Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prázdninový kolotoč 24.7.2017

article preview

Na Prázdninový kolotoč jsme se opět dobře připravili. Na několika schůzkách jsme dávali návrhy, jak děti zabavíme. Vyráběli jsme rekvizity, sháněli pohádkové kostýmy.

Začali jsme pohádkou:

Byly prázdniny a Lukášek šel do lesa.
Když šel kolem keře s malými kuličkami, najednou uslyšel tenký hlásek: My jsme
hopsinky, utrhni si! Lukášek si jednu utrhl a spolkl. A začaly se dít věci. Octl
se v pohádkové zemi. Ale nebyla to obyčejná pohádková země! Nic v ní nebylo v pořádku. Královna té země poprosila Lukáška o pomoc. Například pohádkové knížky  někdo nezavřel a pohádkové bytosti se z knížek ztratily. Lukášek jim pomohl a šel dál. Potkal Děda Vševěda, co kdysi všechno věděl, jenže to zapomněl! A Lukáškovi prozradil, že musí v rybníčku ulovit zlatou rybku. Od rybníka se dostal k perníkové chaloupce. Ale včera tu byl velký vítr, který ji poškodil a perníčky popadaly na zem. Je potřeba čerstvě upečené perníčky nazdobit a chaloupku opravit. Po práci šel lesem a potkal Karkulku s prázdným košíčkem. Karkulka všechno poztrácela! Když i tady Lukášek pomohl, dostal se k Popelce. Holoubci někam odletěli, tak musel pomoci Lukášek. A jen to dodělal, už se tu mihla liška a slibovala Budulínkovi, že ho povozí na ocásku. Jenže znáte lišku, zase tu naštěstí byl Lukáš. Aby se dostal přes hory a doly a pomohl čarodějnici sesbírat  zakutálené křišťálové koule, musel nazout sedmimílové boty. A rázem byl u trpaslíků, které očaroval zlý čaroděj a Lukáš musel všechny trpaslíky uspat. Pššššt, trpaslíci už spí, teď musí Lukášek pomoci princezně. Princeznička na bále, poztrácela korále. Jak je to v té básničce dál?
Pomůže Lukášek najít všechny korále? A jde dál pohádkovou zemí a co nevidí,
pytel a obušek! Obušku, z pytle ven, Lukášku do pytle! A to pořád není konec! Ještě tu máme Bystrozrakého, který něco hledá. I tady pomohl Lukášek. A když všechny úkoly splnil, předstoupil před pohádkovou královnu a ta ho odměnila a potom se mohl z pohádkové říše vrátit domů.

Děkujeme všem aktivním seniorkám a seniorovi za pomoc a nápady.

https://www.mesto-bohumin.cz/cz/zpravodajstvi/fotogalerie/3475-prazdninovy-kolotoc-popletene-pohadky.html

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Hana - Kolotoč

Osobně si myslím,že to byl nejvydařenější KOLOTOČ,který jsme dělali!! MOC děkuji všem,kteří dalo pomocnou ruku a nápady!!!!

 


Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>

Statistiky

Online: 1
Celkem: 252555
Měsíc: 4992
Den: 170