Jdi na obsah Jdi na menu

"Áčka" narozena 7.8.2016

Proč právě Artuš (Elton John Tender Flash)?

V nedaléké Polici nad Metují chodila paní s kočárkem, před ní kráčel pes ovládán slovem. Krásný černobílý borderáček. Strašně se mi líbila jeho povaha, klid a upřímnost. Říkala jsem si, že až budu mít jednou fenku a on bude chovný, určitě by to stálo za to.

K mé velké radosti byl v roce 2015 v šesti letech uchovněn heart

artus---elton-john-tender-flash.jpg

Jedná se o psa s výborným rodokmenem:
Otec : import z Belgie - Wendevick Zephyr ( velice vyrovnaný pes s mnoha vystavními tituly včetně světového veteran šampiona ). Matka : Ginger Brown Gasko Prim ( taktéž velice úspěšná všestranná fena ).
Výborné zdravotní výsledky - DKK A/A 106°,106°, DLK 0/0, OCD nepostižen, PRA normal, CEA normal, Glaucom negativní, prostý očních vad. Postavou idealní mohutností a typu, výška 56cm. Povahově je velice vyrovnaný, veselý a pracovitý. Výstavní tituly nemá, jelikož nebyl vystavován. Věnoval se pouze agility, kde má splněno LA2. Zkoušel i paseni, které Eltona bavilo a projevil předpoklady.

Již se narodily po něm dva vrhy, celkem 14 štěňat, vypadají velmi slibně. Dvě dcerušky má Artuš doma. Naše "Áčka" jsou  jeho třetí.

artus-s-dceruskami.jpg

Jukkynce se také velice zalíbil. Dne 7.6.2016 se krytí povedlo.

Jeho původ: http://bcccz.cz/gen/genealogie.php?gPage=1&gSearch=&gCmku=1&gNameT=1&gName=john&gAct=detail&ID=5626

60.-61. den březosti nás Jukkynka pořádně napínala, porod si hodně protáhla a zdramatizovala. Byli jsme i po konzultacích u veterinářky, aby štěňátka překontrolovala sonem, čas od začátku porodu byl opravdu dlouhý. V autě jsme 2x rodili. Jukky se hned o svá miminka starala a kojila. Štěňátka byla čilá a hned se přisála.2.jpg7.jpg8.jpg

  • První štěňátko - černobílý pejsek (nejvíce podobný mamince) - přišel na svět 7.8. v 0:55 hod. v autě (asi 0,5 km na cestě do ambulance). Porodní váha 350g.

Albuco z Maršovského údolí (Buky)buky.jpg

  • Druhé štěňátko - černobílý pejsek (podobný tatínkovi) - se narodil ve 2:50 hod., také v autě při cestě z ordinace (asi 1km od ambulance).  Porodní váha 360g.                                            

Aksamit z Maršovského údolí (Axík)

axik-23.den.jpg

  • Třetí štěňátko - fenka - černobílá s pálení (trikolor) na sebe zase nechala čekat, narodila se až 11:35 dopoledne doma. Už jsme pojali podezření, že chce Jukky rodit jenom v autě surprise Porodní váha 340g.

Azalka z Maršovského údolí (Lily) azalka-31.den-3.jpg

  • Čtvrté štěňátko - také trikolórní fenka - se narodila ve 12.25 hod. Je nejdrobnější, ale nejčilejší, hned po narození vyhazovala sourozence od struku a divoce sála mlíčko. Porodní váha 290g.

Artemis z Maršovského údolí (Misi) misinka-30.den.jpg