Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hamr na jezeře- Hamerské jezero

14. 6. 2016
Hamerské jezero u Stráže pod Ralskem se využívá k rekreaci již od poloviny 19. století. Kromě krásných míst ke koupání zde najdete také dva kempy. Jezero poznáte určitě také díky filmu Dovolená s Andělem.
 
Na březích rybníka naleznete koupaliště a dva kempy. Je tady písečná pláž . V areálu koupaliště jsou vodní skluzavky, tenisové kurty, stolní tenis, minigolf, půjčovna lodiček, šlapadel, jízdních kol, vodní atrakce – např. vodní lyžování, aquazorbing, dětské hřiště, obří vzduchová trampolína, beach-volejbal nebo lanový park v korunách stromů. Pro všechny věkové kategorie neomezeně a k dispozici je vám je 6 zcela nových rychlých pramic.

Nechybí samozřejmě kiosky s občerstvením a nápoji a nově je otevřena i z pokladnou oddělená část pláže za pokladnou pro pejsky s jejich páníčky (pejsek platí 30 Kč na celý den).

Okolní příroda je ideální pro cykloturistiku a pěší turistiku – okolo rybníku vede červená turistická značka. V minulosti byla v Hamru na Jezeře postavena řada penzionů a vilek, čímž městečko nabylo romantického lázeňského charakteru.

http://www.kudyznudy.cz/aktivity-a-akce/aktivity/hamerske-jezero-v-hamru-na-jezere.aspx

Ubytování: http://www.moderni-kempy.cz/autokemp-hamr-na-jezere/