Kváskový chléb - recepty
Příspěvky
Nehnětený speciál
27. 2. 2016
| Rubrika: Kváskový chléb - recepty
Recept na úžasný nehnětený chlebík pekařky - kamarádky, se kterou se již delší dobu znám, ale nikdy jsem se s ní neviděla, přesto si dovoluji říci, že jsme spřízněné duše.
Takže v případě dotazů se obracejte na ni: marta.smerdova@centrum.cz
Mimochodem je to ta dobrá duše, která mě zpočátku vedla a odpovídala na mé otázky :-)
Zveřejnění tohoto receptu mi dovolila.
Severský samožitný chléb podle Maškrtnice
27. 2. 2016
| Rubrika: Kváskový chléb - recepty
Maškrtnica je guru v pečení chleba. Její blog je úžasný. Recepty jsou podrobné a přesné. Tento chléb nedoporučuji pro začátečníky, i když v jejím podání je všechno naprosto jasné. Myslím si, že je lepší, když už máte něco odpečeno. Naučíte se dělat záparu.
Na tento chléb budete potřebovat formu.
Recept zveřejňuji s jejím svolením.
Recept zveřejňuji se svolením autorky.
Vesnický chléb
27. 2. 2016
| Rubrika: Kváskový chléb - recepty
Odkaz na originál receptu:
http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/chleby_-slane-zaviny/vesnicky-chleb--celokvaskovy-.html
Doporučuji vysypat ošatku otrubami, chléb je pak krásně křupavý.
Podmáslový chléb
27. 2. 2016
| Rubrika: Kváskový chléb - recepty
Tento recept zveřejňuji se svolením autorky Ivy z Pekárnománie.
Je to náš nejoblíbenější chléb, který nám velmi chutná a vždy se povede.
Je to prostě radost.
Určitě stojí za to, projít si následující stránky:
www.primapekarna.estranky.cz
Bramborovo-pšenično-žitný chléb
27. 2. 2016
| Rubrika: Kváskový chléb - recepty
Další jistota, která se vždy povede. Chleba je díky bramboře vláčný a "mokrý". Jak dlouho vydrřž, to opravdu nevím, my ho vždycky do dvou dní sníme.
Chleba od Luboše
27. 2. 2016
| Rubrika: Kváskový chléb - recepty
Od kterého Luboše tento chleba je, to opravdu nevím. Z úcty k autorovi jeho název zachovávám. Hodnoty jsou na bochníček do menší ošatky, chleba je z něho pak 800 g. V závorce je pak chléb 1,5 větší cca 1200 g) Logicky tedy, pokud chcete 2 malé, znásobte pak 2x první čísla. :-)
Tento chléb je další jistota, která nezklame a vždycky vyjde.