Jdi na obsah Jdi na menu
 


Holky z kalendáře

představení divadla ABC

 

Přítelkyně Annie a Chris chodí každý čtvrtek do dámského klubu, stejně jako většina žen z městečka. Zatímco ostatní ženy tam spíš podřimují, nebo nadšeně poslouchají nudné přednášky, Annie a Chris nevědí, proč do klubu vlastně chodí. Každá z jejich přítelkyň se musí stejně jako ony vyrovnávat s nějakou těžkou životní situací – odchodem dítěte, smrtelnou nemocí manžela, krachem živnosti, manželskou nevěrou – a to bez naděje, že jednou bude líp a že ještě za nějakým rohem čeká nový a lepší život.

John, manžel Annie, umírá po dlouhém boji s rakovinou a ve své připravené přednášce pro dámský klub přirovnává ženy ke své nejoblíbenější květině, ke slunečnici. Po Johnově pohřbu přečte Chris Johnovu přednášku v dámském klubu a všechny dámy jsou nadšené.

Klub každoročně připravuje kalendář a výtěžek z prodeje jde na charitu. Výtěžek je každý rok ale chabý, protože je větší poptávka po kalendářích s akty, nikoli po kalendářích s kostely a mosty, jak navrhuje předsedkyně dámského klubu. Chris napadne, že by se ony samy mohly nechat fotit na kalendář obnažené… Geniální umělecké akty vzbudí rozruch nejen mezi jejich protagonistkami.
         Nápad nafotit kalendář s akty je bláznivý úlet, který se pro všechny dámy promění ve velkolepou vzpouru proti osudu, proti stáří, proti životní marnosti
         Annie s Chris pro focení nadchne ještě pár dalších žen. Když se o tom ale dozví předsedkyně, je rozhodně proti a rozjede se za prezidentkou spolku. Obě přítelkyně tam jedou také a prezidentka jim dá k vydání takového kalendáře svolení…
         Chris s Annie zajistí reklamu a sotva se objeví kalendář na trhu, je hned vyprodaný. Dámský klub se stává slavným nejen v okolí, ale i v celé Anglii, a jak se novináři o tento klub začínají zajímat, dostává se skupina odvážných žen i do reklamy. Najednou ale začnou pochybovat, zda se nevypařil původní záměr a hlavně důvod, proč vlastně vše dělají.

Popularita prověří nejen dlouholetá přátelství, ale i pohnutky a charaktery všech zúčastněných. Není tak důležité, že kalendář promění ospalé městečko v metropoli a dámy z farního spolku v mediální celebrity, jako to, že jeho prostřednictvím najdou, ve stínu smrti, znovu ztracenou svobodu, hravost, nová přátelství, nové sny a novou naději.

         Byla jsem opravdu zvědavá, jak divadlo ABC námět zpracovalo. Byla jsem příjemně překvapená a nadšená.

         Obsazení: Hana Doulová, Veronika Gajerová, Radka Fidlerová, Dana Batulková, Jitka Smutná, Kateřina Macháčková, Lenka Termerová a jako geniální (neškodný) fotograf Pavel Juřica.

         Lepší sestava snad ani nemohla být. Komedie, kdy se válíte smíchy střídá drama. A jak řekli tvůrci MASHe - dramedie byla

na světě. Samozřejmě jsem čekala jak tvůrci vyřeší „nahotu“. Ale bylo to tak nádherně udělané. Převleky za deskami, maskování tak, jak bylo ve filmovém zpracování - za koláčky, květinami, konvicemi…. Opravdu důstojné a přesto půvabné. Já jsem nadšena. Moc mě mrzí že tak krásnou věc divadlo stahuje z repertoáru. .

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Květa - to je tedy škoda,že to stahují

S tak skvělým obsazením snad nemohlo ani dopadnout jinak než s aplausem velikým....to jediné mi tu u nás na vesnici chybí..

 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 104342
Měsíc: 3497
Den: 99