Jdi na obsah Jdi na menu

2021

 

 

dsc_5235_535.jpg

Vážení spoluobčané, senioři

Opakující se pandemie koronaviru způsobila opětovné zrušení naplánovaného programu Klubu seniorů, což ve svém důsledku znamená, že se nemůžeme setkávat na nadílkách, plesech, a podobných hromadných akcích. Budeme proto s optimismem hledět do budoucího roku, a doufat, že se situace zlepší. O dalším programu budeme včas informovat, přejeme všem krásné svátky vánoční, hodně zdraví a pevné nervy v příštím roce.
Za Klub seniorů Rudolf Fanta.

 

dsc_5216_01_535.jpg
Příjemné prožití letošních vánočních svátků, štěstí a radosti Vám všem i Vašim rodinám

 

Z důvodů, že pandemie poslední dobou nabrala na síle, tak výbor Klubu seniorů rozhodl, že
Mikulášská zábava s nadílkou U Volejníků je ZRUŠENA 

 

 

Čtení školákům v družině ZŠ

Dnes přečetla prvňákům Olinka Čadová vybranou kapitolu z Malého prince od Antoine de Saint Exupéryho. Paní učitelka Havlíková poděkovala a pochválila hezké přečtení i to, že děti byly moc hodné a pozorně poslouchaly.
pd, 4. 11. 2021

dsc_4194_535.jpg


 

 

Na listopadovém výboru Klubu

Tentokrát seděl v čele zastupující Ruda Fanta. Sešlost uvedl omluvou přítomnosti a pozdravením od předsedy Jary Coufala. Klasicky se probrala agenda minulého dění a následovala bohatě komentovaná příjemná vzpomínka na poslední letošní opět velmi vydařený výlet do Moravského Krumlova a do Olbramovic.  

dsc_4183_535.jpg

Nepříjemným závěrem jednání výboru byla shoda na zrušení plánovaného Martinského dostaveníčka U VolejníkůNa vině je míra a trend nárůstu nově odhalených případů onemocnění koronavirem.
pd, 2. 11. 2021

 

Poděkování Květě Dobšíkové

Květa spravovala obsah našich webových stránek v období od jejich založení, od května 2016, až do září 2021. Její aktivní postoj a činnosti spočívaly nejen v okamžité aktualizaci událostí Klubu, také v budování jednotlivých alb z fotografií účastníků výletů, zájezdů a společenských setkání.

Nyní požádala ve svém věku 83 let o ukončení těchto aktivit. Správu našich stránek jsem na říjnovém výboru svěřil do další péče Petrovi Dubjakovi.

Jménem celého výboru jí děkuji za 5 roků skvělé práce pro Klub a tím pro seniory v Ostopovicích. Zároveň bych jí chtěl popřát i hodně zdraví do dalších let s námi.

Jaromír Coufal, předseda Klubu seniorů v Ostopovicích.

linka_535_2.gif

 

Zájezd na Epopej a do sklepa

Jednodenní zájezdy, které se staly nedílnou součástí programu Klubu seniorů, byly v posledním roce a půl ze známých důvodů zcela zrušeny. Proto byla s velkým očekáváním zorganizována návštěva vinného sklepa v Olbramovicích u pana Matouše. Ale protože je potřebná i nějaká kultura, předcházela návštěvě sklepa prohlídka Epopeje Alfonse Muchy na zámku v Moravském Krumlově. Prohlídka i s odborným výkladem určitě všechny přítomné zaujala, a kromě toho si všichni připomněli spoustu informací z naší historie. Po následném obědě si také přišli na své turisté, a to výstupem na rozhlednu Alfonse Muchy v Ivančicích. Pak už nic nebránilo tomu, aby všechny přivítal ve svém novém sklípku pan Matouš. Jeho řízená degustace vín byla provedena tradičně s velice odborně fundovaným přednesem. Následoval ochutnávka vín, a konzumace něčeho k zakousnutí, připraveného na stolech, poslech a zazpívání si s harmonikářem, a to byla tečka za docela zdařilým zájezdem. Pak už jen návrat domů, a přání, aby se podobné akce opakovaly častěji.
Rudolf Fanta

img_20211021_100143_535.jpg

img_20211021_150408_535.jpg

 

 

linka_535_2.gif

 

Na říjnovém výboru Klubu

byly projednány standardní záležitosti – například vyúčtování zájezdu do Bílých Karpat, vyjmenování listopadových jubilantů, představení úprav webových stránek Klubu, také kam se pojede v říjnu a už i první představy o zájezdech v příštím roce. Po skončení schůze jsme popřáli k výročním narozeninám člence výboru Marii Kafoňkové.
pd, 5. 10. 2021

Klub seniorů Ostopovice - Fotoalbum - 2021 10 Reportáž ze schůze výboru (klub-senioru-ostopovice.cz)

vybor_535.jpg

linka_535_2.gif

 

Jaroslav Trávníček

Od roku 1997 byl členem výboru jako jednatel,
kde pravidelně, věcně a pečlivě prováděl zápisy ze schůzí.

Když byl předsedou Klubu pan Juraj Grexa, tak Jaroslav spolupracoval na přípravách jednodenních výletů a vícedenních zájezdů. To spočívalo v naplánování a ověření trasy, zajištění restaurací, ubytování a objednání společných prohlídek kulturních památek.

Velmi aktivní byl také v přípravě plesových dostaveníček, na kterých zajišťoval hudbu. Na samotných akcích vždy moderoval a losoval tombolu.

Členem výboru Klubu byl do 9. ledna 2018 do věku osmdesáti dvou let. Jménem celého výboru mu děkujeme za jeho dlouholetou aktivní činnost.

Poslední rozloučení s Jaroslavem bude v pátek 8. října 2021 v 15 hodin v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Troubsku

26_300.jpg

linka_535_2.gif

 

Klub seniorů ve Zpravodaji

O dvou letních turistických a společensko-sportovních aktivitách našeho Klubu seniorů je možné se dočíst ve výtisku třetího čísla Ostopovického zpravodaje.
pd, 4. 10. 2021
Elektronická podoba: 2021_03.pdf (ostopovice.cz)

 

20211003_111937_535.jpg

linka_535_2.gif

 

Zájezd do Bílých Karpat

7.-10. 9. 2021 pořádal Klub seniorů Ostopovice čtyřdenní zájezd do oblasti Bílých Karpat. Program zájezdu byl rozdělen na část turistickou, a na část kulturně-vzdělávací, aby si mohli účastníci vybrat podle svého uvážení.

sen01_535.jpg

První den byla na řadě prohlídka zámku ve Slavkově u Brna, v místě, kde nocoval císař Napoleon při slavné bitvě roku 1805, potom následoval oběd, a přesun do místa ubytování. Večer byla přednáška o floře a fauně Bílých Karpat, kterou zasvěceně provedl zaměstnanec Správy CHKO pan Radomír Staš.

Další den byl už rozdělen na část turistickou, a část vzdělávací. Turisté šli na Velký Lopeník, kde je rozhledna, výhledy na okolí byly nádherné, a to také díky počasí, které se opravu vydařilo. Rozhledna má 20 metrů, cesta tam i zpět byla 9 km. Druhá skupina jela do rodiště J. A. Komenského do Komně, dále do Luhačovic, kde si prohlédla lázeňské město. Po návratu obou skupin následovalo plavání v místním venkovním bazénu, který měl tak 20 stupňů, a byla tam jen děvčata, pánové to jistili ze břehu. Několik minut chůze od hotelu stojí poslední dům s doškovou střechou v oblasti Kopanic. Je možná prohlídka s výkladem, což většina návštěvníků využila, vstupné dobrovolné. Večer byla diskotéka v provedení dýdžeje Karla, bylo ta krásné zakončení dne.

Třetí den všichni vyjeli autobusem na Velkou Javořinu, tam po prohlídce část odešla do Květné pěšky, druhá část tam dojela autobusem. Po sejití se odjeli všichni na oběd na motorest Rasová, a pak návrat do hotelu. Večer byla hudba, tentokrát živá v podání předsedy Jary.

Pobyt rychle utekl, a tak nezbylo než se rozloučit a odjet domů. V programu byla nicméně ještě zastávka ve Starém Městě v KOVO-ZOO, kde si všichni prohlédli zajímavé výtvory zaměstnanců a umělců místní firmy, zabývající se mimo jiné též likvidací odpadů všeho druhu. Součástí areálu je také muzeum, které návštěvníky vrací o několik generací zpět, ať jsou to auta, zemědělské stroje, vybavení domácnosti a podobně. Pro malé návštěvníky zvířátka z oceli, a různé další atrakce, pro větší zdroj poučení, a zamyšlení se, jak to ti naši předkové všechno dokázali bez moderní techniky.

Oběd v jídelně areálu byl zakončením vydařeného zájezdu, a následoval návrat domů.
Rudolf Fanta      

Další fotografie:
LOPENÍK 2021 – Petr Dubjak – album na Rajčeti (idnes.cz)

linka_535_2.gif

 

Dračí lodě 2021

Sedmý ročník oblíbených dračích lodí byla první akce konaná po pauze způsobené koronavirem, takže nikdo netušil, kolik se přihlásí zájemců z řad seniorů, pro které se toto sportovní dopoledne pořádá. Účast ovšem předčila všechna očekávání, sešlo se víc než 30 nedočkavých vodáků, byl krásný slunný den a voda v řece klidná, vodáci tomu říkají olej.

dscf1530_535.jpg

Obsazeny byly obě lodě, které vypluli směr Komín na tradiční zastávku v restauraci Holiday, kde proběhlo doplnění ztracených kalorií ať už v podobě tekuté, nebo jiné. Po krátkém odpočinku se obě posádky nalodili, a po proudu se vrátili zpět do Pisárek.

Závody se tentokrát nekonaly, doplutí a přistání proběhlo hladce, nikdo se neutopil, takže mohli po uklizení lodí odjet všichni do Ostopovic na závěrečné vyhodnocení. Někteří účastníci se již domlouvali na další ročník, což je důkaz oblíbenosti celé akce. Konalo se 7. 8. 2021.
Rudof Fanta

linka_535_2.gif

 

Upravený program naší činnosti 2021

Vážení přátelé vzhledem ke „kovidovým opatřením“ v letošním roce jsme museli vypustit všechny naše připravené akce až do konce června 2021.

Předkládáme Vám proto náš upravený program do konce roku 2021:

So 7. srpna 2021
VII. ročník Dračích lodí Pisárky – Komín a zpět

Út až Pá 7. - 10. září 2021
Čtyřdenní poznávací zájezd do Bílých Karpat

Čt 21. října 2021
Jednodenní poznávací zájezd zakončený ve vinném sklepě v Olbramovicích

 

St 10. listopadu 2021
Martinské dostaveníčko U Volejníků

AKCE JE ZRUŠENA !!!

 

Út 7. prosince 2021
Mikulášská zábava s nadílkou U Volejníků

AKCE JE ZRUŠENA !!!

Jako každoročně vedle těchto akcí se budeme aktivně podílet na akcích pořádaných OÚ Ostopovice a ZŠ a MŠ v Ostopovicích.

Věříme, že je to letos poslední úprava našeho programu a těšíme se na setkání s Vámi na těchto akcích.

linka_535_2.gif

 

Připravený program naší činnosti 2021

So 6. února 2021
Plesové dostaveníčko v místní sokolovně

Út 9. března 2021
Jarní posezení s oslavou MDŽ U Volejníků

Čt 21. dubna 2021
Jednodenní poznávací zájezd zakončený ve vinném sklepě v Olbramovicích

Březen 2021
Přednáška o vysázené zeleni v Ostopovicích

Čt 20. května 2021
Jednodenní poznávací zájezd – Jižní Morava

So 7. nebo 14. srpna 2021
VII. ročník Dračích lodí Pisárky – Komín

Út až Pá 7. - 10. září 2021
Čtyřdenní poznávací zájezd do Bílých Karpat

St 10. listopadu 2021
Martinské dostaveníčko U Volejníků

Út 7. prosince 2021
Mikulášská zábava s nadílkou U Volejníků

Jako každoročně vedle těchto již připravených akcí se budeme aktivně zúčastňovat akcí pořádaných OÚ Ostopovice a ZŠ a MŠ Ostopovice