Jdi na obsah Jdi na menu
 


Září

1. 9. 2017
22.7. zkrácené vyučování viz. Notýsek
27.9. exkurze Hostětín - informace doplním
28.9. státní svátek
29.9. Kino svět - Tajemný svět mazlíčů, vybíráme 40Kč (20Kč hradí SRPŠ). Peníze neposílejte, vezmu je z fondu.

Plavání - jedeme ve středu 4.10. - děti si budou brát plavky, ručník, hřeben, mýdlo/sprch.gel, plavací čepici, svačinu, pití - vše v nějakém batohu. Přezůvky si vezmeme ze školy. Chodívali jsme do bufetu,a le nevím, zda ještě funguje. Děti si braly malý obnos peněz. Ještě to zjistím a napíšu. Co budeme potřebovat z učebních věcí řeknu dětem vždy v úterý. Plavání probíhá ve dvou blocích - plavání a výuka přímo v ZŠ Brumov. Jedeme všichni druháci, budeme rozděleni na dvě skupiny. Jedna bude plavat a druhá se bude učit. Do Klobouk dojeme až kolem 12.00hodiny.

Pátek 29.9.

Ráno jsme se přesunuli do kina - děti chválím, cesta tam i zpět byla bezvadná a také chování v kině bylo super! Ve škole jsme si dali svačinu a chvilku psali do písanky. Poslední hodinu jsme se věnovali abecedě - jmenovali jsme řadu- dobrovolníky jsem už i zkoušela a budeme v tom pokračovat dál, pracovali jsme v PS. Dú je v ČJ.

O přestávce se někomu podařilo zlomit interaktivní tabuli/její okraj - stalo se to už i vloni. Nevím, jak to vyřeším.

Pěkný víkend.

Středa 27.10.

Dnešní den se nesl v duchu projektu TEN DĚLÁ TO A TEN ZAS ONO - dnes jsme se dozvěděli jak se vyrábí mošt a naučili jsme se ho vyrábět. Viděli jsme přímo výrobu moštu - linku, ale také jsme si mošt vyrobili ručně - drtili jsme jablka, lisovali,.....a mošt jsme nakonec i ochutnali a druhá část se nesla v duchu řemesel = co je to řemeslo a vyráběli jsme obrázek z ovčího rouna.

Zítra nechoďte do školy!!! :-))

Úterý 26.10.

Dnes učila celý den paní učitelka Jana. Připravila si pro děti moc pěkné aktivity- hráli živé pexeso, řadili předměty podle abecedy. vylepšenou variantu zamrzlíka, přiřazovali názvy k dopravním značkám, zpívali pěknou písničku. P. uč. moc chválím, snad byli spokojené i děti. Dú je na PÁTEK - a je v m  - v zadní části sešitu a děti se už mají učit abecedu zpaměti. Budeme trénovat i ve škole. Zítra jedeme do Hostětína = vzít batůžek, svačinu, pití, pláštěnku/deštník a dobrou náladu.

Pondělí 25.10.

Dnes jen krátce - děti donesou domů 2 lístečky. Jeden je o focení - ten si nechcejte doma. Další je o plavání - část odstřihněte, informace si nechejte a lísteček pošlete do školy. MOC VÁM DĚKUJI!!!!

Páťulínek 22.9.

Dnešní krátký den ve škole rychle utekl. V první hodině jsme psali diktát - stejná jména co byla v dú, řadili slova dle abecedy. Nejdříve pomocí kartiček a potom v PS. V M nás "navštívil" děda Lesoň a vyvodili jsme nové prostředí. Děti se jako zvířátka přetahovaly, vymýšleli jsme různá družstva. Ve zvířátkách nehledejte žádný problém - neřešte je vůbec :-) My to ve škole zvládneme. V poslední hodině jsme psali do písanky. Dú je jen pro ty, kteří nestihly písanku = dopsat a pro všechny předat vám list s organizací exkurze do Hostětína. prosím odstřihněte,vyplňte a pošlete lísteček zpět do školy. Děkuji za spolupráci.

Omlouvám se, že jsem už dávno zapomněla napsat poděkování paní Šimoníkové za super muffiny a panu Janáčovi za nádherný obrázek!!!!!! Děkujeme. A moc chválím děti (i rodiče), kteří jste se zapojili do nepovinného úkolu do M!

Pěkný víkend.

Čtvrtek 21.9.

Den jsme zahájili navlékáním "korálků" s písmeny abecedy, potom jsme písničku Abeceda zpívali a lepili text do sešitu, abecedu jsme i dopsali do sešitu. V matematice jsme psali 10, pracovali jsme s penízkama, potom řešily skupiny krokovací zápis=najděte co nejvíce řešení. Děti, které chtějí mohou doma hledat dalších 10 řešení ke krokovacímu zápisu v M str. 11 cv. 2 druhý řádek - děti měly mít zadání v M-Š, ale ten jsem zapomněla rozdat. Psát mají na papír - odměna je jistá :-) V Prv se řešila doprava s p. uč. Janou, ve čtení jsme zahájili téma o Josefu Ladovi a jeho letošním výročí. Moc vás chválím za krásně splněný úkol, ve třídě nám vznikla pěkná nástěnka. A v poslední hodině jsme dodělávali ohryzek a kdo byl v průběhu hotový vybarvoval jablíčko. Dú je v ČJ - PS. Připomínám zítřejší zkrácené vyučování.

Středa 20.9.

Vyvodili jsme abecedu a kousek jsme si napsali do ČJ-Š, hledali jsme v encyklopedii slova. V M jsme psali testík na součtový trojúhelník = stejné zadání jako bylo v PS, kdy VŠECHNY děti tvrdily, že tomu rozumí. A dopadlo to výborně. Takové testíky letos budeme psávat častěji a budeme je lepit/psát do M-Š - nemám je nalepené, proto je děti dnes nedonesou domů, známku mají v Notýsku. Jinak jsme krokovali a hledali co nejvíce řešení na rovnost krokování. Třídili jsme zvířátka na domácí, mazlíčky,...zvířátka jsme také předváděli. Potom jsme četli příběh Les zvířátek a stihli jsme napsat jen 2 řádky v písance= musíme zabrat. V Pč jsme dělali ohryzek z krepového papíru. Dú se dnes nelekejte = děti mají donést COKOLIV na téma J. Lada = knížku, pohled, leporelo, obrázek,.....

 

Úterý 19.9.

První hodinu probírala p. uč. věty a ve čtení četli připravený text, hledali předměty na téma narozeniny. V M jsme se věnovali novému prostředí  PARKETY. Na tabuli jsme měli obchod s parketami, pojmenovávali jsme je,....a potom jsme zkoušeli plnit úkol v PS - zatím jen na tabuli. Také jsme psali 10. V Prv jsme se věnovali světovým stranám - to bylo hlavní téma naší hodiny. Mrzí mě, že jsem musela v této hodině řešit nepříjemnou situaci - dva žáci z naší třídy se posmívali žákovi z jiné třídy, že je tlustý. Nedovolím, aby to děti v naší třídě dělaly. Moc vás prosím, promluvte i vy doma s dětmi na toto téma. Děkuji. Zpívali jsme písničku To je zlatý posvícení a založili jsme si písničkový sešit. Dú je v Čj v učebnici. POZOR: děti mají ve cvičení jen dopsat první písmeno a slova napsat do sešitu. Další úkoly nedělejte!

Prosím o podepsání Notýsku v rubrice SDĚLENÍ ŠKOLY RODIČŮM - máte tam lísteček týkající se zkrácení vyučování. Děkuji.

Zapomněla jsem napsat, že děti mají přečíst každý měsíc jednu knihu, kterou si zapíší do čtenářského deníku. Ten budou odevzdávat vždy v daný termín. V záží to bude v pátek 29.9.

Pondělí 18.9.

Den jsme zahájili kom. kruhem, následoval diktát písmen. Začali jsme učivo o větách - skládali  jsme rozházená slova ve větě, opakovali druhy vět. Tv učila p.uč. Jana - pracovali s pěnovými míčky. V M jsme krokovali, opakovali jsme povely, doplňovali jsme součtové trojúhelníky. Ve čtení jsme tvořili pojmovou mapu, dívali se na druhy ras psů, četli jsme článek Pes a psali do písanky. Dú je v Čj prac. sešitě. V Čítance je nový list. Jedná se o podepisování dú = co =přečteme ve škole, to mají děti vždy za dú. Vy napíšete stranu, kolikrát dítě četlo a podepíšete. Děkuji.

Pátek 15.9.

Dnešní den jsme zahájili pohybovou hrou na vlastní jména - dělení na dívčí a chlapecká, stejné podoby jmen dívčích a chlapeckých. Pracovali jsme i v PS. TV učila p.uč. Jana - hráli běhací matematiku. V M jsme modelovali cyklotrasy, říkali jsme povely. A v poslední hodině jsme tvořili věty dle zadání, vymýšleli příběhy s pomocí krtečkových karet a četli společnou četbu Jak se Vojta ztratil. Dú je v P. Od příštího týdne začneme číst di a 10. Máme vybrané všechny peníze. Moc vám děkuji.

Pěkný víkend.

Čtvrtek 14.9.

První a čtvrtou hodinu vyučovala p. uč. Jana - děti pracovaly s tématem Vlastní jména, hrály živé pexeso, pracovaly v PS. Ve čtení četly článek v čítance, odpovídaly na otázky, vysvětlovaly si význam slov a také psaly. V M na nás čekaly cyklotrasy - pracovali jsme společně, ale potom děti řešily jeden úkol sami. Zítra v tomto tématu pokračujeme. A ve VV doděláváme čokoládu. Dú je z M str. 11 cv.1 - dnes jsem nekontrolovala zápis v deníčku. Zítra k nám přijdou Světlušky - děti si můžou donést peníze a koupit si nějaký předmět - píšťalku, tykadla, kartáček,....v minulosti se ceny pohybovaly od 20-50Kč.

Středa 13.9.

Mezinárodní den čokolády :-)

Děkuji za podporu této akce - téměř všechny děti donesly čokoládu, někdo obrázek. Celý den jsme mluvili o čokoládě = četli jsme a pracovali s textem, vyznačovali jsme slova, mluvili o významu slov. Šli jsme si také čokoládu odlét do formiček do kuchyňky, dívali jsme na dokument o výrobě čokolády. Čokoládu jsme i kreslili. Snad se dětem dnešní den líbil.

 

Úterý 12.9.

První hodinu jsme zahájili přepisem textu z učebnice do ČJ-Š - byla to fuška. Trénovali jsme pravo - levou orientaci s předměty. Pracovali jsme v PS, dělali pohybovou hru. Téma M byly pavučiny - ukázali jsme si obrázky pavouků, prostředí pavučin jsme řešili společně u IT. Měla jsem velkou radost z Prv - pracovali jsme s mapama, plánkem v PS = dětem to šlo krásně!!! v Hv jsme opakovali písničku Adámku náš a začali jsme zpívat píseň Čokoláda od Dády Patrasové.. A nakonec jsme četli, napodobovali zvuky zvířat, dělali pantomimu a psali :-) Dú je z UČEBNICE ČJ DO SEŠITU ČJ-D (nepsat do učebnice)!!!!!! Zítra nás čeká projektový den ČOKOLÁDA.

Pondělí 11.9.

Přivítali jsme se komunitním kruhem a celou hodinu jsme pracovali se slabikou a slovem. Docela mě šokovalo, že velké množství dětí špatně rozdělilo slovo na slabiky. Před touto prací jsme říkanku vytleskávali, dělali pohybovou hru. V M jsme dodržovali rytmus podle zadání - děti se řadily pomocí barevných vršků a nákresu na tabuli, potom plnily úkol v PS. Počítali jsme a příklady si děti znázorňovaly pomocí dřívek nebo na krokovadle, hráli jsme Sovu. V poslední hodině jsme četli další článek v čítance a psali písmeno B. Dú je v PS z ČJ.

Prosím, kontrolujte, aby děti DENNĚ četli nahlas.

Pátek 8.9.

Na začátku napíšu nové informace. Moje konzultační hodiny budou v Po 9.30-9.45 a ve Čt 13.00 - 13.45. A další - letos budeme jezdit na plavání od 4.10.

Jinak jsme v Čj hráli plácanou s písmenky, pracovali jsme v PS, opakovali jsme písmena, slabiky, slova a věty (co to je, z čeho se skládají,...).V Tv jsme se rozhlédli po zrekonstruované tělocvičně (máme novou podlahu, výmalbu). Z tohoto důvodu musí mít děti DVOJE boty - jedny do tělocvičny a druhé na hřiště. Já jsem psala, že stačí jedny, ale toto je nové nařízení. A hráli jsme vybíjenou. Po svačině jsme měli M a hráli  autobus, počítali součt. trojúhelníky u tab. i do sešitu a skládali jsme z dřívek. A v poslední hodině jsme dělali pojmovou mapu s tématem článku v čítance - U nás doma - děti říkaly, jaké je to u vás doma. Říkali krásná slova. A psali jsme do písanky. Nehledejte doma učebnici ČJ - bude ve škole, aby ji děti zbytečně nenosily. V případě potřeby si ji rozdáme. Dú není.

Pěkný víkend.

Čtvrtek 7.9.

A začali jsme "naostro" :-) V Čj jsme opakovali marťanskou řeč, vytleskávali jsme rytmus. Řadili jsme písmena k obrázkům - pohybová hra. Pracovali jsme v PS. Prosím o opakovaní všech čtyř tvarů písmen (velké tiskací, malé tiskací, velké psací a malé psací). V některých hodinách Čj se s náma bude učit chlapec ze 4. třídy. V matematice jsme řešili dopravní prostředky, kde jsme byli o prázdninách a následně jsme doplňovali tabulku v PS.  Prvouka proběhla na koberci - mluvili jsme o bezpečnosti, kde všude se děti mohou něco naučit a hráli jsme hru na paměť - šel jsem do školy a vzal jsem si.... Čtení a psaní bylo krátké = seznámili jsme se s učebnicí, někdo dopsal písanku a dívali jsme se na Legendu. A ve výtvarné výchově jsme vybarvovali sovičku a dodívali se na legendu.

Dnes mají děti první dú - opsat básničku. Letos nebudeme puntíkovat úkoly v PS/učebnicích. Založili jsme deníček na úkoly. Mají tam sloupce. Dnes si poznačili např.

ČT-PÁ = úkol je ze čtvrtka na pátek, ČJ - PS, str.3 cv. 3 a podpis - tam se, prosím, podepište, že jste úkol dělali doma.
 

Středa 6.9.

První hodinu jsme stihli téměř všechno nepříjemné papírování. JSTE SKVĚLÍ A MOC ŠIKOVNÍ!!!!!! Ve druhé hodině jsme s druhou p.uč. četly novou knihu, dávala jsem dětem otázky k textu a ti úspěšní dostávali sovičku (jak v 1. tř. pepka). Také jsme se učili kreslit sovu s říkankou. Zkuste se na básničku dětí zeptat :-) Další hodina byla hodně pracovní ve smyslu rozdávání učebnic a prac. sešitů. Omlouvám se za dnešní těžkou aktovku. Také jsme psali/obtahovali písmenka v písance. A v poslední hodině jsme se dívali na další kousek legendy. Zítra jedeme podle rozvrhu a končíme ve 12.30hod.

Zítra si děti donesou věci podle rozvrhu. Učebnice a sešity, prosím, podepsat a obalit. Děkuji.

Úterý 5.9.

Dnes na nás čekala spousta organizačních povinností = vybítání lístečků, peněz, rozdávání sešitů, uklízení pomůcek. Také rozesazování dětí podle velikosti = musíme dodržovat hyg. pravidla. Snad se bude dětem dobře sedět. Poslední hodinu jsme si rozdívali Legendu o sovích strážcích.  Připomínám, že vyučování podle rozvrhu začíná ve čtvrtek. V pátek 8.9. je už i náboženství!

Moc vás chválím a děkuji za vyplňování všech otravných, ale nutných papírů. Snad už máme nejhorší hotové :-)

Na zítřek pošlete do školy aktovku, pouzdro, všechny malé sešity, případně Notýsek, lístečky, svačinu a pití.

Dú:

- podepsat a obalit všechny sešity (podepíší rodiče kvůli snadnému rozdávání sešitů během roku)

- dále vybíráme peníze, lístečky. Posílejte i ty dnešní = družinu, přihláška ke stravování (obědy jsou výborné, zdravé, pestré, mrkněte http://www.zsvk.eu/text13/? Je tu více podsložek).

- prosím o opravený a doplněný formulář ohledně iniciálů dětí. Pokud u vás nenastala změna a vše je OK papír jen podepište = kontrolovali jste. Děkuji

Pro dnešek je to asi všechno :-)

 

Pondělí 4.9.

Dnes jsme se s dětmi přivítali, poslechli si rozhlas, zadali dú :-)) a šli domů.

Prosím zařízení těchto věcí:

- podepsat notýsek, vyplnit iniciály na první straně v Notýsku a podepsat vlepený školní řád - dozadu na poslední stranu. Poslat také vyplněné kroužky do družiny. Kroužek medový a tvořivý bude i pro druháky - v případě volných míst. Děkuji

- budu vybírat i peníze

- do pátku donést všechny pomůcky (posílejte průběžně, je to těžké), donést náhradní klíč na zámek (bude u mě v případě potřeby)

- od zítřka bude u nás ve třídě na souvislé praxi Jana Tkadlecová

- zítra donést do školy aktovku, pouzdro, svačinu a pití

Pátek 1.9.

Děti ještě nechodí do školy, ale už mám pro vás další informace. Předně prosím o trpělivost = první školní týden bude více nároční na organizaci.

Děti přijdou do školy 4.9. a donesou si zámek na skříňku. Budu u vstupu do školy a dětem ukážu naše skříňky, které jsou označeny jménem. Tam si dají boty, obují si přezůvky, skříňku zamknou a půjdou do třídy. Kdo nebude mít zámek si dá boty do skříňky a zámek si přinese později (snad se nic neztratí). Ve škole budeme asi do půl 9, družina potom normálně funguje, obědy se také vaří. Děti si hned první den odnesou notýsek a v něm budou mít 3 lístečky. Dva si necháte doma  a jeden pošlete PODEPSANÝ do školy. Děkuji.

Prosím o přinesení všech pomůcek během prvního týdne. V úterý a ve středu končíme v 11.15hod, kdo bude mít čiplý oběd půjde se mnou a pak domů. Na družinové děti bude čekat p. vych. Do školy už dejte dětem aktovku, svačinu a pití, přezůvky. Postupně budou nosit domů na podepsání a obalení sešity,....Vše budu psát postupně. ​Pokud budete cokoliv potřebovat zjistit/vědět volejte, pište, přijďte do školy! Ráda vysvětlím, řeknu a když nebudu vědět, tak zjistím :-)Dnes je to asi všechno :-) Pěkný víkend.