Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Pavel Peňáz přivezl z Toruně tři stříbra!

Ve dnech 17.-23. března se v polské Toruni uskutečnil letošní halový evropský šampionát veteránů, jehož součástí jsou tradičně vedle halových disciplín i dlouhé hody. Pavel Peňáz, který v letošní roce naposledy soutěžil v kategorii mužů nad 50 let, dokázal vybojovat hned ve třech disciplínách stříbrnou medaili. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Beránková, Györgyová a Pazdera zlatí na KP v krosu

 

Letošní 82. ročník Běhu sady Vodranty se v neděli 24. března běžel opět jako přebor Středočeského kraje v přespolním běhu. Kolínským běžcům se na něm dařilo především ve starších kategoriích a ziskem tří zlatých, tří stříbrných a jedné bronzové medaile se v konkurenci 16 klubů stali medailově nejúspěšnějším klubem.  

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Oddílové školení rozhodčích III. třídy

T.J. Sokol Kolín - atletika pořádá v sobotu 6. dubna 2024 oddílové školení rozhodčích III. třídy. Toto školení proběhne od 9 do 17 hodin na Střední odborné škole informatiky a spojů v Kolíně a jako školitel je povede ústřední rozhodčí Vladimír Veselý. Oddíl oslovil rodiče našich členů a závodníků a aktuálně je přihlášeno na 30 zájemců. Pokud má o školení zájem i někdo další z řad členů našeho oddílu, sdělte tento zájem na e-mail jiri.tucek@email.cz. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Pozvánka na valnou hromadu T.J. a oddílu 2024

Výbor Tělocvičné jednoty Sokol Kolín - atletika a výbor oddílu atletiky svolává na úterý 19. března 2024 valnou hromadu. Ta se uskuteční od 18:00 hod. v CEROPu Kolín v historickém sálu. Právo účasti s hlasem rozhodujícím mají všichni členové T.J., kteří k 19.3.2024 dovrší 18 let. Mladší členové se mohou zúčastnit pouze s hlasem poradním.

Pozvánka na VH        Jednací řád       Výroční zpráva 2023

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na žákovském šampionátu štafeta dívek bronzová!

 

Posledním letošním halovým šampionátem bylo už tradičně první březnový víkend mistrovství České republiky v kategorii žactva. Kolínskou atletiku v hale Otakara Jandery v pražské Stromovce reprezentovalo v individuálních disciplínách pět žákyň a jeden žák a také štafeta dívek na 4x200 metrů. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Záznam z vyhlašování ankety Sportovec Kolína 2023

Na tomto místě byla minulý týden zveřejněna informace o tom, že proběhne přímý přenos z kolínského divadla ze slavnostního večera při příležitosti vyhlašování výsledků ankety Sportovec Kolína 2023, a následně i omluva, že se tento přímý přenos z technických příčin neuskutečnil. Nyní vám chceme alespoň poskytnout záznam z tohoto nejen pro kolínské atlety úspěšného večera, který naleznete na kanálu YouTube kolínského městského úřadu na níže uvedeném odkazu.

https://www.youtube.com/watch?v=-kOB6ZBCtcY&t=4433s 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Stříbrné Špringrová a Bébrová, bronzoví Hnida a štafeta!

 

Poslední únorový víkend patřil v ostravské hale mistrovství České republiky v kategoriích dorostu a juniorů. Kolínskou atletiku na něm reprezentovalo v individuálních disciplinách čtrnáct mladých atletů. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na Sportovci Kolína 2023 získali atleti 12 ocenění!

 

V úterý 20. února proběhl v kolínském divadle tradiční galavečer ankety Sportovec Kolína 2023, který tentokrát moderoval Martin Čermák. Během téměř dvouhodinového vydařeného programu, v němž vystoupil zpěvák Petr Konývka v doprovodu Tomáše Tesaře, skupina gymnastického aerobiku Fit Studio Energy a taneční tým CrossDance Kolín, se velkého uznání dočkali naši atleti, když z 31 ocenění si odnesli v silné konkurenci desítek kolínských klubů a oddílů plných dvanáct a vítězství jim patřilo ve čtyřech ze sedmi vyhlašovaných kategorií!  

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Anita Hrušková si spravila chuť

Jen tři dny po ne zcela vydařeném vystoupení na mistrovství České republiky si výškařka Anita Hrušková spravila chuť na stříbrném mítinku World Indoor Tour Hvězdy v Nehvizdech 2024. Anita překonala laťku ve výšce 177 centimetrů, což je její druhý nejlepší výkon v kariéře, a podlehla pouze novopečené mistryni České republiky Zdaře Pezinkové, která zdolala stejnou výšku, ale měla lepší zápis.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na šampionátu mužů a žen bronz a čtyři finále!

 

Vrchol domácí halové sezóny - mistrovství České republiky v kategorii mužů a žen - hostila o uplynulém víkendu Ostrava. Kolínskou atletiku na něm reprezentovala osmička závodníků, z nichž šest se představilo hned v první den soutěží. A tyčkařka Zuzana Pražáková dokázala znovu pro kolínské barvy vybojovat mistrovskou medaili, v letošní sezóně kolínskou první.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na domácím halovém vrcholu se představí sedmička Kolíňáků

O nadcházejícím víkendu bude hala v ostravských Vítkovicích hostit mistrovství České republiky v kategoriích mužů a žen. Ve zveřejněném výběru startujících figuruje také sedm kolínských atletů a atletek. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Sofie Proňová pátá, Vojtěch Slavík šestý

 

Od pátku do neděle 9.-11. února proběhlo v hale Otakara Jandery v pražské Stromovce letošní první mistrovství České republiky ve vícebojích a chůzi. Jako první vstoupily do bojů na šampionátu žákyně, mezi které se svými výkony nominovaly i dvě svěřenkyně trenérů Dominika Holuba a Jakuba Dudáše Kateřina Bílková a Yvona Szitásová. V sobotu pak do svého sedmiboje vstoupili i Antonín Tvrzník a Vojtěch Slavík a v neděli absolvovala svůj chodecký závod Sofie Proňová.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Nový oddílový rekord Anety Bedrnové

Sokol Kolín-atletika byl spolupořadatelem mítinku, který se uskutečnil v sobotu v hale na pražském Strahově. Jako příležitost v boji o blížící se šampionáty jej využila i celá řada kolínských atletů. Skvěle si vedla především mladá sprinterka z tréninkové skupiny Antonína Morávka Aneta Bedrnová.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Přihlášky na příměstský sportovní tábor jsou spuštěny

Jsou spuštěny přihlášky na příměstský sportovní tábor pořádaný Ondrou Paříkem. Najdete je na webu: www.sportjezivot.cz. Všeobecné informace k táborům 2024.pdf

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Pět Kolíňáků bude bojovat na víkendových šampionátech

Letošními prvními halovými mistrovstvími České republiky budou o následujícím víkendu již tradičně šampionáty vícebojařů a chodců. V hale Otakara Jandery v pražské Stromovce zasáhne do těchto bojů pětice kolínských atletů, která byla nominována technickými delegáty jednotlivých mistrovství.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Halové šampionáty se blíží

O uplynulém víkendu opět řada kolínských atletů využila startovní příležitosti k posílení svých šancí na nominaci k bojům na halových mistrovstvích České republiky, jejichž seriál zahajuje již tento víkend šampionáty chodců a vícebojařů v hale Otakara Jandery v pražské Stromovce.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Výroční zpráva a tabulky za rok 2023

Jako každý rok vydáváme výroční zprávu o činnosti naší T.J. a oddílu v roce 2023, která bude po účetním uzavření předchozího roku doplněna ještě o zprávu o hospodaření. V publikaci naleznete vedle úvodního slova předsedy oddílu hodnocení uplynulé sezóny, přehled reprezentačních startů, umístění našich atletů na mistrovství ČR a přeborech kraje, výsledky soutěží družstev, překonané oddílové rekordy, hodnocení našich článků sportovní přípravy a oblastí činnosti a také kompletní tabulky výkonů.

Výroční zpráva a tabulky 2023

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínská stopa na letošním Czech Indoor Gala

 

Do národním programu Zlatého mítinku WIT Czech Indoor Gala byli vybráni i tři kolínští sprinteři ze skupiny Antonína Morávka. Výborně si vedl v běhu na 200 metrů Lukáš Soukal, který si zaběhl velmi kvalitní halový osobní rekord 21,64 s. Stabilní výkonnost potvrdily v běhu na 60 metrů i Jana Šafránková a Aneta Bedrnová.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Další kolínská zlepšení v boji o šampionáty

I závěr uplynulého týdne výrazně měnil aktuální české tabulky, které budou hlavním podkladem pro technické delegáty jednotlivých halových mistrovství České republiky při sestavování nominace závodníků. Kolínští atleti startovali v obou pražských halách, Jablonci nad Nisou i Ostravě.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Skvělé zlepšení Anity Hruškové

Seriál halových mítinků pokračoval v úterý 23. ledna veřejnými závody v hale Otakara Jandery v pražské Stromovce za účasti kolínských atletů. Skvělý výkon předvedla především svěřenkyně Ratislava Šediny Anita Hrušková, která dokázala v jediném závodě vylepšit své osobní maximum o šest centimetrů na 182 cm, čímž překonala vlastní oddílový rekord v kategorii žen do 22 let a jen jediný centimetr jí chybí na absolutní kolínské maximum Denisy Pešové. Anita Hrušková se tak dostala na třetí místo aktuálních tabulek české ženské výšky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky