Těstoviny s masem
Těstoviny kratke, 70-80 g na osobu |
|
Mleté maso - vepřové kyta, panenka |
200 g |
Šalotka nebo 1 mensi cibule |
2 ks |
Cherry rajčátka muze byt i vice |
10 ks |
Zelené olivy | 2 hrst |
Tymián nejlepe cerstvy, snitka |
|
Olivový olej |
Postup přípravy:
Rajčátka nakrájíme na čtvrtky, olivy na kolečka. Šalotku nakrájíme na drobno a necháme zesklovatět na troše oleje ve větší pánvi. Přidáme maso, lístečky tymiánu, osolíme, můžeme opepřit a za stálého míchání necháme osmahnout. Těstoviny uvaříme podle návodu, slijeme chvíli před tím, než jsou uplně uvařeny, neproplachujeme a rovnou je spolu s rajčátky a olivami přidáme k masu. Na vetším plameni vše promícháme, dokud se nám neprohřejí rajčata a olivy. Ihned podáváme.