Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tofu na sladkokyselo

10. 7. 2019

300 g tofu
7 lžic sójové omáčky
2 lžička chilli pasty
3 lžíce vína
4 lžíce octa
3 mrkve
2 kapie
1 svazek jarní cibulky
200 g konzervovaného ananasu
3 lžičky škrobové moučky
3 lžíce domácího kečupu
2 lžíce oleje
2 hrsti arašídů
(maso pro masožravce:-)

 

Tofu necháme marinovat ve směsi 3 lžic sójové omáčky, chilli pasty, vína a lžíce octa. Mrkve, kapii a jarní cibulku nakrájíme na tenké nudličky. Pokrájíme ananas na kostičky. V misce smícháme škrobovou moučku, 200 ml vody, kečup, 4 lžíce sojové omáčky a 3 lžic octa. Nasucho opražíme arašídy. Rozpálíme pánev wok, vlijeme do ní olej a zahřejeme. Vsypeme zeleninu a mícháme tři minuty. Vložíme marinované tofu a smažíme další tři minuty. Přidáme ananas, zahřejeme, zalijeme připravenou omáčkou, přidáme arašídy a necháme projít varem. Podáváme s rýží. 

Zdroj: Kuchařka ze Svatojánu - zahrada na talíři

 

tofu_na_sladkokyselo.jpg