Jdi na obsah Jdi na menu
 


Magický sedmiokruhový labyrint

7. 7. 2017

Labyrinty mi vstoupily do života již poměrně dávno, dohledala jsem si první informaci na mém webu o labyrintech z roku 2004. Od té doby jsem na nejrůznějších akcích - týdenních nebo víkendových - postupně vystavěla desítky, možná stovky labyrintů. Pokaždé se "děly věci". Energie přicházející skrz labyrinty mění lidské životy, bourá pevné stereotypy, ukazuje nový směr v životě nebo někdy jenom pohled z nadhledu, nezaujatý, nezkreslený vlastním prožitkem. Labyrinty jsme vytvářeli jako společné dílo, obvykle ze dvou velkých klub silného provazu. Když jsem o nich mluvila, vždy jsem mimo jiné doporučovala - samozřejmě kdo má tu možnost, aby si jej postavil (vykreslil) někde doma, na zahradě. Sama jsem tuto možnost neměla.

A najednou nejenže mám zahradu, mám velké množství kamenů, o kterých nemusím přemýšlet, jestli někde budou chybět, nemusím je vracet na původní místo. A dokonce mám i LABYRINT. Zrodil se během jednoho odpoledne a nebylo to vůbec tak jednoduché, jak jsem si původně myslela. Ale povedlo se... Vytvořila jsem sedmiokruhový pravotočivý labyrint s orientací na jih. Kdo k nám zavítá, může si labyrintem z kamenů, který má v průměru 7 metrů, projít.

170704_7.jpg  170704_8.jpg 

Labyrinty představují úžasné prostory, kde dochází k magickým okamžikům. Mají v sobě cosi z vesmírných energií - podobně jako v pyramidách. V nich nebo prostřednictvím nich můžeme poznat svoji pravou podstatu. Už v dávných dějinách byly využívány jako zázračné očišťovací nástroje k rozvoji intuice. V nich vstupujeme do kontaktu s jemnohmotným světem, tyto bytosti nám mohou poskytnout odpověď na otázky, s kterými si nevíme rady. Tyto prostory představují - pro lepší pochopení - jakési hudební nástroje, dokáží rezonovat na jisté frekvenci. Na ní můžeme komunikovat s jinými duchovními oblastmi a bytostmi. 

Už ze škol víme, že většina posvátných staveb je situována ke konkrétnímu vesmírnému tělesu (Slunce, Měsíc), vycházejícímu nebo zapadajícímu v určitou dobu, slunovrat, rovnodennost. Pokud se rozhodneme komunikovat s vyššími silami, je třeba respektovat posvátnou geometrii.

Pokusím se zde jen stručně vysvětlit její podstatu. Každá kruhová stavba využívá koeficientu pí = 3,1416. Je to koeficient poměru obvodu kružnice a jejího průměru. Patří do třídy tzv. čísel s nekonečným desetinným rozvojem, iracionální číslo. Ve čtverci o straně jedna je úhlopříčka u. 
u = odmocnina dvou = 1,4142135... 
Ještě zajímavější je výpočet úhlopříčky ve dvojitém čtverci. 
Na tomto principu je postavena královská hrobka Cheopsovy pyramidy nebo svatyně v Šalamounově chrámu. Iracionální čísla nemohou být poznána ve své úplnosti, nemají žádný exaktní konec, proto nemohou zcela existovat ve fyzickém světě. 

Labyrint je magické bludiště s jednou drahou. Magickým se stává díky svému vědomému využití. Odpovídá na otázky, které mohou přijít. Může posílit naše spirituální vědomí. Cesta vedoucí kupředu se ve víru spirálovitých chodeb labyrintu může jakýmsi způsobem - magicky - vyjasnit. 
Všechny labyrinty jsou bludiště, ale ne všechna bludiště jsou labyrinty. 

Klasický sedmiokruhový labyrint 

Pohyb vzad a vpřed, posun pozitivní a negativní, světlo a tma - to všechno je součástí podstaty labyrintu. Labyrinty se využívají při meditacích, ke slavnostním přísahám, zahajování oslav apod. Labyrint prohlubuje individuální meditaci. 

Labyrintem se prochází postupně jednotlivými drahami v tomto pořadí: 3 - 2 - 1 - 4 - 7 - 6 - 5 - 8 a zpět

3. Mentální "Myslím si" (Co o problému říká levá část mozku? Úkol: přemýšlet)

2. Emocionální "Mám pocit" (Jaké emoce vyjdou na povrch? Smutek? Radost? Strach?)

1. Hmotné / tělesné (Jak se mě tento problém dotkne po stránce hmotné? Jak se dotkne mého těla? Nejdelší dráha labyrintu.) 

4. Osobní / duchovní (Jak tento problém nebo příležitost bude působit na můj duchovní život? Tento stupeň nemusí oslovit každého, ale pro někoho je dost důležitý. Dává možnost prohloubit náš pohled, jak toto dilema působí na náš osobní duchovní svět.) 

7. Bůh / bohyně ("Ó, Velký Duchu, Bože..., buď se mnou." Toto je dráha volání k božstvu, vyšším silám, ke kterým se chceme osobně přiblížit. Nejkratší dráha. Kritický obrat.) 

6. Prozřetelnost / vize (V dalších dvou drahách (6. a 5.) není nic, na co bychom se tázali. Jde spíše o přístup k otevřenosti. Uvolnit mysl. Odpověď přijde intuitivně. Přichází od božstva, které jsme volali. Ale odpověď nemusí přijít vždy. Můžete ji slyšet, cítit, vytušit. Naučte se spokojit se s první odpovědí, nezkoumejte.) 

5. Způsob chování ("Jaký je první krok?" Naslouchat vnitřním hlasem = kritický bod, aby "kouzlo" fungovalo. Jaký bude úplně první hmatatelný důkaz, že moje idea je reálná? Toto prokáže, že duch s odpovědí pro nás sestoupil. Projevil se.) 

8. Cíl (Odpočinkové zastavení v procesu. Obrat. Převracení od přebrání informací k jejich hodnocení. Nutný čas na odpočinek, několikrát nadechnout, otočit se a celý proces se opakuje.) 

5. Způsob chování (Podívat se zvláště na první krok, který nám dala naše intuice na cestě dovnitř. Neposuzovat je, jen se dívat.) 

6. Vize (Podívejme se na odpověď na náš problém, kterou nám dala intuice na cestě dovnitř. Neposuzovat, sledujme, co se nám už ukázalo.) 

7. Bůh / bohyně (Poděkujme božstvu, že jsme byli schopni si to uvědomit a dostalo se nám vyřešení problému. Nyní buďte kritičtí a soudní.) 

4. Osobní / duchovní (Pokud to udělám, jak budu růst duchovně? )

1. Hmotný / tělesný (Budu mít, co jsem chtěl/-la? Bude mi to stačit?)

2. Emocionální (Jaký mám pocit z tohoto řešení? Tlak v žaludku? Strach? Těším se?)

3. Mentální (Co si myslím o tomto řešení?)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Děkuji

(Rosé, 28. 7. 2017 9:45)

I má zahrádka volá po labyrintu , těším se.