Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Příměstské tábory - aktuální volné termíny

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Výborné sprinty na Youth Athletics - Sokol Grand Prix

 

Nedělní odpoledne patřilo na atletickém stadiónu Mirka Tučka v Kolíně mládežnickému mítinku Youth Athletics - Sokol Grand Prix, který se konal za podpory města Kolín jako součást sletových soutěží České obce sokolské. Na startu bylo na 150 mladých atletů v kategoriích staršího žactva a dorostu z 23 klubů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Proběhl už 66. ročník půlmaratónu Kolín - Velký Osek - Kolín

V nedělním dopoledni proběhl už 66. ročník tradičního půlmaratónu Kolín - Velký Osek - Kolín. Kromě hlavního závodu proběhl v rámci doprovodného programu také závod na 5 kilometrů a dětské závody.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Rezerva mužů první kolo vyhrála, ženy skončily druhé

Kutnohorský stadión hostil v neděli 5. května první kolo přeboru Středočeského kraje družstev mužů a žen. Kromě tradičně startující kolínské mužské rezervy absolvoval po řadě let obnovenou premiéru také B tým žen pod vedením Radka Bechyněho. Oběma kolínským družstvům se dařilo. Muži těsně zvítězili před AK Sokol Nehvizdy a ženy se stejným klubem jen o pár bodů prohrály.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Josef Pazdera překonal český žákovský rekord!

V sobotu 4. května proběhl na kolínském stadiónu letošní ročník memoriálu Josefa Hájka v hodu kladivem. K vidění byly výborné výkony, mezi nimiž kraloval letošní nejdelší český hod Volodymyra Myslyvchuka, který je nejen novým rekordem kolínského stadiónu, ale i hlasitou přihláškou do boje o olympijskou Paříž. Výrazně se blýskl také kolínský žákovský svěřenec Tomáše Prajsnera Josef Pazdera, který o 26 cm překonal 29 let starý český rekord pozdějšího medailisty z mistrovství světa Lukáše Melicha!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladší žáci zahájili prvním kolem ve Vlašimi

V pátek 3. května zahájila boje v přeboru Středočeského kraje také družstva mladších žáků a žákyň. Ve Vlašimi se setkaly týmy skupiny B, v níž startují také kolínské celky. Lépe si vedli chlapci, kteří v prvém kole zvítězili, děvčata pak obsadila třetí příčku. Oba týmy tak vykročily za postupem do podzimního finále.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Výborné výkony na 70. ročníku Polabských závodů - doplněny fotogalerie

 

Jeden z nejstarších českých atletických mítinků, kolínské Polabské závody, ve středu 1. května napsal už 70. ročník své historie a počtem účastníků i úrovní se vrátil do doby své největší slávy v 70. letech minulého století. Představilo se na něm totiž na 280 atletů z 38 klubů a k vidění byly špičkové výkony, a to i v podání domácích atletů.   Fotogalerie Ivany Tomaňové    Fotogalerie Jindřicha Semotama

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

V Kolíně proběhly závody vrhačské sekce ČAS

V neděli 28. dubna hostil kolínský stadión Mirka Tučka závody vrhačské sekce Českého atletického svazu. Ve startovní listině závodu byli i čtyři kolínští kladiváři. Mezi muži si posunul letošní maximum Martin Buryan na 66,65 m, Vlastimil Trnka v kategorii mužů do 22 let hodil 49,72 m, junior Ondřej Veselý vylepšil svůj osobní rekord na 48,21 m a řekl si o nominaci na mistrovství republiky. Dorostenec Antonín Adam upevnil své vedení v českých tabulkách, když svůj sobotní výkon vylepšil o 11 centimetrů na 63,28 m.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na mistrovské desítce byl Milan Janoušek devátý

Letošní mistrovství České republiky v běhu na 10 000 metrů na dráze hostil uplynulou sobotu Holešov. Dvojici nejlepších kolínských vytrvalců Milanu Janouškovi a Romanu Pazderovi se ale nepodařilo zopakovat vynikající 4. a 5. místo i výborné časy. Milan Janoušek tentokrát doběhl na deváté příčce za 31:37,09 min. a Roman Pazdera odstoupil ze závodu těsně před jeho polovinou.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Dorostenci a dorostenky zamířili za postupem

Foto: Ivana Tomaňová

Za krásného jarního počasí se ve staroboleslavské Houštce uskutečnilo letošní 1. kolo přeboru Středočeského kraje družstev juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek. Prudce se zvyšující konkurenci v našem kraji dokumentuje, že startovalo 40 týmů a v nich na 450 závodníků a závodnic.    Fotogalerii Ivany Tomaňové naleznete ZDE

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Starší žáci i žákyně zahájili vítězně

V pátek 26. dubna zahájila na stadiónu Mirka Tučka v Kolíně letošní mistrovská dráhová sezóna 1. kolem přeboru Středočeského kraje družstev staršího žactva. V domácím prostředí kolínská družstva dokázala nejen zvítězit, ale řada mladých atletů ukázala výborně výkony.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Skvělé kladivo v Kolíně!

V sobotu se v Kolíně uskutečnil kladivářský mítink a zároveň vrhačský pětiboj, na němž především v kladivářském sektoru padaly vynikající výkony a podíleli se na nich i kolínští závodníci.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Pavel Peňáz přivezl z Toruně tři stříbra!

Ve dnech 17.-23. března se v polské Toruni uskutečnil letošní halový evropský šampionát veteránů, jehož součástí jsou tradičně vedle halových disciplín i dlouhé hody. Pavel Peňáz, který v letošní roce naposledy soutěžil v kategorii mužů nad 50 let, dokázal vybojovat hned ve třech disciplínách stříbrnou medaili. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Beránková, Györgyová a Pazdera zlatí na KP v krosu

 

Letošní 82. ročník Běhu sady Vodranty se v neděli 24. března běžel opět jako přebor Středočeského kraje v přespolním běhu. Kolínským běžcům se na něm dařilo především ve starších kategoriích a ziskem tří zlatých, tří stříbrných a jedné bronzové medaile se v konkurenci 16 klubů stali medailově nejúspěšnějším klubem.  

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Oddílové školení rozhodčích III. třídy

T.J. Sokol Kolín - atletika pořádá v sobotu 6. dubna 2024 oddílové školení rozhodčích III. třídy. Toto školení proběhne od 9 do 17 hodin na Střední odborné škole informatiky a spojů v Kolíně a jako školitel je povede ústřední rozhodčí Vladimír Veselý. Oddíl oslovil rodiče našich členů a závodníků a aktuálně je přihlášeno na 30 zájemců. Pokud má o školení zájem i někdo další z řad členů našeho oddílu, sdělte tento zájem na e-mail jiri.tucek@email.cz. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Pozvánka na valnou hromadu T.J. a oddílu 2024

Výbor Tělocvičné jednoty Sokol Kolín - atletika a výbor oddílu atletiky svolává na úterý 19. března 2024 valnou hromadu. Ta se uskuteční od 18:00 hod. v CEROPu Kolín v historickém sálu. Právo účasti s hlasem rozhodujícím mají všichni členové T.J., kteří k 19.3.2024 dovrší 18 let. Mladší členové se mohou zúčastnit pouze s hlasem poradním.

Pozvánka na VH        Jednací řád       Výroční zpráva 2023

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na žákovském šampionátu štafeta dívek bronzová!

 

Posledním letošním halovým šampionátem bylo už tradičně první březnový víkend mistrovství České republiky v kategorii žactva. Kolínskou atletiku v hale Otakara Jandery v pražské Stromovce reprezentovalo v individuálních disciplínách pět žákyň a jeden žák a také štafeta dívek na 4x200 metrů. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Záznam z vyhlašování ankety Sportovec Kolína 2023

Na tomto místě byla minulý týden zveřejněna informace o tom, že proběhne přímý přenos z kolínského divadla ze slavnostního večera při příležitosti vyhlašování výsledků ankety Sportovec Kolína 2023, a následně i omluva, že se tento přímý přenos z technických příčin neuskutečnil. Nyní vám chceme alespoň poskytnout záznam z tohoto nejen pro kolínské atlety úspěšného večera, který naleznete na kanálu YouTube kolínského městského úřadu na níže uvedeném odkazu.

https://www.youtube.com/watch?v=-kOB6ZBCtcY&t=4433s 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Stříbrné Špringrová a Bébrová, bronzoví Hnida a štafeta!

 

Poslední únorový víkend patřil v ostravské hale mistrovství České republiky v kategoriích dorostu a juniorů. Kolínskou atletiku na něm reprezentovalo v individuálních disciplinách čtrnáct mladých atletů. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na Sportovci Kolína 2023 získali atleti 12 ocenění!

 

V úterý 20. února proběhl v kolínském divadle tradiční galavečer ankety Sportovec Kolína 2023, který tentokrát moderoval Martin Čermák. Během téměř dvouhodinového vydařeného programu, v němž vystoupil zpěvák Petr Konývka v doprovodu Tomáše Tesaře, skupina gymnastického aerobiku Fit Studio Energy a taneční tým CrossDance Kolín, se velkého uznání dočkali naši atleti, když z 31 ocenění si odnesli v silné konkurenci desítek kolínských klubů a oddílů plných dvanáct a vítězství jim patřilo ve čtyřech ze sedmi vyhlašovaných kategorií!  

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky