Jídelníček
Povolené potraviny:
Pečivo: rohlíky bílé, toustový chléb světlý, veka
Máslo: klasická máslová kostka, pomazánková másla bez příchutě, (margaríny - rama, perla, raději ne)
Sýry: do 30% obsahu tuku např.: eidam, ale i korbáčky a jadel, žervé
Šunky: kvalitní od 80% obsahu masa, vepřové, kuřecí
Vajíčka a mléko: v malém množství, popř. jako součást jídel
Ovoce: jablka + hrušky + broskve - zbavené slupky i kompoty z nich, banány
Zelenina: mrkev vařená
Přílohy: brambory vařené, rýže, gnocchi (noky), těstoviny bílé, kečup jemný
Polévky: vývar, bujóny (zeleninu v polévkách zpravidla nechávám)
Maso: nejlépe vařené, především libové – kuřecí, vepřová kotleta, kýta, králík, párky jen s vyšším obsahem masa, ryby i sardinky či tuňák ve vlastním nálevu <°)))><
Pochutiny: máslové sušenky (klasické či „Clubky“), tyčinky solené, Tuc Tuc slané krekry, piškoty, piškotová buchta, přesnídávky, jogurty bílé do 3% tuku, zmrzlina v malém množství, cukr jakýkoliv i hroznový
Nápoje: džusy po zředění vodou jakékoliv, čaje jakékoliv (z vlastní zkušenosti ideálně heřmánkový), sirupy
Koření: vegeta bez glutamátu, mletý kmín, bobkový list, jinak pouze sůl
Nevhodné potraviny:
Pečivo: celozrnné, chleba (bez kůrky by možná šel)
Sýry: tučné, plísňové, tavené raději ne
Ovoce: citrusové plody, semínkové (jahody, maliny, rybíz, kiwi), cokoliv se slupkou (ta je těžce stravitelná)
Zelenina: papriky, rajčata, houby, hrášek, cibule, česnek
Přílohy: smažené hranolky, tatarka, hořčice
Maso: tučné a nic smaženého, ani paštiky ne
Pochutiny: čokoláda, chipsy, arašídy a další oříšky, semínka
Alkohol: ne, raději knihu…
Výše nastíněná dieta není pro každého jedince univerzální. Každý si musí sám vyzkoušet a vypozorovat, které potraviny jsou pro jeho zažívací trakt vhodné a které mu naopak nedělají dobře.