Jdi na obsah Jdi na menu

Cinkne na šampionátu mužů a žen medaile?

O nastávajícím víkendu se v hale Otakara Jandery v pražské Stromovce uskuteční letošní mistrovství České republiky mužů a žen. Kolínskou atletiku na něm bude zastupovat osmička atletů, která bude usilovat v konkurenci nejlepších českých atletů o další rozšíření letošní kolínské medailové kolekce.

Největší medailovými želízky v ohni jsou trojskokanka Šárka Buranská, která má ze závodnic vybraných ke startu nejlepší letošní výkon, i když rozdíly jsou pouze centimetrové, a výškař Matyáš Dalecký, který drží letos druhý nejlepší výkon i před Jaroslavem Bábou.

Těsně za nejlepší českou trojkou je svým letošním sprinterským kolínským rekordem v běhu na 60 metrů teprve sedmnáctiletý junior Štěpán Hampl a čtvrtá příčka patří v běhu na 800 metrů Renatě Vocáskové. Výraznou šanci na minimálně finálové umístění má také sprinterka Helena Jiranová, která je sedmá na 200 metrů i 60 metrů překážek a představit by se měla i na hladkých 60 metrů. Sedmou příčku drží také tyčkařka Zuzana Pražáková.

Nejpřekvapivějším kolínským účastníkem českého halového vrcholu je dorostenec Stanislav Jíra, který si o místo mezi českou sprinterskou špičkou v běhu na 60 metrů řekl stříbrnou medailí a výborným časem 6,99 s minulý víkend na dorosteneckém šampionátu. První zkušenost z "velkého" šampionátu udělá také dorostenecká výškařka Denisa Pešová.