Jdi na obsah Jdi na menu
 


Italské tiramisu

30. 3. 2016

 

 

3 vejce

5 lžic krupicového cukru

500 g Mascarpone

Cukrářské piškoty

½ hrnku pomerančového likéru (rum, pomerančová šťáva,cukr)

½ hrnku silného espresa

½ tabulky hořké čokolády

½ hrnku kakaa

 

Ušleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme mascarpone a pomalu promícháme, na závěr lehce vetřeme sníh z bílků.

Piškoty rozložíme do vyšší misky, pokapeme kávou a likérem, rozetřeme na ně polovinu krému posypeme kakaem a nastrouhanou čokoládou a znovu navrstvíme piškoty, zakapeme, potřeme krémem a zasypeme kakaem a čokoládou. Necháme alespoň do druhého dne v lednici uležet.

 

Zdroj: Apetit

 

tiramisu.jpg