Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sloučené zkoušky z výkonu dle NZŘ a MZŘ 29. 10. 2016

ZKOUŠKY NZŘ + MZŘ

29. 10. 2016

 

Vedoucí akce:    STANOVSKÁ RENATA

Rozhodčí:          CHMUROVÁ LENKA

Figurant:            JANALÍK PETR

 

V sobotu dne 29. října 2016 jsme se probudili do sychravého rána. Zkoušející psovodi se začali před půl osmou pomalu scházet.  Něco málo po osmé hodině ranní nastoupili psovodi se svými psy na nástup a začala přejímka psů.

dscn3521.jpg

Foto ze zkoušek zde: http://kynologie-va.rajce.idnes.cz/zkousky_29.10.16/

Rozhodčí těchto sloučených zkoušek dle Národního a Mezinárodního zkušebního řádu byla Chmurová L., vedoucí akce byla Stanovská R.. Celkem na zkoušky nastoupilo 7 psů, v tento zkouškový den předváděli psi své nacvičené poslušnosti dle ZZO a BH a obranu dle SPr2.

Nástupy psovodů:

Jméno a příjmení

Typ zkoušky

  1.  Petra Šimečková

ZZO

  1.  Naděžda Pavlosková

ZZO

  1.  Adéla Voráčková

BH

  1.  Alena Kanková

BH

  1.  Vendula Beranová

BH

  1.  Radim Nikel

SPr2

  1.  Stanislav Horák

SPr2

 

Ačkoliv se pochmurný den nakonec vyčasil po 11:00 hodině a vysvitlo příjemné podzimní sluníčko. I přes to naše členka Šimečková P. s 39 body u zkoušky ZZO nepostoupila do druhého oddílu zkoušky – speciální cviky, kde ji chyběly k postupu pouhé tři body. Druhá psovodka u zkoušky ZZO postoupila. Po poslušnosti ZZO následovala plynule poslušnost dle BH, všechny nastoupené psovodky, krom jedné pokračovaly na druhý oddíl zkoušek – speciální cviky. Pouze Beranová V. byla s Kassi diskvalifikována, kvůli toho, že se paní rozhodčí nelíbilo, že fenka nechodí u nohy zvesela a při zkoušce na ni působí, jako kdyby se trápila.

Kolem 9:15 hod. byla poslušnost hotová, následovalo krátké občerstvení a zhodnocení poslušnosti. Jelikož náš výcvikový plac nebyl rozměrově vyhovující pro zkoušku SPr2, přesunuli jsme se kolem 9:45 hod. na předem domluvený plac – hřiště ve Staré Vsi u Bílovce.

Něco málo po 10:00 hodině začala zkouška SPr2 na o pár kilometrů vzdáleném place. Figuroval Janalík P.. Anndy oběhl všechny zástěny bez problémů, až na poslední i přes třetí vyslání na maketu ji neoběhl, pravděpodobně z důvodu, že rozhodčí stála vedle makety a to jej rozhodilo, odcházel ze zkoušky s diskvalifikací. Následoval nástup Matyho, Maty odkousal celou obranu až do konce. Nakonec však při konečném součtu mu nevyšli body, kvůli drobným nepřesnostem. Po 11:00 hodině jsme se vraceli zpět na naše kynologické cvičiště, zde následovalo občerstvení. Po jídle se konaly speciální cviky. Kolem 12:00 hodiny bylo vše hotovo a následovalo závěrečné vyhodnocení zkoušek.

Zkoušky se nesly v příjemném duchu, dle slov zkouškařů se někteří pokusí o nápravu na jaře.

Děkujeme rozhodčí za nové poznatky a připomínky jak na sobě zapracovat a všem zúčastněným pomocníkům akce za pomoc.

Výsledky zkoušek:

Jméno a příjmení

Typ zkoušky

Výsledek zkoušky

  1.  Petra Šimečková

ZZO

39/N

  1.  Naděžda Pavlosková

ZZO

53/PV

  1.  Adéla Voráčková

BH

44/O

  1.  Alena Kanková

BH

51/O

  1.  Vendula Beranová

BH

0/DISK.

  1.  Radim Nikel

SPr2

64/N

  1.  Stanislav Horák

SPr2

0/DISK