Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Česká štafeta s Jiřím Synkem splnila limit na juniorské MS!

 

V úterý 28. května se v Ostravě uskutečnil letošní ročník Zlaté tretry. V národním programu se představili také kolínští atleti. Největšího úspěchu dosáhl svěřenec Antonína Morávka Jiří Synek, který byl členem české juniorské štafety na 4x100 metrů, která po výborném výkonu překonala limit pro start na juniorském mistrovství světa, které proběhne na konci srpna v peruánské Limě!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínské šance pro gigant

Letos dříve než obvykle, už ve dnech 15.-16. června, proběhne na stadiónu v Ostravě - Vítkovicích mistrovství České republiky juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek. A protože do uzávěrky přihlášek zbývá posledních 13 dnů, je možné se podívat na šance kolínských atletů jak na účast na šampionátu, tak na případné finálové či medailové vyhlídky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Rezervy mužů a žen skončily druhé

Druhé kolo Středočeského přeboru družstev mužů a žen, v němž startují i obě kolínské rezervy, hostil tentokrát českobrodský stadión. O letošní kvalitě této soutěže svědčí jak počty startujících, které se pohybovaly od 20 do 40 závodníků v disciplíně, tak také výkony, z nichž mnohé by se neztratily ani v prvoligové soutěži.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

V druhém ligovém kole ženy vítězné, muži druzí

 

Druhé kolo prvoligové soutěže mužů a žen, v němž obě kolínská družstva obhajovala výrazné vítězství z prvního dějství, hostil za příjemného počasí mladoboleslavský stadión. Oba kolínské týmy disponovaly tentokrát slabší sestavou, přičemž výrazně hůře na tom byli muži.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Žáci 7. ZŠ Kolín vyhráli krajské finále Poháru rozhlasu

V úterý 21. května hostil stadión Mirka Tučka krajské finále Poháru rozhlasu východní části Středočeského kraje. Okres Kolín na něm reprezentovala ve všech čtyřech kategoriích družstva 7. ZŠ Kolín, Masarykova a v boji o medaile i postup do republikového finále si vedla velmi dobře.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Deset medailí z krajských přeborů staršího žactva

Den po přeborech Středočeského kraje dospělých, juniorů a dorostu se o tituly přeborníků utkali ve Vlašimi také starší žáci a žákyně. Kolínští atleti, kterým chyběli tři medailoví kandidáti Josef Pazdera, Eliška Ptáčková a Kateřina Bílková, na nich vybojovali deset medailí, což je po nymburských a kladenských atletech třetí nejvyšší počet, zároveň je to ale pouze poloviční zisk oproti předchozímu roku.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolín hostil krajské přebory dospělých, juniorů a dorostu

Letošnímu přeboru Středočeského kraje jednotlivců v kategoriích dospělých, juniorů a dorostu, který se uskutečnil v sobotu 18. května na stadiónu Mirka Tučka, příliš nepřálo počasí. Přesto kolínští atleti předvedli řadu vynikajících výkonů a nasbírali téměř padesátku umístění v nejlepší trojici.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínští muži i ženy dominovali v prvním ligovém kole!

 

Letošní první kolo prvoligové soutěže mužů a žen hostil stadión ve staroboleslavské Houštce. Oba kolínské týmy se na něm představily ve výborné formě a závod přesvědčivě ovládly. Vykročily tak k postupu do podzimního finále mistrovství České republiky, ve kterém budou v Táboře startovat všechny extraligové kluby a vítězové tří prvoligových skupin.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladší žactvo vybojovalo šest medailí

 

Za příjemného jarního počasí se na kutnohorském stadiónu uskutečnil ve středu 8. května letošní přebor Středočeského kraje v kategorii mladšího žactva. Kolínští atleti se v silné konkurenci 350 závodníků a závodnic z 26 klubů neztratili a vybojovali šest medailí.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Příměstské tábory - aktuální volné termíny

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Výborné sprinty na Youth Athletics - Sokol Grand Prix

 

Nedělní odpoledne patřilo na atletickém stadiónu Mirka Tučka v Kolíně mládežnickému mítinku Youth Athletics - Sokol Grand Prix, který se konal za podpory města Kolín jako součást sletových soutěží České obce sokolské. Na startu bylo na 150 mladých atletů v kategoriích staršího žactva a dorostu z 23 klubů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Proběhl už 66. ročník půlmaratónu Kolín - Velký Osek - Kolín

V nedělním dopoledni proběhl už 66. ročník tradičního půlmaratónu Kolín - Velký Osek - Kolín. Kromě hlavního závodu proběhl v rámci doprovodného programu také závod na 5 kilometrů a dětské závody.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Rezerva mužů první kolo vyhrála, ženy skončily druhé

Kutnohorský stadión hostil v neděli 5. května první kolo přeboru Středočeského kraje družstev mužů a žen. Kromě tradičně startující kolínské mužské rezervy absolvoval po řadě let obnovenou premiéru také B tým žen pod vedením Radka Bechyněho. Oběma kolínským družstvům se dařilo. Muži těsně zvítězili před AK Sokol Nehvizdy a ženy se stejným klubem jen o pár bodů prohrály.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Josef Pazdera překonal český žákovský rekord!

V sobotu 4. května proběhl na kolínském stadiónu letošní ročník memoriálu Josefa Hájka v hodu kladivem. K vidění byly výborné výkony, mezi nimiž kraloval letošní nejdelší český hod Volodymyra Myslyvchuka, který je nejen novým rekordem kolínského stadiónu, ale i hlasitou přihláškou do boje o olympijskou Paříž. Výrazně se blýskl také kolínský žákovský svěřenec Tomáše Prajsnera Josef Pazdera, který o 26 cm překonal 29 let starý český rekord pozdějšího medailisty z mistrovství světa Lukáše Melicha!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladší žáci zahájili prvním kolem ve Vlašimi

V pátek 3. května zahájila boje v přeboru Středočeského kraje také družstva mladších žáků a žákyň. Ve Vlašimi se setkaly týmy skupiny B, v níž startují také kolínské celky. Lépe si vedli chlapci, kteří v prvém kole zvítězili, děvčata pak obsadila třetí příčku. Oba týmy tak vykročily za postupem do podzimního finále.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Výborné výkony na 70. ročníku Polabských závodů - doplněny fotogalerie

 

Jeden z nejstarších českých atletických mítinků, kolínské Polabské závody, ve středu 1. května napsal už 70. ročník své historie a počtem účastníků i úrovní se vrátil do doby své největší slávy v 70. letech minulého století. Představilo se na něm totiž na 280 atletů z 38 klubů a k vidění byly špičkové výkony, a to i v podání domácích atletů.   Fotogalerie Ivany Tomaňové    Fotogalerie Jindřicha Semotama

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

V Kolíně proběhly závody vrhačské sekce ČAS

V neděli 28. dubna hostil kolínský stadión Mirka Tučka závody vrhačské sekce Českého atletického svazu. Ve startovní listině závodu byli i čtyři kolínští kladiváři. Mezi muži si posunul letošní maximum Martin Buryan na 66,65 m, Vlastimil Trnka v kategorii mužů do 22 let hodil 49,72 m, junior Ondřej Veselý vylepšil svůj osobní rekord na 48,21 m a řekl si o nominaci na mistrovství republiky. Dorostenec Antonín Adam upevnil své vedení v českých tabulkách, když svůj sobotní výkon vylepšil o 11 centimetrů na 63,28 m.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na mistrovské desítce byl Milan Janoušek devátý

Letošní mistrovství České republiky v běhu na 10 000 metrů na dráze hostil uplynulou sobotu Holešov. Dvojici nejlepších kolínských vytrvalců Milanu Janouškovi a Romanu Pazderovi se ale nepodařilo zopakovat vynikající 4. a 5. místo i výborné časy. Milan Janoušek tentokrát doběhl na deváté příčce za 31:37,09 min. a Roman Pazdera odstoupil ze závodu těsně před jeho polovinou.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Dorostenci a dorostenky zamířili za postupem

Foto: Ivana Tomaňová

Za krásného jarního počasí se ve staroboleslavské Houštce uskutečnilo letošní 1. kolo přeboru Středočeského kraje družstev juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek. Prudce se zvyšující konkurenci v našem kraji dokumentuje, že startovalo 40 týmů a v nich na 450 závodníků a závodnic.    Fotogalerii Ivany Tomaňové naleznete ZDE

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Starší žáci i žákyně zahájili vítězně

V pátek 26. dubna zahájila na stadiónu Mirka Tučka v Kolíně letošní mistrovská dráhová sezóna 1. kolem přeboru Středočeského kraje družstev staršího žactva. V domácím prostředí kolínská družstva dokázala nejen zvítězit, ale řada mladých atletů ukázala výborně výkony.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky