Jdi na obsah Jdi na menu
 


Játrová paštika z vína a provensálského koření

23. 10. 2010

 

200 g másla + trochu na polití

500 g kuřecích nebo kachních jater

1 cibule

200 ml drůbežího vývaru

150 ml bílého vína

2 lžičky provensálského koření

sůl, pepř

100 ml smetany ke šlehání

 

Omytá játra odblaníme a pokrájíme na kousky. V pánvi na 2 lžících másle zesklovatíme cibuli, přidáme játra a necháme je zatáhnout. Zalijeme vývarem a vínem, osolíme, opepříme, přidáme koření a povaříme 10 - 15 minut doměkka. Slijeme do hlubší misky, dodáme zbytek másla  a rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Přidáme tolik smetany, aby směs měla konzistenci hustší omáčky. Rozdělíme do misek a zalijeme trochou rozpuštěného másla. Případně můžeme i uložit do mrazáku.

Pomazánku nám chutná víc bez zalití másla, musí se ale dát do misky s uzávěrem.

 

Zdroj: Apetit 8/2010

 

jatrova_pastika_vinem_provensal.jpg