ani nevíte, že bicom má asi 1000 diagnóz na které má v sobě nahrané harmonizační programy. Když to vezmu obecně, dá se s ním podporovat imunita, uvolňovat stres, ladit energie jednotlivých orgánů a systémů v těle, vyvádět patogeny, podporovat energie .... ale když máte nějaký konkrétní problém, dá se najít v programech a použít. Tak třeba sobě používám programy na podporu krevního oběhu, harmonizaci střev, podporu nadledvinek, regneraci jater, poladění lednin, někdy podporu slinivky ... prostě co je potřeba. Někdy Bicomu říkám léčitel v krabici. Je to velice komplexní a komplikovaný systém a netajím se tím, že alespoň rok a půl mi trvalo, než jsem se s ním sžila. Co s ním teď po více než 4 letech dělám vychází z praxe, školení a intuice. 

Sama za sebe vnímám BICOM , jako úžasný nástroj pro prevenci a udržování těla tak, aby nás podporovalo při zvládání každodenních nároků, než budeme dokonalí a nebudeme potřebovat žádnou podporu z venčí. Než budeme dodržovat vše, co víme a vnímáme, že nás může podpořit, a budeme se vyhýbat tomu co nám škodí ....  což může nějakou dobu trvat. 

Občas mi někdo namítne: "Má vůbec cenu se harmonizovat, když neodstraním příčinu mé nerovnováhy?" Samozřejmě je nanejvýš vhodné odstranit příčiny stresu, nerovnováhy, dobře jíst, být v harmonických vztazích doma i v práci, být zdravý ..., ale to vše může zabrat i docela dost času a když na změny nemáte energii, mohou trvat mnohem déle. Bicom vnímám i jako takový energetický „doping“ , který člověka podpoří a on se „může pohnout z místa“. Možná časem lidé budou chodit na Bicom, nebo jemu podobné přístroje, tak jako nyní chodí třeba na masáže, nebo si zacvičit.

Dá se s ním samozřejmě podporovat i už nemocné tělo, ale je to mnohem náročnější. Navíc práce s vyloženě nemocnými lidmi je u nás doménou lékařů. A i když se snažím nesoudit, uvědomuji si, že by se mnoha věcem dalo předejít, když by lidé více vnímali signály svého těla a snažili se ho podporovat svým životním stylem. Vím i, že někteří máte rodinné příslušníky, kterým jste o Bicomu říkali a oni ho odmítají, přestože mají veliké problémy, nebo znevažují, ale o těchto lidech nemluvím, je to jejich cesta. 

Když už je na tom tělo hodně špatně, což jsem v posledních měsících u pár lidí viděla, tak je potřeba mnohem víc úsilí, aby se podpořilo, případně dalo dohromady a nemusí se to vždy podařit. Uvědomila jsme si to i ve chvíli, kdy mi propukl ten zánět v těle (a já pak bicomovala obden, nebo i každý den, abych se z toho dostala bez léků, což se mi podařilo), no a říkala jsem si.: "Já jsem si to tím, že jsem si bicom koupila a naučila se s ním pracovat předplatila, ale který člověk by si mohl dovolit takovou četnost? A jak dlouho by to takto mohl dělat? " Takže takové malé poňouknutí. Pokud je to pro Vás možné a vnímáte, že by to mělo smysl, dejte si do svých plánů a rozpočtů položku sebeharmonizace u Káji a alespoň jedou za 3-4 měsíce přijďte jen tak na harmonizaci jako když jdete ke kadeřnici, na masáž, někteří na nehty nebo vyměnit pneumatiky :) ....  (samozřejmě pokud řešíme něco hlubšího a vážnějšího je vhodné se stavit častěji, toto píši o takovém tom preventivním přístupu, když se neděje nic zásadního). 

Nevím, co bych dělala, když by si tu radu vzali k srdci všichni lidé, kteří u mě alespoň jednou na bicomu byli, ale nedalo mi to takto nenapsat. Věřím, že věci do sebe zapadají, jak mají a jsem ráda, že mi i vyšlo sednout k počítači a všechny ty novinky Vám sepsat. 
                                    Přeji Vám krásné plynutí dnů. Karla

 

Tento text jsem psala přátelům a klientům 5.6.2019. Jsou v něm informace, které mohou být zajímavé i dnes. Aktualizováno leden 2020

Nyní v listopadu 2023 modernizuji vzhled a aktualizuji stránky a zjišťuji že i tento příspěvek je stále platný s tím, že jsem v mezičase opatřila další sady, absolvovala školení a rozšířila své působení do dalších úrovní. Kdo ke mě chodíte tak máte porovnání. 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář