Jdi na obsah Jdi na menu

 

Věk:
30
Narození:
17. 9. 1985 , Moskva, Rusko
Znamení:
panna   
Výška:
190 cm
 

Životopis

Alexandr Michajlovič Ovečkin (Александр Михайлович Овечкин *) narozen 17. září 1985 v Moskvě je profesionálním hokejistou a reprezentantem ruského národního týmu. Pro své hráčské, zejména individuální schopnosti je považován za veliký talent.

Hraje v zámořském týmu NHL Washington Capitals. V NHL byl dvakrát jmenován nováčkem měsíce (prosinec, leden) a překonal i nováčkovský rekord týmu v počtu bodů (68). 1. února 2006 byl jmenován nejen nováčkem měsíce za měsíc leden, ale zároveň i ofensivním hráčem tohoto měsíce, což se dosud podařilo, pouze dvěma hráčům v historii této soutěže.

16. ledna 2006 proti klubu Phoenix Coyotes vstřelil branku, kterou někteří označili jako jednu z nejfantastičtějších či jednu z nejlepších vůbec kdy vstřelených. Ovečkin byl při úniku sražen obráncem, načež poté jednou rukou v pozici na zádech a z ostrého úhlu přes hlavu dopravil puk za vyjetého brankaře Briana Bouchera.

Alexandr Ovečkin se může stát jedním z nejlepších hokejistů všech dob na dvacet let už toho hodně stihl mj. učást na OH, více jak 50 branek v NHL… O vítězství v kandském bodování a v počtu vstřelených branek bude soupeřit hlavně s kanadskou mladičkou hvězdou Sidney Crosbym.

Nedávno navíc Ovečkin uzavřel smlouvu s Washington Capitals na neuvěřitelných 12 let,během kterých mu bude vyplacena částka 124 mil. USD. Touto smlouvou se tedy stal současným nejlépe placeným hráčem NHL.

Nyní získal i titul Mistr světa z nedávného MS 2008 v Kanadě.Jediné, čeho zatím nedocílil, je výhra Washingtonu prestižního Stanley Cupu.

 

Fotoalbum

Fotky

Datum: 15. 10. 2015
Fotografií: 11
Složek: 0