Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tipy na výlet

 

3.-7. 4. 2024

Litoměřice - výstaviště

Tržnice Zahrady Čech

Výstava zaměřená na všechny zahrádkáře, chalupáře, kutily, zahradníky a milovníky přírody.

Výstava nabídne tradiční prodejní sortiment: sazenice, ovocné stromky i okrasné stromky, květiny, trvalky, bylinky, ovoce, zelenina, cibuloviny, bonsaje, skleníky, novinky v zahradní technice od sekaček, křovinořezů, po pily, rekultivátory, traktůrky nebo kompostéry, zahradní nábytek, domácí potřeby a řadu dalšího.

 

6. 4. 2024, 9.00 - 14.00 hod.

Prostějov, Daliborka 3, klubovna ČZS

Volná dílna - tvarování a přesazování bonsají pro veřejnost

Volná dílna pro veřejnost - tvarování vlastních bonsají, které si zájemci o pěstování donesou, poradenský servis.

Náš Bonsai klub Haná pořádá každoročně 2 volné dílny. Na jaře pro širokou veřejnost, kdy si každý zájemce si může donést svou bonsai nebo jen předpěstovanou rostlinu. Zkušení členové navrhnou budoucí tvar rostliny, začátečníkům předvedou zakrácení větví, drátování a zájemce se tak může naučit upravovat svou rostlinu-bonsai sám. Pokud je třeba rostlinu přesadit, opět ukážeme zásady umístění stromku v bonsajové misce, doporučíme substrát a  společně zasadíme. Většinou se pak zájemci stanou i členy BK, mohou pak navštěvovat pravidelné schůzky, kde i členové tvarují po vzájemné konzultaci o  úpravě tvaru své bonsaje. Materiál poskytuje klub, příspěvek za něj je dobrovolný.

Podzimní volná dílna je pak jen pro členy, na tu zveme zkušené lektory z  různých bonsajových klubů v okolí.

Srdečně zve Bonsai klub Haná Prostějov.

 

11.-14. 4. 2024

Lysá nad Labem - výstaviště

Narcis

Přijměte pozvání na již 22. ročník prodejní výstavy Narcis. Současně s touto oblíbenou akcí proběhne také veletrh Elegance/Avantgarda a Regiony České republiky.

Ústřední expozicí výstavy Narcis bude jako každý rok obrovské pestrobarevné aranžmá z rozkvetlých narcisů, tulipánů a dalších jarních cibulovin, doplněné okrasnými dřevinami, bonsajemi a dalšími rostlinami. Chybět nebude prodej zahrádkářských potřeb, cibulovin a květinových sadeb.

Zahrádkáři si na tomto veletrhu rozhodně přijdou na své.

 

 

11.-14. 4. 2024

Praha Letňany

For garden

Mezinárodní veletrh zahradní architektury, zeleně, nábytku, zahradní a komunální techniky FOR GARDEN nabídne novinky a trendy, širokou nabídku produktů a nejvíce odborníků na jednom místě v PVA EXPO PRAHA.

Veletrh přinese nabídku všeho, co k dokonalé zahradě patří. Inspirovat se bude možné produkty tradičních firem i novinkami z oboru zahradního nábytku přes stavební materiály, podlahové krytiny nebo sortiment pro budování teras a venkovních kuchyní, až po zavlažovací systémy nebo technologie pro biobazény a jezírka. Chybět nebude ani nářadí a zahradní technika. Více na www.for-garden.cz.

 

 

13.4. 2024 od 13:00 - 22:00

Sudoměřice - v zahrádkářském areálu

Místní výstava vín Sudoměřice

Místní výstava vín v Zahrádkářském areálu "Starý potok" od 13:00 hod. dne 13.4. 2024.

 

 

18.-21. 4. 2024

Louny - výstaviště

Dům a zahrada Louny

Svátek pro všechny zahradníky!

Na třista prodejců okrasných rostlin, bylinek, keřů, zeleniny, cibulovin, zahradního nářadí, zahradní techniky, zahradního nábytku, hnojiv, postřiků, potravin, přírodních léčiv, ale i stavebního materiálů, topných systémů, tepelných čerpadel, fotovoltaiky, koupacích sudů, bazénů, saun a řadu dalšího.

Veletrh DŮM A ZAHRADA je zaměřen na průřez všemi zahradními  obory (projekty, realizace a údržba zahrad, jejich vybavení, zahradní nábytek, technika, závlahy, krby, drobné stavby, dekorace, …).

Otevírací doba pro veřejnost: denně 9.00 – 17.00 hodin

Výstavy Dům a zahrada  se v roce 2023 zúčastnilo 180 vystavovatelů a navštívilo ji 33 556 návštěvníků.

 

 

18.-21. 4. 2024

Přerov - výstaviště

FlorExpo jaro

Již se nemůžete dočkat jara? Proto přijměte pozvání na 2. ročník prodejní výstavy nejen pro všechny zahradníky a zahrádkáře – FlorExpo JARO na Výstavišti Přerov, která se uskuteční v termínu 18. – 21. dubna 2024. V pavilonu bude pro návštěvníky vytvořena nápaditá květinová expozice tvořená z nespočetného množství jarních řezaných květin na téma „ČTVERO ROČNÍCH OBDOBÍ V KVĚTECH“ Připravena bude i přehlídka okrasných stromů, keřů, kaktusů, sukulentů a bonsají. V rámci FlorExpo JARO pořídíte vše potřebné pro dům a zahradu. Myslíme i na naše nejmenší návštěvníky, kteří zde naleznou mnoho zábavných atrakcí a dětských dílniček.

 

25.-28. 4. 2024

Olomouc, výstaviště

Flora Olomouc 2024

Největší svátek květin aneb mezinárodní květinová a zahradnická výstava Flora Olomouc 2024.

Středobodem proslulé akce bude již tradičně hlavní expozice v pavilonu A, připraveny budou i velké Zahradnické trhy, několik gastrozón a pestrý doprovodný program. Ten mimo jiné zahrnuje workshopy, hudební vystoupení, aktivity pro děti a také odpočinkové zóny.

čt - so 9:00 - 18:00, ne 9:00 - 17:00

 

 

Radimovice u Želče - Sokolovna a přilehlé parkoviště. Dostupnost z Tábora linkou MHD č. 30.

pátek 26. 4. 2024 - 9:00 - 17:00 hod, sobota 27. 4. 2024 - 9:00 - 15:00 hod.

PRODEJNÍ VÝSTAVA KVĚTIN

ZO Radimovice u Želče pořádá 26.4. a 27.4. 2024 pravidelnou jarní PRODEJNÍ VÝSTAVU KVĚTIN na které budou k vidění a koupi - sadba zeleniny, skalničky, trvalky k řezu, konifery, okrasné keře, kaktusy, sukulenty, roubované okurky, léčivé byliny, balkonovky, hlízy mečíků, hlízy velkokvětých jiřin, velký výběr koření, zahrádkářské potřeby, výrobky z proutí, sadba zeleniny a bylin a drobná keramika. Otevřeno: pátek - 9:00 až 17:00 sobota - 9:00 až 15:00 Vstupné: dospělí - 40,- Kč, děti - 10,- Kč. Dostupnost z Tábora linkou MHD č. 30.

 

 

26.-28. 4. pá-so 9:00-17:00, ne 9:00-16:00 2024

Havlíčkův Brod - Kulturní dům Ostrov a přilehlé pozemky

ZAHRADA 2024

Na 29. ročníku prodejní výstavy nakoupíte zahradnické potřeby, sazenice, semena, květiny, dřeviny, sekačky a vůbec vše co je třeba k budování a pěstění zahrádek. Nebude chybět ani doplňkový sortiment jako je keramika, dřevěné hračky, proutěné zboží, potřeby pro domácnost, přírodní léčivé produkty a další. Součástí výstavy bude i nepřetržitý kulturní program na venkovním pódiu s možností občerstvení ve velkém pártystanu, - zábava pro děti - skákací hrad, malování na obličej - soutěž pro návštěvníky Pořadatelem je GEONOVA s.r.o., Havlíčkův Brod.

 

 

27.4. - 1.5. 2024

Kroměříž, výstaviště Floria

Výstava soutěžních prací floristické soutěže ČZS

Zveme vás na výstavu soutěžních prací z floristické soutěže "Staň se hvězdou floristiky" na téma "Motýlí láska", která se koná po skončení soutěže na výstavišti Floria Kroměříž.

Soutěž a výstavu pořádá Územní sdružení ČZS Kroměříž pod záštitou předsedy Jiřího Pecháčka.

Soutěže se účastní:

žáci - 4. až 9. tříd ZŠ a odpovídajících tříd gymnázií,

junioři - studenti středních škol a odpovídajících tříd gymnázií,

dospělí - ve věku 20-100 let kteří jsou členy ČZS a jsou amatéři.

Soutěž a výstava se koná za finanční podpory ministerstva zemědělství ČR.

 

27.4.-1.5. první etapa, 4.5-8.5. druhá etapa 2024

Kroměříž výstaviště

Floria jaro 2024

Výstava se koná ve dvou etapách. Je určena nejen pro všechny zahradníky a zahrádkáře. Unikátní expozice tisíců květin. Nakoupíte vše potřebné pro dům a zahradu. Vystoupí zde přední hvězdy hudební scény. Stovky prodejců z celé České republiky i ze zahraničí.

 

 

28. 4. 2024 od 10 hod.

Praha, Ovocný sad na Spořilově

Komentovaná vycházka do kvetoucího sadu

Oslavme spolu Evropský den sadů a poznejme stromy kolem nás. Dům ochránců přírody v Praze ČSOP vás zve na Komentovanou vycházku do kvetoucího sadu na Spořilově 28. 4. 2024 od 10 hod.

28. dubna je totiž Evropský den ovocných sadů! Oslava rozkvetlých sadů, kulturního dědictví a biologické rozmanitosti po celé Evropě. Tradice začala ve Velké Británii, jako Den rozkvetlých sadů. Pojďme si spolu vychutnat ten pomíjivý čas, kdy stromy kvetou.

Sejdeme se 28. 4. v 10.00 na konečné tramvají na Spořilově, v Praze.

Společně si projdeme kvetoucí sad a seznámíme se se stromy starých odrůd třešní a hrušní. Povíme si jaké staré odrůdy zde rostou a čím jsou zajímavé. Dozvíme se, jak o stromy pečovat, a co je důležité pro biodiverzitu v sadu.

Na konci vycházky nás čeká malá ochutnávka zpracovaných ovocných produktů. Řekneme si, jak využít úrodu díky tradičním metodám zpracování.

Vašimi průvodci budou: Ing. Vojtěch Ptáček, Ph.D. a Ing. Kateřina Štrossová

Vstup zdarma Srdečně zve Dům ochránců přírody v Praze.

Akce se koná s podporou MČ Praha 4

 

 

1.-5. 5. 2024

Věžky u Kroměříže

Zahrada Věžky - jaro

Co by bylo jaro bez oblíbených zahrádkářských výstav? Proto jsme si pro Vás opět přichystali Zahradu Věžky, která se bude konat od 1. 5. do 5. 5. 2024.

Co Vás čeká?

expozice květin na téma Cesta do fantazie obohacena obrázky z rukou dětí z MŠ a ZŠ Kroměříž, Františka Vančury

zábava pro děti, jízda na ponících, skákací hrad, malování na obličej

vystoupení  hudeb jako Motýl Band, skupina Harmony, DH Sebraňáci, DH Nivničanka, DH Věrovanka

Zahrádkářská poradna

 

 

9.-12. 5. 2024

České Budějovice - výstaviště

Tradiční výstava pro domácí kutily a zahrádkáře.

Nářadí a zařízení pro hobby a zahradu, rostliny a semena, stavebnictví, vytápění, klimatizace, ekologie, komunální a úklidová technika, zařízení a vybavení bytu, domu, potřeby pro domácnost, elektrické spotřebiče, vaření a kuchyňské potřeby, hračky, modelářství, potřeby pro sport a  volný čas, chovatelství, propagační a dárkové předměty, textil, oděvy, doplňky, produkční rybářství a zpracování ryb, rybářské potřeby a  zařízení pro rybáře, rybářské oblečení a obuv, krmení, nástrahy, návnady, mořský rybolov, rybářské svazy, školy, rybářská literatura, časopisy, cestovní kanceláře se specializací na rybolov, gastronomie - rybí produkty, foto, video, pobyt u vody.