Jdi na obsah Jdi na menu

Vnitřnosti

JÁTRA S JABLEČNO - HOŘČICOVOU OMÁČKOU                        9.2.2018

800g vepřových nebo telecích jater, olej, 2jablka, 1menší cibule, 2lžíce medu, 1lžíce pálivé hořčice, 2dl sladšího bílého vína, sůl, 40g másla, drcený pepř.

Játra odblůaníme, nakrájíme na plátky, lehce je naklepeme a potřeme olejem. Z oloupaných jablek vy\krojíme jádřince, nasekáme na kostky a spolu s drobně nakrájenou cibulůí jer lehce opečeme v hlubší pánvi na oleji. Přidáme med a za stálého míchání diusíme do měka. polovinu jablek odebereme, do pánve přidáme hořčici a krátce orestujem, přilejeme víno a osolíme, zakryjeme poklicí a opmáčku zvolna dusíme. Mezitím připravená játra opečeme z obou stran na pánvi, přerložíme je do pekáčku, pokapeme rozpuštěným máslem a uložíme v troubě vyhřáté na 190stupnu. Podušenou omáčku přepasírujem přes cedník do hrnce, přidáme výpek z jater a odebranou polovinu podušených jablek a necháíme krátce přejít varem. Játra před podáváním osolíme a opepříme a polijem omáčkiu.