Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tipy na výlet

9.-12. 5. 2024

České Budějovice - výstaviště

Tradiční výstava pro domácí kutily a zahrádkáře.

Nářadí a zařízení pro hobby a zahradu, rostliny a semena, stavebnictví, vytápění, klimatizace, ekologie, komunální a úklidová technika, zařízení a vybavení bytu, domu, potřeby pro domácnost, elektrické spotřebiče, vaření a kuchyňské potřeby, hračky, modelářství, potřeby pro sport a  volný čas, chovatelství, propagační a dárkové předměty, textil, oděvy, doplňky, produkční rybářství a zpracování ryb, rybářské potřeby a  zařízení pro rybáře, rybářské oblečení a obuv, krmení, nástrahy, návnady, mořský rybolov, rybářské svazy, školy, rybářská literatura, časopisy, cestovní kanceláře se specializací na rybolov, gastronomie - rybí produkty, foto, video, pobyt u vody.

 

8.5. - 24.5.2024, denně 9:00 - 18:00 hodin

Praha 2 , Karlovo náměstí - Moráň, Výstavní výstavní areál Praha

54. májová výstava skalniček

Největší klubová výstava skalniček, hájních rostlin, azalek a rododendronů, dřevin a jiných často velmi vzácných a málo pěstovaných rostlin. Součástí této výstavy je soutěž o Cenu návštěvníka, komentované prohlídky, ukázky stavby koryt a prodej rostlin

 

10.-12.5. 2024 Pá + So 9-18:00 hod., Ne 9-13:00 hod.

Obec Chotoviny u Tábora, Kulturní dům a přilehlé prostranství

Tradiční jarní prodejní výstava květin

Výstavu pořádá ZO ČZS Chotoviny ve spolupráci s obcí Chotoviny. Ke zhlédnutí a k prodeji budou balkonové květiny, skalničky, letničky, trvalky, léčivé byliny, cibuloviny, ovocné stromky a keře, okrasné keře, sadba zeleniny, roubované okurky, výpěstky členů organizace, zahradní technika, proutěné zboží, dárkové zboží, med a medovina, koření; dále prodej ovoce a zeleniny, rybiček do jezírek. Vstupné: dospělí 40,- Kč, děti + ZTP 10,-Kč.

 

10.-13. 5. 2024

Brno - BZ Arboretum

Iris

Zveme vás na výstavu kosatců, kterou pořádáme v Arboretu. Upozorňujeme naše návštěvníky, že vzhledem k nestabilnímu a neobvyklému průběhu počasí nemůžeme zaručit kvetení kosatců v obvyklé době a vyhrazujeme si proto možnost změny konání termínu výstavy dle aktuálního vývoje.

Sledujte proto prosím naše webové stránky, na kterých bude skutečné konání výstavy kosatců zveřejněno.

 

11. 5. 2024

Praha - Národní zemědělské muzeum na Letné

Celostátní výstava vín 2024

Dovolujeme si Vás pozvat na jedinečnou, v novodobé historii již pátou výstavu převážně nekomerčních vín s mezinárodní účastí pořádanou Českým zahrádkářským svazem, která je prezentací českých i zahraničních drobných pěstitelů, hobby vinařů a zahrádkářů.

Jedná se o největší vinařskou výstavu konanou v rámci ČZS. K degustaci bude připraveno okolo úctyhodných 1500 vzorků přihlášených vín.

Letošní výstava se koná pod záštitou ministra zemědělství Mgr. Marka Výborného, primátora hlavního města Praha doc. MUDr. Bohuslava Svobody, CSc., primátora statutárního města Olomouc Mgr. Miroslava Žbánka, MPA, za podpory Ministerstva zemědělství ČR, Vinařského fondu ČR a měst Praha a Olomouc.

Hromadné vstupenky pro členy ČZS s výraznou slevou.

 

11. 5. 2024 od 9 do 15 hod.  před Základní školou Otnice

Jarní prodejní výstava

Otničtí zahrádkáři pořádají v sobotu 11. 5. od 9 do 15 hod. před základní školou JARNÍ PRODEJNÍ VÝSTAVU. Návštěvníkům nabídnou v hojném množství semena a sazenice, letničky, trvalky, skalničky, bylinky, pokojové i řezané květiny, kaktusy, zahrádkářské potřeby, hnojiva a postřiky. Výstavu doplní prodej keramiky, přírodní kosmetiky a šperků. V nabídce budou také sýry, perníčky a jiné cukrovinky. Vyberete zde i dárek ke Dni matek, pro děti bude připravená tvořivá dílnička. Občerstvení zajištěno. Vstupné dobrovolné.

 

11. 5. 2024  Brno Botanická zahrada PfMU

Územní kolo floristické soutěže ČZS

Územní sdružení Brno město vás zve na územní kolo soutěže floristiky Českého zahrádkářského svazu.

Koná se v sobotu 11. 5., 10–12 hodin, můžete zažít aranžování květin před publikem. Přijďte podpořit soutěžící.

 

12. 5. od 14 do 18 hodin 2024  Praha 3 Atrium

Kytkobraní

V neděli 12. května se od 14 do 18 hodin uskuteční v Artiu na Praze 3, Čajkovského 12 zajímavá akce s názvem KYTKOBRANÍ. Téma tohoto jarního ročníku bude „městské pěstování“. Kromě přednášek a stánků (jedním bude Územní sdružení ČZS Praha - město), se bude jako každý rok konat swap, neboli bazárek rostlin, kam je možné přinést své vlastní výpěstky a odnést si, co přinesou jiní.

 

15.-16. a 17.-19. 5. 2024 Děčín - zámek

Děčínská Kotva - Mistrovství floristů ČR

Mistrovství floristů České republiky, letošní téma: musica.

Probíhá v areálu zámku Děčín, Dlouhá jízda 1254, 405 02 Děčín 1.

Aranžérská soutěž se koná 15.–16. 5. 2024 - přístupná veřejnosti.

Hodnocení soutěžních prací proběhne dle stobodového hodnoticího systému Evropské federace profesionálních floristických asociací FLORINT.

Soutěžní kategorie: žák, junior, senior, hobby.

Následuje výstava pro veřejnost 17.–19. 5. 2024.

Soutěž pořádá:

Svaz květinářů a floristů ČR, z.s.,

Střední škola zahradnická a zemědělská Antonína Emanuela Komerse, Děčín – Libverda,

Český zahrádkářský svaz, z.s.

 

18. 5. 2024  Olomouc - Výstaviště Flora Olomouc

Celostátní výstava vín 2024

Dovolujeme si Vás pozvat na jedinečnou, v novodobé historii již pátou výstavu převážně nekomerčních vín s mezinárodní účastí pořádanou Českým zahrádkářským svazem, která je prezentací českých i zahraničních drobných pěstitelů, hobby vinařů a zahrádkářů.

Jedná se o největší vinařskou výstavu konanou v rámci ČZS. K degustaci bude připraveno okolo úctyhodných 1500 vzorků přihlášených vín.

Letošní výstava se koná pod záštitou ministra zemědělství Mgr. Marka Výborného, primátora hlavního města Praha doc. MUDr. Bohuslava Svobody, CSc., primátora statutárního města Olomouc Mgr. Miroslava Žbánka, MPA, za podpory Ministerstva zemědělství ČR, Vinařského fondu ČR a měst Praha a Olomouc.

Hromadné vstupenky pro členy ČZS s výraznou slevou.

 

18.-19. 5. 2024 Tábor, botanická zahrada

Výstava kosatců

Pořádá Vyšší odborná a střední zemědělská škola Tábor v Botanické zahradě pod záštitou místostarosty Bc. Radoslava Kacerovského, DiS. Prodej přebytků, otevřeno oba dny 10-17 hodin.

 

19. 5. 2024 Praha 2

Jarní botanická burza

Milí přátelé rostlin, zveme vás na botanickou burzu, která se uskuteční 19. května 2024 od 10:00 do 14:00. Burzy se zúčastní drobní pěstitelé specialisté, velcí prodejci budou mít za úkol přinést pouze zajímavé druhy, které nejsou úplně běžně k sehnání. Sortiment bude široký, v nabídce zatím počítáme např. s kaktusy a jinými sukulenty, masožravkami, orchidejemi, árónovitými i se skalničkami a dalšími venkovními rostlinami.

 

22. 5. 2024 Tábor, botanická zahrada

Orientační závod v botanické zahradě Tábor

Orientační závod v botanické zahradě Tábor. Pro účastníky závodu jsou připraveny diplomy a drobné ceny.

Kdy: ve středu 22. května 2024 mezi 15 a 17 hod. Kde: vchod do botanické zahrady z ulice Dobrovského.

Pro přihlášené drobné ceny Tratě: A-jednoduchá trať zahradou B-složitější trať zahradou Na každé kontrole malý úkol

Startovné: nevybírá se

Orientační běh je sport určený pro všechny věkové kategorie. Závodu se mohou účastnit i nejmenší děti s doprovodem. Závod je možno pojmout i jako procházku zajímavou zahradou.

Více informací naleznete na www.obkta.cz

 

23.-26. 5. 2024 Lysá nad Labem - výstaviště

Natura Viva

Jediný veletrh pro myslivce, rybáře a včelaře v ČR chystá i letos mnoho novinek.

Akce se koná pod záštitou ministra zemědělství. Můžete se těšit na jedinečnou přehlídku raritních trofejí jelenů, poprvé na lyském výstavišti uvidíte také výjimečnou výstavu Taxidermy - čeští preparátoři přivezou do Lysé soutěžní instalace z posledních mistrovství Evropy Salcburku a Budapešti. O odborný i zábavný program se postará časopis Myslivost na vnitřním pódiu v hale B - uvidíte mistrovství ve vábení jiných druhů zvěře, loveckou hudbu, trubače, kynology, sokolníky i vábiče. Nebudou chybět expozice partnerských organizací - Českého rybářského svazu a Českého svazu včelařů, dále ČZU fakulty lesnické a dřevařské a samozřejmě nepřehlédnutelná expozice Lesů ČR s nejlepšími trofejemi.

 

 

24.-26. 5. pá:14-18, so, ne:10-16 hod. 2024

Nepomuk,v rodném domě A.Němejce na nám.

Výstava kosatců a okrasných česneků

Vystaveny budou americké, australské, francouzské, ale i české kosatce velkokvětých odrůd a také malé i velké až obří odrůdy okrasných česneků. Součástí výstavy bude prodej kontejnerovaných sazenic kosatců, denivek, lilií a z bylinek několik druhů máty, dále bruty mečíků, a také objednávka vystavených kosatců a okrasných česneků pro léto 2024. Odborné poradenství zajištěno po celou dobu akce. Vstupné dobrovolné. Vystavuje Ing. Pavel Novák z Plzně. Pořádá Kulturní centrum Nepomuk. A. Němejce čp.129, vstup uličkou nahoře na náměstí vedle největší budovy náměstí

 

25.-26. 5. 2024Konice, nádvoří zámku

Výstava bonsají

Vystavují členové BK Haná Prostějov. Poradenská služba, ukázky tvarování, prodej rostlin, bonsají, misek (i pro pokojové bonsaje). Vstupné dobrovolné. Tato výstava se koná tradičně už od r. 2006, kdy bylo opraveno a vydlážděno nádvoří  

 

31. 5. a 1. 6. 2024, pá+so: 10-16 hod.

Kdyně, v prostorách ZO Českého zahrádkářského svazu

Výstava kosatců a okrasných česneků

Vystaveny budou americké, australské, francouzské, ale i české kosatce velkokvětých odrůd a také malé, velké až obří odrůdy okrasných česneků. Součástí výstavy bude prodej kontejnerovaných sazenic kosatců, denivek, lilií a z bylinek několik druhů máty, dále bruty mečíků, a také objednávka vystavených kosatců a okrasných česneků pro léto 2024. Odborné poradenství zajištěno po celou dobu akce. Vstupné dobrovolné. Vystavuje Ing. Pavel Novák z Plzně. Pořádá ZO ČZS KDYNĚ ve svých prostorách, Dělnická 44 (ca 500 m od náměstí), menší jednopodlažní domek.

 

31. 5.-3. 6. 2024 Tábor, botanická zahrada

Výstava kvetoucích kaktusů

Pořádá Spolek pěstitelů kaktusů a sukulentů Tábor a Vyšší odborná a střední zemědělská škola Tábor v prostorách Botanické zahrady. Otevřeno pá-ne 8.00 - 18.00 po 8.00 – 17.00 propagační prodej rostlin zajištěn.

 

31. 5.-9. 6. 2024 Brno Botanická zahrada PfMU

Výstava masožravých rostlin

Zveme vás do Botanické zahrady PfMU na Výstavu masožravých rostlin pod vedením Miroslava Srby, otevřeno od 9 do 18 hodin. Vstupné 160 a 80 Kč, rodinné 400 Kč

 

 

ČERVEN – 2024

 

8.-9. 6. 2024 Olomouc, výstaviště

Vyznání růžím

Návštěvníky čeká rozkvetlá podívaná v unikátní růžové zahradě s bohatým doprovodným programem v podobě floristických show, rostlinolékařských přednášek, okouzlujících květinových objektů a workshopů.

Kvetoucí růžové keře, smyslné vůně a nespočet barevných odrůd.

 

8.-9. 6. 2024 Lichkov - Kouzelná zahrada

Víkend otevřených zahradZveme Vás 8.-9. června od 9 do 18 hod do Kouzelné zahrady.

Pro Vás: komentované prohlídky, výstava uměleckých řemesel, zahradní sochy, unikátní expozice modelů dinosaurů. Dále - živá hudba, občerstvení, vstup volný.