Jdi na obsah Jdi na menu
 


NOVINKY

Příspěvky

Rozpisy mistrovských utkání - JARO 2024 - autobusy

21. 3. 2024

bez-nazvu.png

MUŽI Krajská soutěž 1.B třída sk.D FAČR Rozpis
DOROST U19 Městský přebor Ostrava  FAČR Rozpis
STARŠÍ ŽÁCI U15 Městský přebor Ostrava FAČR Rozpis
MLADŠÍ ŽÁCI U13 Městský přebor Ostrava 7+1 FAČR Rozpis
STARŠÍ PŘÍPRAVKA U11 Městská soutěž U11 5+1 FAČR Rozpis
MLADŠÍ PŘÍPRAVKA U9 Městská soutěž U9 4+1 FAČR Rozpis

Rozpis mistrovských utkání všech týmů TJ Klimkovice_JARO 2024

Rozpis muži JARO 2024 - miniverze do peněženky - tisk

 

 

STAŇ SE ROZHODČÍM

24. 1. 2024

Byli jsme MěFS Ostrava požádání o zveřejnění této výzvy:

Nábor nových rozhodčích MěFS Ostrava pokračuje i přes zimu! Ať jste mladí nebo staří, kluci nebo holky, potřebujeme každého.

letak.png

 

SETKÁNÍ FOTBALISTŮ TJ KLIMKOVICE NAD 50 LET

22. 1. 2024

02_muzi_cca1987.jpg

Vážení sportovní přátelé,

Dovolte, abych Vás pozdravil v novém roce 2024 a pozval na plánované setkání fotbalistů a činovníků TJ Klimkovice narozených před rokem 1974.

Je Vám tedy 50 let a více, byl či jste aktivním členem tohoto sportovního klubu a hlavně se chcete znovu setkat s kamarády a spoluhráči?

Dle mé evidence je nás více jak 120 „sportovců“ žijících po celé republice, někteří i za hranicemi. Proto prosím o spolupráci a zaslání Vašich kontaktů. Budu rád za předání této informace rovněž členům, se kterými jste ve spojení nebo za zaslání kontaktů na ně (adresa, telefon, e-mail).

Pokud se nám podaří získat dostatečný počet kontaktů, plánujeme tuto akci uskutečnit v červnu 2024 na fotbalovém hřišti v Klimkovicích. O přesném termínu budete pak informováni v pozvánce.

Níže je přiložen jmenný seznam. Pokud jsem na někoho zapomněl, omlouvám se a prosím o zpětnou vazbu.

Věřím, že se sejdeme v hojném počtu.

Těší se na Vás

Jirka Seidler

E-mail: seidler.jiri@seznam.cz

nebo na telefon: 723 293 260

Seznam bývalých hráčů TJ Klimkovice

 

Přípravná utkání A-mužstva

11. 1. 2024

Doposud všechny známé termíny přípravných utkání mužů. 

V termínu 2.-3. 3. je naplánováno utkání o umístění v poháru MěFS Ostrava. Generálka by měla naše fotbalisty čekat 16.3. 2024, o soupeři se však zatím jedná.

fb_img_1704976325150.jpg

 

Představení trenéra mužů Rosti Švece

10. 1. 2024

Přinášíme krátký rozhovor s novým trenérem mužů Klimkovic, Rosťou Švecem.

fb_img_1704899174975.jpg

Ahoj Rosťo, prvně bych tě chtěl přivítat opět po pár letech u nás v Klimkovicích. Jak probíhal tvůj návrat?

Děkuji za přivítání. Už během mého angažmá v Třebovicích (1.B třída sk.B), kde jsem strávil něco přes 4 roky, se občas někdo z Klimkovic ozval, jestli bych se nechtěl vrátit. Bral jsem to tehdy spíše ze srandy, ale po mém konci v Třebovicích byla tato aktivita zejména hráčů z Klimkovic intenzivnější, a trošku jsem o tom začal uvažovat. Po konci podzimní sezóny se mi ozval nově vznikající výbor Klimkovic, se kterým jsem se setkal, a mé uvažování o fotbale se jim asi natolik líbilo, že mě oficiálně oslovili s nabídkou trénovat mužský tým v Klimkovicích. Po krátkém rozmýšlení jsem se rozhodl tuto výzvu přijmout.

Dříve ses u nás pohyboval jako hrající asistent, jak na tyto časy vzpomínáš?

Zpětně, když se ohlédnu, byla to fajn doba. Hlavní trenér byl tehdy Honza Woznica, dnes trenér třetiligového Hlučína, pro kterého to byly stejně jako pro mě trenérské začátky. Líbilo se mi, jak to tehdy Honza nastavil, a proto jsem s ním do toho šel. Bohužel ne všechny věci se podařilo zrealizovat, a poté, co jsme postupně oba z Klimkovic odešli, přišel lehký útlum klimkovického fotbalu, ze kterého se zatím ne tak úplně podařilo vymanit.

Momentální pozice v tabulce není ideální, jaké jsou cíle na jarní část sezony?

Jak už jsem říkal, komunikoval jsem občas s některými hráči Klimkovic, takže jsem měl trošku přehled o tom, co se tady děje. Každopádně to byl pohled jedné strany. To, kde se mužský tým v tabulce nachází, je odraz celého klubu, jak fungoval, hráčů nevyjímaje, ale nejsem od toho, abych to hodnotil. Proto jsem si vyslechl vize a plány nového vedení, které jsou smělé, ale ne nereálné. Můj úkol je připravit mužstvo po sportovní stránce. Samozřejmě i vzhledem k tomu, že kádr nebyl nijak široký a hráčům se nevyhýbali zranění, začal jsem společně s výborem pracovat na posílení kádru. Něco v této době máme rozjednané, a dále se podle potřeby budeme po nových hráčích rozhlížet i během přípravy. Situace v tabulce není dobrá, ale snad si i současní hráči uvědomí, že je to hlavně jejich vizitka, a přistoupí k přípravě zodpovědně, abychom v tabulce vystoupali do klidnějších vod. Samozřejmě bychom v jarní části chtěli dát příležitost i klukům, kteří v létě končí v dorostu. Konkrétní cíl nemám, budeme se snažit uhrát co nejvíce bodů.

Jakým herním stylem se chceš prezentovat?

Samozřejmě mám nějakou vizi, jak by náš fotbal měl vypadat. Hráčům jsem to na první schůzce okrajově sdělil. Teď už bude jenom na nich, jestli a jak se tomu dokážeme přiblížit. Myslím, že herní vyspělostí by problém být neměl. Záleží, jak hráči přistoupí k nabírání fyzické kondice. Každopádně budu chtít a i tréninkové jednotky k tomu budou směřovat, abychom se snažili být co nejvíce na míči. Budu po hráčích požadovat, abychom se zbytečně nezbavovali míče a byli schopni soupeře přehrát kombinační hrou. V přípravě je naplánováno 6 zápasů, což je dostatek, abychom zjistili, na čem je třeba herně zapracovat. Každopádně je mi jasné, že ten fotbal děláme všichni až po svém zaměstnání, máme rodiny, takže všechno tohle se musím snažit zohlednit.

Mohl bys nám shrnout svou hráčskou a trenérskou kariéru?

No tak ta hráčská je vzhledem k mému věku celkem bohatá. Začínal jsem v Baníku Ostrava, kde jsem vydržel až do „B“ týmu. Poté jsem strávil dvě sezóny ve druhé lize v Drnovicích a Vítkovicích. Následovaly divizní štace ve Vlašimi a Porubě. Potom už následovaly nižší soutěže v Suchých Lazcích, Háji ve Slezsku, Markvartovicích, Ludgeřovicích, Kozmicích, Chuchelné, Klimkovicích, Třebovicích. Trenérsky jsem působil jako hrající asistent v Klimkovicích a jako hrající trenér v Třebovicích.

Děkujeme za tvůj čas a účast v našem rozhovoru, Rosťo. Tvoje odpovědi poskytly skvělý pohled na tvé plány pro náš tým. Jsme rádi, že jsme tě mohli lépe poznat a těšíme se na sledování tvých kroků na trenérské židli.

 

Změna trenérských pozic A-mužstva

9. 1. 2024

V návaznosti na neuspokojivé výsledky z podzimní části sezóny došlo u týmu mužů po vzájemné dohodě k ukončení působení dosavadního trenéra Tomáše Černína s asistentem René Bilíkem. Mužstvo nyní oficiálně přebírá Rostislav Švec, asistentem mu bude Karel Pokorný. Zkraje Nového roku byla vedením klubu svolána schůze, které se zúčastnili všichni členové současného kádru Klimkovic, kde jim byl jménem nově zvoleného předsedy klubu Tomáše Huspeniny představen nový šéf kabiny.

,,Vzhledem k situaci, jaká v týmu během posledního půlroku panovala, byla změna asi vysvobozením pro obě strany, to znamená jak pro hráče, tak bývalého trenéra. Výsledky a přístupová morálka byly srovnatelné s alibismem, proto jsme potřebovali nový impuls. Doufáme, že změny budou pozitivní a nakopnou hráče a celý klub k lepším zítřkům. Chtěli bychom klimkovický fotbal posunout na vyšší úroveň ve všech aspektech, zkvalitnit zázemí klubu a vytvořit co nejpříjemnější podmínky pro fotbal. Pevně věříme, že se nám to postupně podaří a zrealizujeme cíle, které jsme si vytyčili," uvedl předseda klubu Tomáš Huspenina

,,Roli asistenta u A-mužstva přijímám s velkou chutí a natěšením. Rosťa Švec je velice zkušený fotbalista, jako výhodu vnímám to, že jakožto hrající trenér si bude moci kluky řídit sám přímo na hřišti. Udělám vše pro to, aby naše kooperace byla pro mužstvo přínosná. Již na podzim jsem měl možnost vidět pár utkání a musím říct, že mě výsledky velmi zklamaly, byť předvedená hra snesla parametry. Stojím si za tím, že tento tým má kvalitu, v kádru je řada kluků, kteří na tom jsou fotbalově velice dobře. Musíme si sáhnout do svědomí a narovinu si předhodit fakt, že přístup a odhodlání byl možná to, co nás srazilo. V letní přípravě kluci herně i výsledkově dokázali předčit týmy z vyšších soutěží a pak přišlo tohle hluché období. Potřebujeme získat chuť do hry a uvědomit si, že bez tvrdé práce se neodrazíme. Mančaft si žádá vyburcovat, proto také intenzivně pracujeme na příchodu nových tváří za účelem zvýšení konkurence. Oslovili jsme již několik hráčů, chtěli bychom vytvořit nějaký dlouhodobější koncept. Jednáme také o užší spolupráci s jinými kluby," nastínil Karel Pokorný.

K týmu si také vzal slovo staronový člen klimkovického týmu, nyní hlavní trenér Rostislav Švec. ,,Již nějakou dobu jsem dostával různé pobídky ze strany lidí z Klimkovic, abych mužstvo převzal. Mým jediným kritériem byl požadavek, že chci dále aktivně hrát, s čímž mi vedení klubu vyšlo vstříc. Těším se a doufám, že se nám bude společně dařit. Na svolanou schůzi dorazil celý tým, což je pro mě signálem, že hráči chtějí pokračovat a jsou odhodlaní porvat se o místo v týmu a přesvědčit mě, že zde patří. Přesto chceme tým posílit a na určitých postech zvýšit konkurenci. Některé kluky znám, s jinými se teprve seznámím. Všichni obdrželi individuální rozpis tréninkových jednotek, které jsou zaměřené na zvýšení fyzické kondice, jelikož právě ta byla jedním z velkých neduh podzimní sezóny. Výsledky práce kluků si budeme každý týden vyhodnocovat. S míčem se poprvé potkáme až na konci ledna v prvním přípravném utkání v rámci zimní ligy." řekl s úsměvem pozitivně laděný Rostislav Švec

Tak, chlapci, fotbalu zdar, vzhůru do práce a držíme palce! 

 

FOTBALOVÝ PLES 2024

5. 12. 2023

plesfotbal24.jpg

 

Trenér Pokorný hodnotí podzim starších žáků

30. 11. 2023

fb_img_1701363390090.jpg

Podzimní část fotbalové soutěže MěP starších žáků je za námi a zde je mé hodnocení. Jelikož naše základna starších žáků není tak široká, zápasy podzimní části soutěže jsme odehráli se třemi dívkami a třemi mladšími žáky, kteří pravidelně nastupovali v základní sestavě a musím konstatovat, že si vedli nebojácně a prezentovali se společně s dalšími hráči našeho týmu velice solidním výkonem a to i proti fyzicky vyspělejším týmům této soutěže.

fb_img_1701363380209.jpg

Kladně bych také hodnotil tréninkovou docházku a celkový přístup k fotbalu. Samozřejmě vždy je co zlepšovat a já pevně věřím, že si v jarní části soutěže ještě vícekrát zakřičíme oslavný pokřik po vítězném utkání a poskočíme do horní poloviny tabulky, od které nás dělí pouze jedna příčka. Pozitivní vztah ke sportu a radost z pohybu je nejdůležitější. Děkujeme, také všem divákům za podporu.

 

USNESENÍ VALNÉ HROMADY ZE DNE 24.11.2023

28. 11. 2023

Valná hromada TJ Klimkovice, z.s. konaná dne 24.11.2023:

Bere na vědomí:

  • zprávu o činnosti TJ Klimkovice za uplynulé období
  • plán činnosti TJ Klimkovice, z.s. na nadcházející období
  • zprávu kontrolní a revizní komise za uplynulé období
  • zprávu mandátové komise o členské základně
  • zprávu o hospodaření TJ Klimkovice za období leden až říjen 2023

Schvaluje:

  • návrh rozpočtu TJ Klimkovice, z.s. na rok 2024
  • pětileté funkční období nového výboru
  • třináctičlenný (13) výbor spolku
  • výši členských příspěvků pro aktivní členy oddílu Kopané na 2000,- Kč ročně (1000 Kč / pololetí), pro aktivní členy oddílu Marathon Team na 500,- Kč ročně, splatné nejpozději k 31.5. (1. pololetí) a 31.10. (2. pololetí) daného roku za který jsou členské příspěvky hrazeny. Členové výboru TJ, trenéři a důchodci jsou od členských příspěvků osvobozeni.

Volí:

  • Výbor spolku TJ Klimkovice, z.s. na následující pětileté období ve složení: Ludmila Bálková (zástupce oddílu ASPV), Radim Bena, Jaroslav Bednář, René Bilík, Tomáš Burda, Martina Habustová, Radim Homola, Tomáš Huspenina, Jiří Kič, Lukáš Lyčka, Petr Mahrík, Radomír Mika (zástupce oddílu Marathon Team) a Karel Pokorný.
  • Předsedu spolku TJ Klimkovice, z.s. na následující pětileté období pana Tomáše Huspeninu.
  • Místopředsedu spolku TJ Klimkovice, z.s. na následující pětileté období pana Tomáše Burdu.
  • Kontrolní komisi spolku TJ Klimkovice, z.s. na následující pětileté období ve složení: Jiří Teichman jako předseda KK, a členové Michal Bača a Daniel Knopp.
  • delegáty na valnou hromadu OTU, MěFS Ostrava a dalších nadřízených orgánů spolu: Tomáše Huspeninu, náhradníky Tomáše Burdu, Karla Pokorného a Lukáše Lyčku.

Ukládá výboru TJ Klimkovice:

  • Vytvářet podmínky pro rozvoj a chod TJ a oddílů, organizovat sportovní činnost v rámci sportovních a soutěžních aktivit.
  • Dále jednat s vedením OTU, MěFS Ostrava, FAČR, vedením města Klimkovice a dalšími orgány ohledně získání finančních prostředků pro zajištění provozu, oprav a údržby hřiště a svěřených prostor a prostranství.
  • Projednávat nejméně dvakrát ročně vývoj hospodaření.
  • Zajišťovat plnění návrhu činností projednaných v diskuzi.
  • Zanést změnu statutárního orgánu a kontrolní komise do veřejného rejstříku spolků u krajského soudu v Ostravě.
 

Hodnocení starší přípravky

27. 11. 2023

fb_img_1701180986658.jpg

Konečnou bilanci týmu starší přípravky TJ Klimkovice po skončení podzimní části můžeme hodnotit jako úspěšnou. Po počátečních obavách o složení týmu z důvodu malého počtu kluků na začátku sezóny je v současné době v týmu 15 kluků a 2 holky ve věku 9 – 10 let, kteří jsou vedení trenéry Radimem Homolou, Ondrou Habustou, Jakubem Huspeninou a Romanem Restelem. Naši svěřenci odehráli v podzimní části soutěže celkem 9 mistrovských utkání. I když v této kategorii není priorita výsledek utkání můžeme říct, že se 4x radovali z výhry, 1x se rozešli s remízovým výsledkem a 4x okusili hořkost prohry. Dále odehráli několik přátelských utkání a podnikli jeden celodenní výlet. Nyní už tým čeká jen posledních pár tréninků a pomalá příprava na období vánoc a s tím spojený zasloužený odpočinek aby nabrali nové síly do jarní části sezony, kde je bude čekat v zimním období zimní liga v hale ve Lhotce a poté druhá část fotbalové soutěže.

 

Hodnocení sezóny mladších žáků

24. 11. 2023

Fotbalová sezona týmu mladších žáků z Klimkovic se vydařila. I přes několik výzev jsme dokázali obsadit příznivé 6. místo v tabulce z celkových 12 týmů. Celkově jsme odehráli 11 utkání, ve kterých jsme si připsali 7 vítězství a 4 porážky.

fb_img_1700800516760.jpg

Našim velkým přínosem v podzimní části sezóny byl skvělý výkon v útočné části hřiště, kde jsme dokázali vstřelit celkem 88 gólů. Největší podíl na této úspěšnosti měl nejlepší střelec týmu, Vojta Unucka, který zaznamenal 17 branek.

fb_img_1700800508462.jpg

Trenér je velmi spokojen s výkony svého týmu, zejména po herní a kondiční stránce. Kluci vždy ukazovali nasazení a bojovnost na hřišti, a to je něco, co trenér oceňuje. Trenér byl také rád, jak se kluci rychle adaptovali na větší rozměr hřiště a dokázali plně využít jeho možnosti.
Nezbývá nic jiného, než popřát hráčům ať nadále pokračují v dobrých výkonech.

 

Fotbalový dorost dominuje v první polovině sezóny

23. 11. 2023

Fotbalový dorost našeho klubu dokázal vyhrát všechny zápasy v první polovině sezóny. Tým se stal nezpochybnitelným lídrem v lize, a to nejen díky svým herním schopnostem, fyzičce, odhodlání, ale i skvělým týmovým duchem. 

fb_img_1700731366441.jpg

Hráči se stali symbolem sportovního úspěchu, a chceme touto cestou vyjádřit naše díky všem členům týmu. Jejich tvrdá práce, oddanost a vášeň pro fotbal jsou nepřehlédnutelné. Poděkování patří také trenérům, kteří neúnavně pracovali na formování týmu a vytváření atmosféry, která vede k vítězstvím.
Děkujeme rovněž fanouškům a rodičům za jejich podporu.
Věříme, že tato série úspěchů je jenom začátek a tým dorostu nás bude nadále reprezentovat s touto stejnou intenzitou a hrdostí. Gratulujeme všem hráčům a trenérům k dosažení těchto vynikajících výsledků a těšíme se na nadcházející zápasy, které nám přinesou ještě více vzrušujícího fotbalu.

fb_img_1700731375806.jpg

 

POZVÁNKA NA ŘÁDNOU A VOLEBNÍ VALNOU HROMADU

6. 11. 2023

pozvanka.jpg

PROGRAM

Valné hromady spolku TJ Klimkovice, z.s. konané dne 24.11.2023:

  1. Zahájení                                                                  
  2. Schválení programu valné hromady                         
  3. Schválení Jednacího a volebního řádu                      
  4. Volba návrhové, mandátové a volební komise          
  5. Zpráva o činnosti TJ za uplynulé období                  
  6. Zpráva o hospodaření TJ v období 01-10/2023         
  7. Zpráva kontrolní a revizní komise                            
  8. Zpráva mandátové komise o členské základně          
  9. Volba výboru spolku                                               
  10. Volba předsedy a místopředsedy spolku                   
  11. Volba kontrolní komise spolku                                
  12. Volba výborů a předsedů oddílů spolku                    
  13. Plán činnosti TJ na nadcházející období                   
  14. Návrh rozpočtu TJ na rok 2024                                
  15. Diskuse                                                                   
  16. Usnesení                                                                 
  17. Závěr
 

UTKÁNÍ MUŽŮ V PALKOVICÍCH JE ODLOŽENO

27. 10. 2023

ZMĚNA - vzhledem ke zlepšené situaci se utkání nakonec odehraje v původním termínu, tedy dnes v sobotu 28.10.2023 od 14:30 hod. v Palkovicích. Autobus NEJEDE!

 

Mistrovské utkání mužů TJ Sokol Palkovice - TJ Klimkovice, které se mělo hrát v sobotu 28.10.2023 ve 14:30 hod. v Palkovicích, je z důvodu nezpůsobilého terénu (celodenní déšť) ODLOŽENO!!!

Oba kluby se dohodly na náhradním termínu utkání a to se tak nově odehraje v sobotu 11.11.2023  ve 14:00 hod. v Palkovicích, autobus pro hráče i fanoušky bude odjíždět ve 12:15 hod. od sokolovny.

 

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ PODPOŘIL ČINNOST TJ KLIMKOVICE I V ROCE 2023

10. 10. 2023

I v roce 2023 získal náš oddíl individuální dotaci na podporu své činnosti z Moravskoslezského kraje. 

Projekt: Celoroční sportovní činnost TJ Klimkovice, z.s.

je finančně podporován z rozpočtu MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE.

Děkujeme!

image.jpg

 

ČLENSKÉ PŘÍSPĚVKY NA 2. POLOLETÍ 2023

18. 9. 2023

clenske-prispevky.jpg

 

Pozor, sobotní utkání mužů v Jistebníku přeloženo!!!

13. 9. 2023

fb_img_1694599209092.jpg

Na žádost TJ ISMM Jistebník, došlo ke změně termínu utkání mužů.

Nový termín utkání TJ ISMM Jistebník - TJ Klimkovice je ve středu 27.9.2023 v 16:00 hod.

 

ZMĚNA ROZPISU UTKÁNÍ DOROSTU

21. 8. 2023

Důležité upozornění na aktuální změnu, která byla vynucena odstoupením dvou družstev účastníků Sportovni-pomucky.cz MěP st. DOROSTU (Jiskra Hrušov a TJ Sokol Pustkovec), tj. došlo k přelosování soutěže.

Nový rozpis mistrovských utkání dorostu najdete ZDE

Nový celkový rozpis všech mistrovských utkání TJ Klimkovice najdete ZDE

 

TRÉNINKY MLÁDEŽE

8. 8. 2023

I mládež už po letní pauze zahajuje svou tréninkovou činnost. Níže jsou termíny tréninků, kde můžou kdykoliv dorazit i noví zájemci - nábor nových hráčů probíhá kontinuálně.

DOROST U19 (ročníky narození 2005 a mladší) - tréninky ÚTERÝ a ČTVRTEK od 17:00 hod., už se začalo!

STARŠÍ ŽÁCI U15 (ročníky narození 2009 a mladší) - tréninky PONDĚLÍ a STŘEDA od 17:00 hod., začínáme od 14.8.2023!

MLADŠÍ ŽÁCI U13 (ročníky narození 2011 a mladší) - tréninky ÚTERÝ a ČTVRTEK od 15:00 hod., začínáme od 15.8.2023!

STARŠÍ PŘÍPRAVKA U11 (ročníky narození 2013 a mladší) - tréninky PONDĚLÍ a STŘEDA od 16:00 hod., začínáme 14.8.2023!

MLADŠÍ PŘÍPRAVKA U9 (ročníky narození 2015 a mladší) - tréninky PONDĚLÍ a STŘEDA od 16:00 hod., začínáme 14.8.2023!

PŘED-PŘÍPRAVKA U7 (ročníky narození 2017 a 2018) - tréninky PONDĚLÍ a STŘEDA od 16:00 hod., začínáme 14.8.2023!

 

ROZPISY MISTROVSKÝCH UTKÁNÍ - PODZIM 2023

7. 8. 2023

bez-nazvu.png

MUŽI Krajská soutěž 1.B třída sk.D FAČR Rozpis
DOROST U19 Městský přebor Ostrava  FAČR Rozpis
STARŠÍ ŽÁCI U15 Městský přebor Ostrava FAČR Rozpis
MLADŠÍ ŽÁCI U13 Městský přebor Ostrava 7+1 FAČR Rozpis
STARŠÍ PŘÍPRAVKA U11 Městská soutěž U11 5+1 FAČR Rozpis
MLADŠÍ PŘÍPRAVKA U9 Městská soutěž U9 4+1 FAČR Rozpis

Rozpis mistrovských utkání všech týmů TJ Klimkovice_PODZIM 2023

 

VÝSLEDKY PŘÍPRAVNÝCH UTKÁNÍ MUŽŮ

5. 8. 2023

29.7.2023 v 10:00 hod.               TJ Sokol Šilheřovice – TJ Klimkovice 0:4
Branky Klimkovic: 2x Bača, Gelnar J., vlastní
Sestava Klimkovic: Šrom - Čavoj, Drábek, Šablatura, Niemczyk - Žižka, Gelnar J., Vaněk, Gelnar D. - Bača, Bednář

4.8.2023 v 18:00 hod.                 TJ Klimkovice – TJ HEPO Petřvald u Karviné (2:0) 4:2
Branky Klimkovic: Vaněk, Bača, Dluhoš, Gelnar D.
Sestava Klimkovic: Šrom (46. Sikora) - Čavoj (46. Mareth), Drábek, Šablatura, Žižka (46. Šindelka) - Dluhoš (46. Gelnar D.), Gelnar J. (70. Čavoj), Vaněk, Janita (80. Dluhoš) - Bača (46. Gawlik), Bednář

 

Pořádající Luhačovice podesáté ovládly Lázeňský pohár, finále rozhodly penalty

27. 7. 2023

Hezčí dárek k významnému klubovému jubileu si dát nemohli. Fotbalisté Luhačovic, kteří oslavili 110. výročí od založení, si o víkendu v domácím prostředí podmanili Lázeňský pohár. Účastník krajského přeboru Zlínska ve finále dvoudenní akce zdolal soupeře z Železnice 6:5 na penalty, když zápas v normální hrací době skončil bez branek.

p1015154.jpg

Luhačovice před vlastím publikem urvaly jubilejní desáté vítězství v Lázeňském poháru, čímž se posunuli do čela těchto statistik.

Svěřenci trenéra Martina Bernátka nenašli v domácím prostředí přemožitele. V základní skupině postupně porazili Velichovky, Klimkovice i Janské Lázně, ve finále proti Železnici sice neskórovali, přesto po dramatickém penaltovém rozstřelu zvedli nad hlavu cennou trofej.

„Ve finále jsme byli aktivnější, soupeře jsme přehrávali, vytvořili si šance, ale gól se nám nepodařilo vstřelit, proto následovaly penalty. V nich se štěstí nakonec přiklonilo na stranu,“ uvedl předseda pořádajícího klubu FK Luhačovice Zdeněk Červenka.

Třetí místo obsadil tým Velichovek, který porazil po penaltách Lázně Bělohrad.

Klub ze Zlínska si akci spojenou s oslavami výročí 110 let od založení nejen díky triumfu náramně užil.

„Ohlasy byly už v průběhu turnaje velmi pozitivní, zejména na krásně připravený areál, kvalitní občerstvení. Celým areálem se linula skvělá přátelská atmosféra. Připravit turnaj bylo hodně náročné, naštěstí vše proběhlo bez problémů a odměnou organizátorům byly jen samé pochvaly. Akci můžeme považovat za velmi provedenou,“ zhodnotil Červenka.

Lázeňský pohár ve fotbale se o víkendu uskutečnil v Luhačovicích. „Jedná se o druhý nejstarší turnaj v ČR, kdy hraje jedenáct hráčů proti jedenácti. Toto byl už šestačtyřicátý ročník,“ upozorňuje Červenka.

První ročník turnaje se uskutečnil v roce 1978. Dne 8. srpna 1977 rozeslal tehdejší tajemník SK Janské Lázně do deseti lázeňských měst v Československu.

Ze sedmi z nich se mu vrátila kladná odpověď a turnaj nazvaný Lázeňský pohár tak mohl začít. Poprvé se uskutečnil ve dnech 5. a 6. srpna v Janských Lázních.

Do Luhačovic dorazilo osm mužstev z pěti krajů. „Ne náhodou se turnaj letos konal u nás, protože slavíme významné výročí 110 let od založení místního fotbalové klubu,“ říká hrdě Červenka.

Akce začala pátečním příjezdem zúčastněných týmů a večerní diskotékou. V sobotu následovaly boje ve dvou čtyřčlenných skupinách, večer se pak konala zábava s živou muzikou. V neděli turnaj vygradoval zápasy o umístění, dramatickým finále.

Lázeňský pohár 2023 v Luhačovicích
Výsledky turnaje: Janské Lázně - 
Klimkovice 0:3, Lázně Bělohrad - Konstantinovy Lázně 1:0, Luhačovice - Velichovky 1:0, Železnice - Mšené Lázně 3:0, Velichovky - Janské Lázně 6:0 (4:0), Lázně Bělohrad - Železnice 0:2, Klimkovice - Luhačovice 0:3, Mšené Lázně - Konstantinovy Lázně 2:0, Klimkovice - Velichovky 1:1, 1:3 na penalty, Mšené Lázně - Lázně Bělohrad 1:1, 1:3 na penalty, Luhačovice - Janské Lázně 3:0, Konstantinovy Lázně - Železnice 0:3.
Utkání o 7. místo: Konstantinovy Lázně - Janské Lázně 0:0, 4:5 na penalty
Utkání o 5. místo: Mšené Lázně - 
Klimkovice 1:3
Utkání o 3. místo: Lázně Bělohrad – Velichovsky 1:1, 3:4 na penalty
Finále: Železnice – Luhačovice 0:0, 5:6 na penalty

Zdroj: https://zlinsky.denik.cz/fotbal-kraj/poradajici-luhacovice-podesate-ovladly-lazensky-pohar-finale-rozhodly-penalty-20.html 

Fotogalerie: https://we.tl/t-j2F51PETLW

 

PLÁN LETNÍ PŘÍPRAVY DRUŽSTVA MUŽŮ – LÉTO 2023

19. 7. 2023

21.-23.7.2023                               LÁZEŇSKÝ POHÁR v Luhačovicích

29.7.2023 v 10:00 hod.               TJ Sokol Šilheřovice – TJ Klimkovice (přípravné utkání)

4.8.2023 v 18:00 hod.                 TJ Klimkovice – TJ HEPO Petřvald u Karviné (přípravné utkání)

12.8.2023 v 17:00 hod.               TJ Klimkovice – FC Vlčovice-Mniší (1. mistrovské utkání)

 

KONALA SE VALNÁ HROMADA SPOLKU TJ KLIMKOVICE, z.s.

27. 6. 2023

Usnesení VH spolku TJ Klimkovice, z.s.

Valná hromada TJ Klimkovice, z.s. konané dne 19.6.2023:

Bere na vědomí:

  • zprávu o činnosti TJ Klimkovice za uplynulé období
  • plán činnosti TJ Klimkovice, z.s. na nadcházející období
  • zprávu kontrolní a revizní komise za uplynulé období
  • zprávu mandátové komise o členské základně

Schvaluje:

  • zprávu o hospodaření TJ Klimkovice za období leden až prosinec 2022
  • účetní závěrku za rok 2022 TJ Klimkovice, z.s. sestavenou ke dni 31.12.2022
  • výsledek hospodaření za rok 2022, ztráta ve výši -70.225,- Kč
  • čerpání ve výši 70.255,- Kč z účtu Nerozdělený zisk, neuhrazená ztráta minulých let
  • výroční zprávu spolku TJ Klimkovice, z.s. za rok 2022

Ukládá výboru TJ Klimkovice:

  • Vytvářet podmínky pro rozvoj a chod TJ a oddílů, organizovat sportovní činnost v rámci sportovních a soutěžních aktivit.
  • Dále jednat s vedením OTU, MěFS Ostrava, FAČR, vedením města Klimkovice a dalšími orgány ohledně získání finančních prostředků pro zajištění provozu, oprav a údržby hřiště a svěřených prostor a prostranství.
  • Projednávat nejméně dvakrát ročně vývoj hospodaření.
  • Zajišťovat plnění návrhu činností projednaných v diskuzi.

 

Zápis Valné hromady spolku TJ Klimkovice, z.s. ze dne 19.6.2023

Výroční zpráva spolku TJ Klimkovice, z.s. za rok 2022 

 

ŠÁLY TJ KLIMKOVICE

27. 6. 2023

Pro velký zájem z řad fanoušků obnovujeme nabídku prodeje klubových šál.

Tyto si můžete objednat na emailu: tjklimkovice@seznam.cz 

nebo budou v prodeji ve stánku s občerstvením při každém domácím zápase mužů.

Cena 220 Kč / ks

sala_tjklimkovice.jpg

 

KONEČNÉ TABULKY SOUTĚŽNÍHO ROČNÍKU 2022/23

22. 6. 2023

tab.jpg

 

PROBĚHL FOTBALOVÝ SOUTĚŽNÍ ROČNÍK 2022/23

22. 6. 2023

V polovině měsíce června byly odehrány poslední mistrovské utkání soutěžního ročníku 2022/23. Jaký byl z pohledu výsledků jednotlivých kategorií se pokusíme zhodnotit v tomto komentáři. Každopádně to byl opět ročník náročný jak pro hráče, tak hlavně pro trenéry a všechny ostatní dobrovolníky, kteří jsou jakkoliv zapojeni do organizace fotbalu v Klimkovicích. Bývalo zvykem jim poděkovat na konci tohoto hodnocení, ale letos uděláme výjimku a poděkování všem zahájíme tento článek. Jen poděkování za to kvantum práce je opravdu jen to nejmenší co můžeme udělat. Děkujeme všem našim členům, hráčům, trenérům, vedoucím, výboru, dobrovolníkům, fanouškům, sponzorům a podporovatelům - DÍKY.

V hodnocení jednotlivých kategorií nepůjdeme tolik do hloubky. O výsledcích nejvíce vypovídají závěrečné tabulky soutěží a tak jen krátce.

Kategorie mužů pod vedením trenéra Tomáše Černína a asistentů Reného Bilíka a Jiřího Chorvatoviče si poprvé vyzkoušela lokačně krajskou soutěž na Novojičínsku. Atraktivita nových soupeřů přilákala fanoušky jak na domácí zápasy, tak i na venkovní výjezdy. Ukázalo se, že jiná soutěž = jiný styl hry a proto start soutěže nevyšel dle očekávání, hráči i trenéři si museli přivyknout jinému stylu hry soupeřů. K závěru podzimní části již byly výsledky dle očekávání, ovšem ztrátu ze začátku soutěže se prakticky nepodařilo dohnat až do jejího závěru. Nakonec z toho bylo celkové 9. místo, se ziskem 30 bodů a skóre 51:62.

Nejstarší mládežnická kategorie staršího dorostu, kluků ve věku 16 až 19 let, pod vedením trenérů Mirka Štebela a  Tomáše Huspeniny také v tomto ročníku poprvé ochutnala Novojičínské soutěže. V kategorii se můžeme chlubit hojnou účasti hráčů a ke všemu ještě je skladba ročníků taková, že tým zůstane pohromadě i pro příští sezónu ve stejném složení. Kluci si nevedli vůbec špatně, z 16 utkání polovinu vyhráli a jednou remizovali, získali tak 25 bodů a skóre 50:30, což jim stačilo na konečné 4. místo v tabulce. Během sezóny se kluci účastnili i okresního poháru, ve kterém se jim dařilo a došli až do finále.

Starší žáci, kluci a holky 12 až 15 let, které trenérsky vede dvojice Karel Pokorný a Filip Žák, stejně jako dorostenci pro tuto sezóny přešli pod Novojičínské soutěže a hlavně poprvé okusili klasické fotbalové zápasy na celé velké hřiště i velké branky. Kluci se na tomto velkém hřišti učí hrát a i přesto výsledky nebyly k zahození. Z celkových 20 utkání jich 8 vyhráli a ve třech remizovali. Získali tak celkem 27 bodů a skóre 62:53 jim vyneslo konečné 4. místo v závěrečné tabulce.

Starší přípravka, věk 10 až 11 let, trenéři Jarda Bednář a Petr Mahrík. Tito kluci pod skvělým trenérským vedením se v Ostravské soutěži stali od jejího začátku favority. Nad svými soupeři dominovali a na jejich hru byla radost pohledět. Z 18 utkání jich 16 vyhráli a jen ve 2 zápasech si vybrali slabší chvilku. V konečné tabulce se tak společně s Václavovicemi se stejným počtem bodů dělí o první příčku. Podařilo se jim nastřílet neuvěřitelných 222 branek.

Nejmladší kategorií hrající soutěže je mladší přípravka, děti ve věku 8 a 9 let, kterým se pečlivě trenérsky věnuje trojice trenérů Radim Homola, Petr Bálek a David Hošák, pod tyto trenéry ještě spadá kategorie před-přípravka, děti 5-7 let, které ještě nehrají soutěže. Mladší přípravka odehrála 21 utkání, v nichž 7 krát zvítězili a nastříleli krásných 200 branek.

Všem hráčům, trenérům přejeme hezké prázdniny a už se těšíme na start nového soutěžního ročníku.

TJ Klimkovice, z.s.

 

ZMĚNA ZAČÁTKU UTKÁNÍ MUŽŮ VE VLČOVICÍCH

12. 6. 2023

Informujeme Vás, že došlo ke změně času posledního mistrovského utkání mužů v této sezóně. Utkání ve Vlčovicích se odehraje v sobotu 17.6.2023 v 15:00 hod., mění se tím i čas odjezdu autobusu na toto utkání, který je nově již v 13:15 hod.!!!

 

FINÁLE OKRESNÍHO POHÁRU DOROSTU

1. 6. 2023

Naši dorostenci odehráli ve středu 31.5.2023 finále okresního poháru. Soupeřem jim byl SK Beskyd Frenštát pod Radhoštěm. Soupeř uplatnil své zkušenosti, když hraje o dvě soutěže výš než naši kluci a po zásluze zvítězil 6:0, čímž mu gratulujeme k zisku poháru. Naši kluci se ovšem nemají vůbec za co stydět a účast ve finále poháru je pro ně velkou odměnou za celosezonni fotbalovou práci. Kluci děkujeme za hezkou reprezentaci našeho klubu.

350697662_809331700608693_5643057055443989196_n.jpg

 

KLIMKOVÁČEK 2023, memoriál Stáni Homoly

22. 5. 2023

KLIMKOVÁČEK 2023, memoriál Stáni Homoly

V sobotu 20.5.2023 se, na fotbalovém hřišti v Klimkovicích uskutečnil již 6. ročník fotbalového turnaje přípravek, pod názvem Klimkováček a podruhé taky jako memoriál Stáni Homoly, člověka, který pro Klimkovický fotbal, zejména pak pro mládež vykonal za svůj život neskutečně mnoho práce a doslova vychoval několik generací Klimkovických fotbalistů. Rádi si ho tímto turnajem budeme každoročně připomínat a vzpomínat na něj.

img-20230520-wa0093.jpg

Přípravě tohoto turnaje se věnuje tým organizátorů již několik měsíců předem, ale ten pravý organizační zápřah nastane až v posledním týdnu před turnajem. Trošičku nás v týdnu vystrašilo počasí, ale nakonec se umoudřilo a během samotného turnaje tak bylo pro fotbalisty příjemně, pro diváky chladněji, ale ti to napravili teplým čajem. Postupem dne pak vysvitlo sluníčko a bylo potřeba více chladit než ohřívat.

Samotný turnaj začínal v půl deváté, ale již o hodinu dříve se začali sjíždět první hráči z celkových 16 týmů, což představovalo přibližně 160 dětí. Hřiště bylo dokonale připraveno, travička krásně zelená a krátce střižená. Stánky s občerstvením připraveny a v nich spousta pochutin včetně domácích buchet a dalších dobrot s kuchyní maminek Klimkovických hráčů a hráček. Na hřišti byly rozestavěny 3 hřiště o rozměrech 35x24 metrů pro kategorie U11 (do 11 let) a U9 (do 9 let) a dvě fotbalové miniarény s mantinely pro kategorii U7 (do 7 let).

V 8:30 hod. tedy vypukly ty správné fotbalové boje na všech pěti hřištích. Turnaj se hrál ve třech kategoriích a utkání trvala na 1x 15 minut. V kategorii U7 mezi sebou soupeřili týmy Klimkovic, Velké Polomi, Krásného Pole a dva týmy Ostravy-Jih. V této kategorii se nehrálo na výsledky, ty se nezaznamenávaly a před výsledky dostala přednost radost ze hry. V kategorii U9 zápolily týmy Klimkovic (2x), Ostravy-Jih, Polanky, Havířova, Ludgeřovic a Studénky. Tuto kategorii suverénně bez ztráty bodu ovládli hráči z Havířova, naši kluci vybojovali druhé místo. V kategorii U11 si to v hezkých fotbalových bojích rozdali týmy Klimkovic, Studénky, Bohumína a Ostravy-Jih. Velmi vyrovnané a dramatické utkání znamenaly napětí až do posledního kola a nakonec nejvíce bodů získali hráči z Bohumína a naši Klimkovičtí zůstali na druhém místě. K vidění byly opravdu dramatické a fotbalové souboje plné nadšení ze hry, radosti i zklamání, ale hlavně velké spokojenosti. Hlediště bylo plné rodičů, kteří vytvářeli opravdovou fotbalovou atmosféru a jakoby soutěžili, který rodičovský tábor dokáže být při fandění nejhlučnější. Prostě se všichni dokonale bavili.

V půl jedné byly fotbalové klání dokončeny a zbývalo vyhlásit výsledky. V těchto kategoriích ovšem nejsou výsledky až zase tak to nejdůležitější. Vítězem turnaje se tak stal každý ze zúčastněných hráčů, všem na konci visela na krku zlatá medaile a úsměv na tváři vykouzlily i dárečky a sladkosti.

Tímto bych rád poděkoval všem, kteří se na organizaci turnaje jakkoliv podíleli, děkuji všem hráčům, hráčkám, trenérům za fér hru, všem rodičům a fanouškům za přítomnost a fandění, všem partnerům za finanční a věcné příspěvky.

Už nyní se všichni těšíme na příští, tedy 7. ročník tohoto turnaje věříme v jeho dlouhodobou tradici. Pokud někoho zajímají veškeré podrobnosti k turnaji, jako výsledky, fotografie, videa, články atd., vše včetně historie od 1. ročníku naleznete na internetových stránkách pod tímto odkazem:   https://www.tjklimkovice.cz/clanky/klimkovacek--memorial-stani-homoly/ 

Výsledky:

U7: účastníci: TJ Klimkovice, 2x FC Ostrava-Jih, TJ Velká Polom, TJ Sokol Krásné Pole

U9: 1. MFK Havířov (nejlepší hráč Patrik Dluhoš), 2. TJ Klimkovice „A“ (Alex Jelínek), 3. FOTBAL Studénka (Šimon Hrušovský), 4. TJ Klimkovice „B“ (Tomáš Novák), 5. TJ Ludgeřovice (Matěj Dudek), 6. FK SK Polanka (Natálie Mikulenková), 7. FC Ostrava-Jih (Alex Danczik)

U11: 1. FK BOSPOR Bohumín (Matyáš Kubinský), 2. TJ Klimkovice (Terezka Burdová), 3. FOTBAL Studénka (Daniel Vašek), 4. FC Ostrava-Jih (Robin Holub)

Fotogalerie z turnaje: https://tjklimkovice.rajce.idnes.cz/KLIMKOVACEK_2023%2C_memorial_Stani_Homoly/

Za organizátory turnaje, Lukáš Lyčka

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25

následující »