Jdi na obsah Jdi na menu

Zámek Děčín

O PRÁZDNINÁCH NA ZÁMEK                     28,1.2018

Pomalu se blíží pololetní a jarní prázdniny. Děti, které během nich neodjedou z města, mají možnost si je užít také na Děčínském zámku.

Kromě klasických interiérových okruhu se malí i velcíb návštěvníci se mohou vbydat na zámek na malou a velkou interiérovou výstavu stopa vyřeš zločin. stanou se detektivy, který musí vyřešit záhadný případ. B+ěhwem pátrání si samio vyzkouší ruzné postupy, kteří používají skuteční policisté.

Dospělí dopprovod si zatím může prohlédnout doprovodnou výstavu o zločinech na Děčínsku. Šikovní žáci se samími jedničkami budou mít od  2-4února vstup zdarma. Rozhodně doporučujeme tuto příležitost využít, neboť výstava kmončí již 11února.

O jarních prázdninách zámek nabízí dětské prohlídky s kontesou. Jejich uspěch u dětského publika je založen na dokonalém převrácení rolí. Zatímco při normální prohlídce se pruvodce především obrací na dospělého návštěvníkaděti bývá tento výklad velmi často nesrozumitelnáý a příliš dlouhý, při dětské prohlídce je na prvním místě malý návštěvmík. nejduležitější je v tomto případě zážitek dětí,. dospělí jsou jen doprovod a pomocníci.

program se odehrává v běžné prohlídkové trase, používá ovšem své vlastní zvláštní rekvizity, které mají zaplnit co nejcíc smyslu. Malí návštěvníci proto je poslouchají a dívají se, aler někter předměty si mohou sami osahat, vyzkoušet a dokonce i ochutnat. Dět si ovšem ze všeho nejraději hrají, proto se celou prohlídkou jako červená nit line zajímavé pátrání po skrytých indiciích a vzkazech, které po sobě zanechali zámecké děti. A co dětio čeká na konci? tajemství které se všichni dozví až během prohlídky.