Co k domácímu chlebu
Příspěvky
Paštika z bůčku a brambor
27. 2. 2016
| Rubrika: Co k domácímu chlebu
Pečená paštika
27. 2. 2016
| Rubrika: Co k domácímu chlebu
Recepty na paštiky mám od mé kolegyně z práce. Dá se říct, že jsem je vyměnila za recepty na chleby. Je skvělé, když máte kolem sebe lidi se stejnými zájmy.
Domácí šunka
27. 2. 2016
| Rubrika: Co k domácímu chlebu
Šunka bez chemie, více se mi daří drůbeží, ale ani za vepřovou se nemusím stydět.
Šunkovar není potřeba. Naložte ji do sáčku na výrobu tlačenky. Je sice větší práce s pěchováním, ale než budete investovat do šunkovaru, přesvědčte se, že vás to bude bavit, abyste nevyhodili peníze zbytečně. Já jsem si šunkovar koupila až po půl roce dělání šunky v sáčku, kdy už jsem si byla jistá, že ji prostě dělat budu.
Máslo na namazání
27. 2. 2016
| Rubrika: Co k domácímu chlebu
Nechci ho nazývat pomazánkovým máslem, abyste se neudělali hned podle názvu špatnou představu.
Toto máslo je možné lehce namazat a navíc je zdravější (je obohaceno látkami z kvalitního oleje - ten musí být za studena lisovaný. Různé druhy se dají velmi narychlo koupit třeba v drogerii DM v sekci Alnatura)
Luštěninová pomazánka
27. 2. 2016
| Rubrika: Co k domácímu chlebu
Nejoblíbenější u nás je z cizrny, rychlejší je pak z červené čočky. Mohou mít spoustu podob, ale základ dělám stejný
Cuketový salát s avokádem a fetou
27. 2. 2016
| Rubrika: Co k domácímu chlebu
Vhodné na chleba, k masu anebo jen tak...
Škvarková pomazánka
27. 2. 2016
| Rubrika: Co k domácímu chlebu
Tak toto je základ, když jdeme na košt. Žaludek se musí hodně "promastit". Na internetu jsem narazila na následující recept, který nám moc vyhovuje:
http://recepty.vareni.cz/sumavska-skvarkova-pomazanka/
Pečená paštika z kuřecích jater
27. 2. 2016
| Rubrika: Co k domácímu chlebu